Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
?? kapsamı

Arkadaşlar peki ailenizi de kapsıyor mu bu yoksa sizinle ilgili durumlara mı bakıyorlar?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar peki ailenizi de kapsıyor mu bu yoksa sizinle ilgili durumlara mı bakıyorlar?

Aileyi de kapsıyor hocam bi arkadaşım fetöyle bağlantısı olmamasına rağmen annesinin bank asyadaki parası nedeniyle ihraç edildi. Ayrıca güvenlik soruşturmasındaki forma ailemizin bilgilerini de yazıyoruz. yani sen nefret etsen de ailenden birinin bağı varsa Allah korusun

onur92

Öğrenci
merhaba, ben de güvenlik soruşturması formunu 3 ocak ta doldurdum fakat eğitimim dolayısıyla yurtdışında bir ay kadar kalmam gerekiyor. Güvenlik soruşturması sonucumun tamamlanıp tamamlanmadığını yurtdışından nasıl öğrenebilirim?

A

Akademik Forum

Guest
Teşekkür ederim.. demek bank asyaya kadar bakıyorlar ailede, ben daha kişisel olur diye düşünüyordum akademide.. hayırlısı olsun.. peki olumsuz çıkma nedenini kuruma bildiriyorlar mı, yoksa sadece olumsuz mu diyorlar bir bilginiz var mı?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Teşekkür ederim.. demek bank asyaya kadar bakıyorlar ailede, ben daha kişisel olur diye düşünüyordum akademide.. hayırlısı olsun.. peki olumsuz çıkma nedenini kuruma bildiriyorlar mı, yoksa sadece olumsuz mu diyorlar bir bilginiz var mı?

Hocam eğer olumsuz bir durum olursa işimiz çok çok zor. Çünkü biz şuan ohal'deyiz, yani idari bir hak talep etme hakkımız yok. Hiç suçun olmasa da suçsuzluğunu ispat edemezsin. Sana bilgi de vermezler.

Gkhnntasdemir

Öğrenci
Hasanimo hocam bu kadar net konuştuğuna göre birkaç kez atanmış sanırım! Hepimiz atandık ve uzunca bir süre bekleyeceğiz. Ne kadar stresli bür dönem olduğunu biliyoruz. Böylesine xor bir süreçte kulaktan dolma bilgilerle insanları huzursuz etmenin gereksiz olduğu kanısındayım. Güvenlik soruşturması gayet ciddi yapılan bir iştir. Kişinin durumu ve ailesinin durumu kapsamlı bir analize tabi tutulur. Eğer olurda olumsuz çıkarsa sebebi ilgili emniyetten öğrenilebilir. Bası şeyler yanlış gitse de bu ülkede bazı şeylerin hala hakkıyla yapıldığınu görmek, ya da en azından inanmak gerekir. Eğitimci olacak insanları olumsuz bir havaya sokmak bize yakışmaz. Atanan arkadaşlarıma hayırlı olsun. Umarım herkesi mutlu edecek atama haberlerimiz en yakın sürede bizlere ulaşır. Saygılarımla

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Hasanimo hocam bu kadar net konuştuğuna göre birkaç kez atanmış sanırım! Hepimiz atandık ve uzunca bir süre bekleyeceğiz. Ne kadar stresli bür dönem olduğunu biliyoruz. Böylesine xor bir süreçte kulaktan dolma bilgilerle insanları huzursuz etmenin gereksiz olduğu kanısındayım. Güvenlik soruşturması gayet ciddi yapılan bir iştir. Kişinin durumu ve ailesinin durumu kapsamlı bir analize tabi tutulur. Eğer olurda olumsuz çıkarsa sebebi ilgili emniyetten öğrenilebilir. Bası şeyler yanlış gitse de bu ülkede bazı şeylerin hala hakkıyla yapıldığınu görmek, ya da en azından inanmak gerekir. Eğitimci olacak insanları olumsuz bir havaya sokmak bize yakışmaz. Atanan arkadaşlarıma hayırlı olsun. Umarım herkesi mutlu edecek atama haberlerimiz en yakın sürede bizlere ulaşır. Saygılarımla

Bana takılma arkadaşım, kendi işine.

Ben de şuan beklemedeyim. Evraklarımı teslim ettiğim gün 26.12.2016. İkamet ettiğim ilin valiliğine yazılacakmış yazı. valiliğin internet sitesinde en geç 60 gün yazıyor. sakince beklemekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Ben de şuan beklemedeyim. Evraklarımı teslim ettiğim gün 26.12.2016. İkamet ettiğim ilin valiliğine yazılacakmış yazı. valiliğin internet sitesinde en geç 60 gün yazıyor. sakince beklemekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok.

Yasal süre o kadar hocam, hatta 1 ay arşiv 1 ay da güvenlik soruşturması için belirtilen süre ama kasımda sınav kazananlar hala atanamamış.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Hocam öyle tahmin ediyorum ki kasım ayında evrak teslim edenler bu ayın sonunda iş başı yapar İnşallah

İnşallah hocam yani atandığım kurum bizden bir önceki alımda güvenlik soruşturması istememiş ama bizden istedi, yakalandık gibi yani :) kimisi araya emniyetten birilerini sokun hızlanır süreç ama bilemedim.

baharda

Öğrenci
Arkadaşlar bugün güvenlik soruşturmasını bekleyen bir arkadaşla gorustum ikameti İstanbul 21 kasımda evrakları vermiş geçen haftada polis evine gelmiş.tahmini bir ay sonra baslarim diyor.

A

Akademik Forum

Guest
Hala eve gelme olayı varmı gerçekten. Kimisine gelmiş kimisine gelmemişler

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar bugün güvenlik soruşturmasını bekleyen bir arkadaşla gorustum ikameti İstanbul 21 kasımda evrakları vermiş geçen haftada polis evine gelmiş.tahmini bir ay sonra baslarim diyor.

Cidden güzel haber hocam, diğer yorumlara göre iyi bir süre. Bu şehre göre falan değişiklik gösteriyor sanırım.

İ

İktisadi ajan

Guest
Bende 18 kasım verdim hala bekliyorum sadece emniyetten mi gelecek dosya? . Bide bu dosya kargoylamı yoksa pullayıp mektup gibi mi gönderiyorlar acaba merak ettim

A

Akademik Forum

Guest
Ben de 14 Aralık'ta verdim belgeleri, 2-3-4 Ocak daireye polis gelmiş ama kimse yoktu evde arkadaşlarımla kalıyorum, komşular bizi tanımıyor. Biri öğrenciler demiş biri çalışıyorlar demiş bir sorun olur mu? Emniyete gittim giremedim bile karakola gönderdiler direk karakolda baktılar herhalde asayiş gelmiş dediler biz değiliz dediler. Sivil polismiş gelen. Süreci olumsuz etkiler mi merak içindeyim. İkametim İstanbul değil ayrıca, yaşadığım adres olarak yazmıştım.