Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

Ç

çağrı_

Guest
Yalan bunlar

Aileyi de kapsıyor hocam bi arkadaşım fetöyle bağlantısı olmamasına rağmen annesinin bank asyadaki parası nedeniyle ihraç edildi. Ayrıca güvenlik soruşturmasındaki forma ailemizin bilgilerini de yazıyoruz. yani sen nefret etsen de ailenden birinin bağı varsa Allah korusun

kardeşim bunların hepsi zırva. Arkadaşının da bağlantısı vardır, sana söyleyecek " he ya ben de fetöcüydüm" diyecek değil ya. Karı kocaların bile biri ihraç edildiği halde diğeri edilmiyor, devlet artık çok dikkat ediyor buna. Bıraksın bu ayakları. Ha ek olarak, olur da fetöcü değilse zaten bir süre sonra görevine döner, adalet yerini de bulur.

A

Akademik Forum

Guest
acaba?

Merhaba arkadaşlar
Hali hazırda memurum şu an. Öğretim görevlisi olduğum takdirde güvenlik soruşturmasına tabi tutulur muyum?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
kardeşim bunların hepsi zırva. Arkadaşının da bağlantısı vardır, sana söyleyecek " he ya ben de fetöcüydüm" diyecek değil ya. Karı kocaların bile biri ihraç edildiği halde diğeri edilmiyor, devlet artık çok dikkat ediyor buna. Bıraksın bu ayakları. Ha ek olarak, olur da fetöcü değilse zaten bir süre sonra görevine döner, adalet yerini de bulur.

"Zırva" olarak değerlendirdiğin şeyi yakından bilip ona göre yazdım misafir arkadaş. Ne annesi ne de kendisi Fetöcü. Kadıncağız da Bes için yatırmış parayı. Neyse tartışmaya girmeyeceğim.

Dexter54

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
Bu konunun açılması çok iyi olmuş. Ben de evraklarımı 18 aralık ta teslim ettim. Güvenlik soruşturması dediler. Halen beklemekteyim. Genel kanı min. 2 ay sanırım. Lakin yorumlardan gördüğüm kadarıyla henüz başlayan olmamış.
Hakkımızda hayırlısı umarım daha fazla beklemek zorunda kalmayız.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar Merhaba,
Bu konunun açılması çok iyi olmuş. Ben de evraklarımı 18 aralık ta teslim ettim. Güvenlik soruşturması dediler. Halen beklemekteyim. Genel kanı min. 2 ay sanırım. Lakin yorumlardan gördüğüm kadarıyla henüz başlayan olmamış.
Hakkımızda hayırlısı umarım daha fazla beklemek zorunda kalmayız.

Hocam yasal süre 2 ay ama kasımda evrak teslimi yapanlar bile başlayamamış. Durum biraz tuhaf, normal şartlar altında bu ayın 15'nde ilk maaşımızı almalıydık.

şans

Öğrenci
Eve polis gelme olayı herkes için geçerli bir aşama mı? Yani özellikle şu sıra dolandırıclık olayları had safhada, bir kadın olarak evde tekken polis geldi diyip rahatlıkla hoşgelmiş diyemem. Bir de çoğu zaman kütüphanede oluyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Eve polis gelme olayı herkes için geçerli bir aşama mı? Yani özellikle şu sıra dolandırıclık olayları had safhada, bir kadın olarak evde tekken polis geldi diyip rahatlıkla hoşgelmiş diyemem. Bir de çoğu zaman kütüphanede oluyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum?

Kimileri bunun yaşandığını kimileri ise yaşanmadığını söylüyor; bana biraz prosedür gibi geldi açıkçası. Kimileri de polis gelmiş beni bulamadı dedi yani onlar cevaplarsa daha faydalı bilgi verebilirler.

A

Akademik Forum

Guest
muallak

Halen memur olanlar için
İdareye sordum. Çalışanların güvenlik taraması zaten yapıldı. Temiz çıktı dedi. emniyet yapmış.
Acaba tekrar güvenlik soruşturması yaparlar mı yoksa eski bilgileri kullanıp erken başlangıç mı olur?

bolu06

Öğrenci

Ben Ankara Emniyet Güvenlik şubesi ile görüştüm. Bu şube bizim güvenlik soruşturmasının yapıldığı yer. Eve polis gelmeyeceğini boşuna evde beklemememiz gerektiğini söylediler. Olaki polis gelipte sizi bulamazsa kağıt bırakırlarmış.

- - - Güncellendi - - -

Ben Ankara Emniyet Güvenlik şubesi ile görüştüm. Bu şube bizim güvenlik soruşturmasının yapıldığı yer. Eve polis gelmeyeceğini boşuna evde beklemememiz gerektiğini söylediler. Olaki polis gelipte sizi bulamazsa kağıt bırakırlarmış.

Hocam ben biryerde 5 yıl şartı okumuştum. Yani son 5 yıl içinde güvenlik soruşturması geçirdiysen tekrar aynı aşamalardan geçmene gerek yok. Ama 5 yıldan uzun bir süre önce memur olduysan güvenlik soruşturman geçirmen muhtemel. Ayrıca OHAL sürecindeyiz sana tekrar güvenlik soruşturması yaparlarsa kimseye neden yaptınız diyemezsin

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, bende evraklarımı 7 aralıkta verdim. Emniyeti aradığımda henüz evrakların bile gelmemiş olduğunu öğrendim. Acaba üniversiteler mi geç yolluyor?

A

Akademik Forum

Guest
iyi bari size onu söylemiş, belgeleri ilgili kuruma ilettiniz mi yoksa hala üniversitede mi 5 haftadır diyorum, bilgi veremiyoruz diyorlar. Gülüyoruz ağlanacak halimize

A

Akademik Forum

Guest
Eğer durum böyle ise, 4 ayı gözden çıkarmak gerekiyor sanırım.
Yani aralık ayında evraklarını teslim etmiş kişi nisan başı ya da ortasında göreve başlar gibi.

efendi

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar 16 Kasım'da evrakları vermiştim bugün üniversite ile görüştüm kararname yazım aşamasındaymış. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta başlarız inşallah. Ancak ben halihazırda memurdum. Eve gelen giden kimse olmadı

ddenizz

Öğrenci
20 Kasım'da formu doldurdum ve hiçbir gelişme olmadı, bekliyorum. Buradan bakanlara fikir oluşturması açısından yazıyorum. Özellikle bir gelişme yaşayanlar da yazarsa fikir verir bize. Çünkü gerçekten çok belirsiz bir süreç.

ako1988

Öğrenci
Ben kasım 2016 da arastırma görevlisi kadrosundan eğitimimin sona ermesi nedeniyle mezun oldum ve şuan öğr elemanı kadrosuna basvuruyorum. Tekrar güvenlik soruşturması gerekir mi. Yanıtlarınız için tşkler