Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bugün güvenlik soruşturmasını bekleyen bir arkadaşla gorustum ikameti İstanbul 21 kasımda evrakları vermiş geçen haftada polis evine gelmiş.tahmini bir ay sonra baslarim diyor.

Hocam emniyet geldikten sonra süreç nasil işliyo. Bitiyo mu yani?

efendi

Araştırma Görevlisi
Küçük şehirde olmama rağmen ve evraklarımı 16 kasımda vermeme rağmen ne daireye ne de eve gelen giden olmamış. Ya da henüz gelecekler bilmiyorum nasıl oluyor.

E

Endiseli

Guest
Bende Kasım ayının 20si civari teslim ettim ustelik kucuk bir yerde ikamet ediyorum ama hala ne eve gelen giden var ne de bir haber var. Benim merak ettiğim şey ise şu... Bu güvenlik soruşturmasını her iş değişikliginde tekrar mı isteyecekler? Tekrar mı bekleyeceğiz böyle? Neticede zaten geriye yönelik bir tarama yapılıyor bir kez yapılacak olması yeterlidir dimi? :/

efendi

Araştırma Görevlisi
Bende Kasım ayının 20si civari teslim ettim ustelik kucuk bir yerde ikamet ediyorum ama hala ne eve gelen giden var ne de bir haber var. Benim merak ettiğim şey ise şu... Bu güvenlik soruşturmasını her iş değişikliginde tekrar mı isteyecekler? Tekrar mı bekleyeceğiz böyle? Neticede zaten geriye yönelik bir tarama yapılıyor bir kez yapılacak olması yeterlidir dimi? :/
Yapılması iyi bişey aslında. Ancak sürecin bu kadar uzun olmaması gerek. Ben bu hafta ya da en geç haftaya bir haber gelir diye düşünüyorum bakalım hayırlısı

filefile

Öğrenci
Merhabalar ,

İkamet adresimi değiştirmedim ama evimi taşıdım güvenlik soruşturması sürecindeyim şu anda sizce üniversiteyi bilgilendirmeli miyim?

baharda

Öğrenci
Tam bilmemekle birlikte sanırsam evraklar en son Ankara'ya gönderiliyor. Başka bir forum sitesinde okumuştum.Ankara'da mite mi gidiyor meclistenmi geçiyor tam bilmiyorum ama polisin eve gelmesi sürecin bitmesi anlamına gelmiyor. Benim anladığım polis eve geldkten 30-40 gün içinde süreç tamamlanıyor. Fakat ilden ile hatta büyükşehirlerde ilçeden illçeye bile değişebiliyor bu süreç.Bir de herzaman polis gelecek diye de birşey yokmuş. Bir çok arkadaşa polis gelmemiş örneğin.

efendi

Araştırma Görevlisi

Merhabalar ,

İkamet adresimi değiştirmedim ama evimi taşıdım güvenlik soruşturması sürecindeyim şu anda sizce üniversiteyi bilgilendirmeli miyim?

Kardeşim hemen bilgi ver ki süreç daha fazla uzamasın

bolu06

Öğrenci
Arkadaşlar ben 8Kasımda teslm ettim evraklarımı. Bugün Emniyeti aradım 2 ay geçmesine rağmen OHAL süresinden dolayı 1 aya kalmadan biter dediler. Yani toplamda 3 ay sürecek şekilde kendinizi hazırlayın. Bu arada bazılarımız eve polis gelebilir diye bekliyorlarmış. Telefonda konuştuğum kişi polis gelse bile mutlaka haberiniz olur dedi. Ya kağıt bırakırlar ya komşulara uğrarlar. Bir şekilde haberiniz olur. Boşuna evde beklemeyin dediler Bilginize.

filefile

Öğrenci
Aradm universiteyi telefonunuz var bizde sıkıntılı bir durum olursa sizi ararlar dedi sizce muhtarliga veya emniyete de bilgi vermeli miyim?

- - - Güncellendi - - -

Kardeşim hemen bilgi ver ki süreç daha fazla uzamasın

Aradm universiteyi telefonunuz var bizde sıkıntılı bir durum olursa sizi ararlar dedi sizce muhtarliga veya emniyete de bilgi vermeli miyim?

efendi

Araştırma Görevlisi
Soruşturma Ankara
Hocam sürecin 1 ay uzamasının nedenini Büyükşehir olmasına bağlayabilir miyiz? Ayrıca emniyette hangi birimi aradınız?

- - - Güncellendi - - -

Soruşturma Ankara

- - - Güncellendi - - -

Aklında kalıp vesvese etmendense bilgi verip rahat etmeni tavsiye ederim hocam

filefile

Öğrenci
Hocam sürecin 1 ay uzamasının nedenini Büyükşehir olmasına bağlayabilir miyiz? Ayrıca emniyette hangi birimi aradınız?

- - - Güncellendi - - -

Aklında kalıp vesvese etmendense bilgi verip rahat etmeni tavsiye ederim hocam

Ikameti de tasimam gerekiyor yasal surec 20 is gunu onu da tasiyacagim ve bunlarin bilgisini de nereye ulaatirmaliyim sizce hocam?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Ben 26'sında kazandım arkadaşlar 15 günlük belge teslim sürecim dün bitti ama sekreter belgeleri cuma teslim edeceğini söyledi ve bu soruşturma işi ondan daha sonra dedi. Bu işi hızlandırma ihtimalimiz nedir? Bir de nasıl bir yol izlenmeli sizce?