Merhaba, Öyp 50/d'li araştırma görevlisiyim, henüz 33'e geçirilmedim. Dün itibariyle istifamı vererek süreci başlattım. Ancak kadromun bulunduğu üniversiteden aldığım duyumlara göre rektör bey hiçbir surette istifaları kabul etmiyormuş. İstifamın reddedileceğinden neredeyse eminim bu yüzden ikinci dilekçeyi de 1 ay sonra vereceğim. Rektör iki dilekçe arasındaki bu 1 aylık sürede beni 33'e geçirebilir mi? Ya da ikinci dilekçeyi de reddedebilir mi?
Hocam merhaba, ikinci dilekçeyi reddetme hakkı bulunmuyor. Noter kanalıyla istifa dilekçenizi gönderin iş bitsin. 1 aylık sürede ise 33/a ya geçirmesi için kurul toplanması lazım dosya talep etmeleri lazım değerlendirmeleri lazım. istifa etmiş birini bu değerlendirmelere almak biraz garip olacaktır.
İstifanızı bağlı bulunduğunuz anabilim dalına verin, abd başkanı, bölüm başkanı ve dekan imzaladıktan sonra rektöre gidecektir. bölüm ve fakülte onayından sonra rektörün reddetmesi olsa bile, bu onaylar sizin zaten 33/a'ya atanamayacağınızı da gösterir nitelikte olur. abd başkanı dekan onaylıyor istifanızı sonra 33/a ya geçirmek için yazı yazıyorlar durumu ters bir durum olur.
35. madde ile görevlendirilmiş durumdaysanız, görevlendirildiğiniz üniversiteyede dilekçe verebilirsiniz. Bu şekilde gelen istifa dilekçelerini kurumunuza görüş alınarak işlem yapılıyor. ilki reddedilse bile ikinciyi verdikten sonra görevlendirildiğiniz kurum, ana kadronuzun bulunduğu yere sormadan otomatik olarak ilişiğinizi kesebiliyor.
Benzer süreçten geçiyorum. Sabırlı olmayı, her üniversitenin bildiğini yapmaya çalıştığını, bu işlerde doğru/yanlış kanun yönetmelik falan olmadığını bilin ama. Çok garip ilerliyor gerçekten. istifaları noter kanalıyla profesyonelce yapın. İlgiye hem ana kadronuzun bulunduğu yeri hem de görevlendirildiğiniz kurumu yazabilirsiniz.