Ben bugün YÖK'e gittim. Orada doktora eğitimimi tamamladığımı ancak kendi üniversitemde değil (bölüm başkanı sana kadro vermeyeceğim git kendine kadro bul dedi) daha yeni bir üniversitede yardımcı doçent kadrosu bulduğumu ve ilanın açılmak üzere olduğunu anlattım. Bana her iki üniversite anlaşsa ve muaffakat alsanız dahi YÖK'ten onaylanmayabilir; istifa ederseniz de şu an 50/D olsanız dahi sizi dönünce hemen 33a'ya alabilirler, ozaman da senedi ödemek zorunda kalabilirsiniz denildi. Üniversitemi aradığımda da 33a'da olduğumu söylediler Benzer durumda olup geri dönen arkadaşların halen 50/D iken benim nasıl 33a'da kalabildiğimi sorduğumda ise bu durum geldiğinizde belli olur diyip üzerini kapattılar. Ben bu her kafadan çıkan sese kulak asmayıp açılan kadroya başvurup atanırsam mağduriyete uğrar mıyım? Mecburi hizmeti devri için üniversite diğer üniversiteye yazı yazsa bile o üniversite haliyle bu talebi reddedecektir. Bu saatten sonra eski üniversiteme gidip 6 yıl boyunca ar.gör.dr. kalmak ya da senedi ödemek istemiyorum. Bu konuda bildiğiniz iyi bir avukat var mıdır? Ne yapmalıyım?
DUrumunuz ne oldu acaba? Ben de benzer durumdayım.