Arkadaşlar,
TÜBİTAK'tan alınan yurt içi yüksek lisans-doktora bursları ödül olarak değerlendirilebilir mi?
Burs o ismi üstünde. Ödül değil ki.
Arkadaşlar,
TÜBİTAK'tan alınan yurt içi yüksek lisans-doktora bursları ödül olarak değerlendirilebilir mi?
Arkadaşlar bir sorum da benim olacak konuyu iyi bilen birisi cevap verirse sevinirim
Yayın: Tez çalışmaları hariç, araştırma kitabı, ders kitabı, kitap bölümü, ansiklopedi konusu ve makale yazarlıkları ile editörlük, editörler kurulu üyeliği, tercüme ve tercüme editörlüklerini kapsar ibaresi yazıyor
acaba tez i derleyip makale haline getirince yayın kapsamına giriyor mu girmiyor mu? sorum bu
konuyla ilgili detaylı bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim
tez çalışmaları hariç ibaresi tezi (bir bütün olarak mı kapsıyor) kafamı bu karıştırdı.
Yardımcı olursanız sevinirim
akademik teşvk ile ilgili bir sorum olcak detaylı bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
Yayın: Tez çalışmaları hariç, araştırma kitabı, ders kitabı, kitap bölümü, ansiklopedi konusu ve makale yazarlıkları ile editörlük, editörler kurulu üyeliği, tercüme ve tercüme editörlüklerini
Arkadaşlar,
öyp ile görevlendirilen arkadaşlar, sizde de yöksiste görev yeriniz hala kadronuzun olduğu yer mi gözüküyor ? bu durumda başvurularımızı nereye nasıl yapacağız ?
Merhaba,
Danışmanım, tezden üretmiş olduğumuz bir bildiri ile yurt dışına gitti ve BAP'tan yararlandı. Projenin sağladığı o puan bana da katkı sağlar mı? BAP'ta yazar olarak ismim geçiyor
Merhaba,
teşvik ödeneğinde herhangi bir paylaşım içermeyen yayınlar için oran/kişi diyor. Buradaki orandan kasıt nedir acaba? Bir de bildirilerde ilk isim olmak olmak önemli mi? Mesela iki tane 3 yazarlı uluslararası poster bildirimden kaç puan gelir bunun hesaplamasını yapamadım.
Yayınlardaki soy isim ile şu anki soyadının evlilik nedeniyle farklı olması sizce sorun yaratır mı?
öyp ile görevlendirilen arkadaşlar, sizde de yöksiste görev yeriniz hala kadronuzun olduğu yer mi gözüküyor ? bu durumda başvurularımızı nereye nasıl yapacağız ?
Yayın (30 puan) | Özgün Makale\Diğer hakemli uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanan tam makale | Oran (%) 16 |
Ulusal, uluslararası diye bir ayırdım gözetmiyor yönetmelik. Sadece bilimsel komitede 5 ecnebi varsa ozaman teşvik kapsamına alıyor özet veya tam metin yayınlanması koşulu ile
Çalışma ödülünün değerlendirilmemesi çok saçma değil mi? Dünyanın bir ucuna gidip sunum yapıyoruz ve çalışmamız ödül alıyor ama puanlamaya katılamıyor. Zaten bir araştırma görevlisinin yararlanması yeterince zor, bir ödülümüz vardı onu da kullanamıyoruz resmen!
- - - Güncellendi - - -
Hocam, aksine uluslararası diye bir ayrım gözetiyor, o bahsettiğiniz ibare yurtiçinde yapılan "uluslararası" kongreler için eklenmiş. Ulusal kongrelerin hiçbir katkısı yok yani.
Ben de aynı soruyu tekrarlıyorum. 2014'te tamamlanan tezim 2015 yılında kitap olarak basıldı, kapsamı araştırma kitabı normalde ama o "tez dışında" ibaresi beni kuşkulandırıyor. Görüşünüz?Tez bir yayınevi tarafından basıldığında, bu kitap için de teşvik ödeniyor mu? Tabloda "Araştırma (tez hariç) kitabı" diye belirtilmiş. Burada kastedilen sadece tezin ciltlenmiş hali mi yoksa bu ifade tezin ulusal yayınevi tarafından basılmış halini de kapsıyor mu? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkür ederim.
Bir çok ülkeden bilimsel komitesi olan Amerika'daki ulusal mühendislik kongresi sizce hangi kategori de o Zaman?
Yurtiçinde düzenlenen kongre adı ulusal olsa dahi bilimsel komitede 5 ecnebi varsa o uluslararası bir kongredir.
Hocam ben okuduğumu söylüyorum, yönetmelikten anlaşılan bu. Eğer dediğiniz gibiyse başka yerden aldığınız bir bilgi varsa, yönetmelikte yanlış ifade edilmiş demektir. Çünkü bakın;
4) Uluslararası tebliğlerin puanlanabilmesi için yurtiçinde veya yurtdışında yapılmış olmasına bakılmaksızın toplantılarda bilim kurulunda en az beş yabancı akademisyenin bulunması gerekir.
Bu yönetmelikte yazan cümle. Uluslararası tebliğlerin diyor, ulusal veya uluslararası demiyor. Ayrıca tabloda geçen kısımda da sadece uluslararası yazıyor.