Bende aynen yönetmelikte geçen bu ifadelere dayanarak konuşuyorum.
Yurtiçinde veya yurtdışında olmasına bakılmAksızın diyor; kongrenin ismi illede şu olsun, bu olsun veya illede adında uluslararası geçecek demiyor.
İsminde geçen kelime o kongrenin neliği ve içeriğini birebir aksettirir anlamı çıkarılmaz.
Kongrenin neleri kapsadığı mesela topiclerine bakarız ve öyle anlarız. Uluslararası olup olmadığını da kongre ismiyle değil bilimsel komitenin uluslarası katılımına bakarak anlarız.
Örneğin ben Türkiye de bir kongre düzenleyeceğim. Ulusal sponsor ve kaynaklarla bu kongreyi icra edeceğim ama kongre uluslararası katılıma açık ve bilim komitesinde çeşitli ülkelerden üye var.
Ulusal sponsorlardan ötürü buna vurgu için diyelim ki Ben kongre adını da ulusal diye başlayan bir isim verdim. Bu isimden ötürü siz bu kongreye ulusal diyemezsiniz. Yurtdışından katılıma kapalı bir kongre değil sonuçta.
Tamam hocam kastettiğinizi şimdi anladım, yanlış anlamışım.
Peki yaptığımız bir tebliğ sonucunda aldığımız ödülün değerlendirilmeyeceği kesin mi, bilginiz var mı bu konuda? Yönetmelikte böyle bir ifade var;
Ödül: Öğretim elemanının, kadrosunun bulunduğu kuram tarafından verilenler hariç olmak üzere akademik faaliyet alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere karşılık olarak verilmiş akademik ve sanatsal ödülleri ifade eder.
Ama çalışma ödülleri hariç deniyor bir yandan da. Bu, sonuçta bizim akademik faaliyet alanımızda gerçekleştirdiğimiz faaliyete karşılık olarak verilmiş akademik bir ödül değil mi?
Son düzenleme: