ALES'e Nasıl Hazırlanmalı ?

Sonradan değiştiremeyeceğiniz tek şey lisans ortalamanız, bunu unutmayın. Mesela bazı okullar lisans not ortalaması şu olacak diye şart koyuyor. Yeni mezun olmaktan ziyade alan bilgisi bakımından dolu olmak önemli. Hatta çoğu zaman lisansüstü eğitim başvurularında önerilen başvurulacak okuldaki ilgili alan hocalarıyla görüşmektir. Hem çalışılacak alan ve şarlar konusunda yönlendirici olurlar. Herkes mezun olur olmaz lisansüstü eğitime başlamıyor. Bunu dezavantaj olarak düşünmeyin.

Paragraf soru bankası almak ilk aşama için mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Bu sayede uzun paragraflara alışabilirsiniz. Sınavlarda en çok zorlanılan kısım uzun paragrafları anlayıp, ardından gelen soruya bu bilgiyi aktarabilmektir. Sonrasında yavaş yavaş kaleminizin hızlanması için sayısal soru bankalarına da geçmeniz faydalı olur.

Benim önerebileceklerim şimdilik bu kadar. ALES konusunda daha bilgili arkadaşlar daha iyi öneriler verecektir.

Kolay gelsin.

çok sağolun
 

seyda26

Öğrenci
Esit agirlik bolumu icin Turkce ve matematik soru bankasi kaynak onerebilecek arkadaslar var mi ? Ozellikle yuksek alan arkadaslar hangi kitaplari cozdunuz. Onerilerinizi bekliyorum
 

ceydatatlısu

Öğrenci
Ben de Ales'e hazırlanmayı düşünüyorum. İzmirdeyim sanırım kursa gideceğim Çankaya'da Tasarı varmış arkadaşlarıma falan sordum iyi dediler. Gidip görüşeceğim evde dikkatim çok dağılıyor videolarda da bütünleşemiyorum dersle bir türlü.
 
Arkadaslar merhaba ben esit agirlikciyim yarin ki aleste acaba sayisaldan mi baslasam sozelden mi cogu esit agirlikci gibi sozel yonum daha kuvvetli ama sayisali sona birakinca sinav yetişmez telasi oluyo ne tavsiye edersiniz sayisaldan mi baslamak daha avantajli eşit agirlikci için sozelden mi acil cevap yazar misiniz
 

tüli1

Öğrenci
Merhaba ben de EA'yım. Sözeli sayısala göre daha iyi yapıyorum. o yüzden ben önce sözeli bitirip sonra kalan süremi sayısala ayırıyorum. Aksini denemiştim daha kötü oldu çünkü sayısalda kayboldum:))Tabi kişiye göre değişir.Eğer sözele anında odaklanamıyorsan önce sayısalda baştaki kolay sorulardan bir kaç tane çöz ve sözele geç hemen. Ben böyle yapıyorum iyi geliyor bana.
Başarılar....

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar ben ALES'ten soru bankası ve çözümlü çıkmış sorular arayışındayım.TASARI ,657 SORU BANKALARI, 657 PARAGRAF PROBLEMLER kitabı,MURAT YAYINLARI 2015-2017 ARASI ÇIKMIŞ sorular,UZMAN KARİYER kitaplarını düşünüyorum. Hangilerini seçmeliyim acaba? bu kaynaklar veya başka bildiğiniz kaynakları çözen bilen varsa bu konudaki önerilerinizi benimle paylaşır mısınız?
 
Hocam sagolun cevabiniz icin az once sinavdan ciktim mat32 isaretledim ama turkceden 15 soruya bakamadim hocam 35 de ondan isaretledim kac puan gelir acaba kotu oldu ya sinav kolaydi ama yetismedi hocam kasimdakinde dediginiz gibi sozelden baslicm hocam tasari ve 657 iyi yayinlar ama genel olarak sunu soylim piyasadaki yayinlarin hemen hemen tumu osym yi tutturamiyo hocam her sinavda ozgun soru buluyo bu osym
 

tunahanulas

Öğrenci
Ales artık son bir ay çalışmakla olmuyor. Sınavlar giderek zorlaşıyor. En az 3 ay çalışmak lazım. Özellikle son yılların sınavlarını çözmek, özellikle ales hazırlıkta isim yapmış kurslardan destek almak gerekebilir.
 
Üst