Merhabalar. Ankara'da bir üniversite araştırma görevlisi almak için 12 Aralık 2012 tarihinde ilana çıktı. Belgelerim eksik olmadan başvurumu yaptım. 28 Aralık 2012'de saat 20.00 (mesai saati dışında) sıralarında üniversitenin internet sayfasında ön değerlendirme sonuçları açıklandı. Listede yer alan adayların değerlendirme puanları (en yükseği 77) benim puanımdan (83) düşük olmasına rağmen bilim sınavına girecek ilk 4 kişi arasına giremediğimi gördüm. Üstelik ilk 4'e giremeyen adaylarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın mesai saati bitiminde yapılması nedeniyle herhangi bir itiraz hakkı da kalmadı. Bilim sınavı da 31 Aralık'ta yapılacaktı. Bunun üzerine 31 Aralık'ta Bölüm başkanlığına giderek bu durumun sebebini sordum. Burada bana net bir açıklama yapamayıp, elenme sebebini daha sonra bildireceklerini söylediler. Hakkımı aramam için mahkemeye gitmemi tavsiye(!) ettiler. Belli ki mahkemede sonuç almak zor olacak. Daha sonra elenme sebebinin eski tarihli (Eylül tarihli) öğrenci belgesi olduğunu belirttiler. Söylediklerine göre ilanda 15 Aralık'tan sonra alınmış öğrenci belgesi istediklerini belirttiler. Fakat YÖK'te çıkan ilanda öğrenci belgesinin yeni tarihli olması gerektiği yönünde bir ibare yoktu. Üstelik ilan üniversitenin kendi sayfasında da yayınlanmadı. Bahsettiğim yerde büyük ihtimalle sonucu önceden belli bir bilim sınavı yapıldı. Bu durumda sedece ben değil başvuran diğer adaylar da mağdur oldu. Durumu BİMER'e ilettim. Bu durumda başka neler yapılabilir?