Araştırma Görevlisi Alımında Usulsüzlük

ezzzgi

Öğrenci
Şırnak Üniversitesinin açmış olduğu kadroya bölüm ile ilgisi olmayan şartlar-şurtlar ilave etmişlerdi. Bimer'e 5 sefer şikayette bulundum hepsinde de Şırnak Üniversitesinden cevap bekleniyor diye yazıyor. Millet kişiye özel kadrolara hile düzenbazlarla girdiler ve girmeye devam ediyorlar, hatta devam edecekler!!!!!

con_con

Öğrenci
'' Bende dekan yardımcısını aradım ve dedim ki hocam sizin sene başından beri aradığınız araş.grevlisi. ben olabilirim. şartlarım şu an müsait dedim. hocanın bana söylediği şuydu hüseyin son ilana başvuran olazsa sana dönüş yaparız demişti.''

bu kısmı anlamadım. neden dekan yardmcısını aradınız ben müsaitim dedinizki?ilandaysa başvurursunuz.
ayrıca son ilana başvuran olmazsa sana dönüş yaparızda ne demek?

hocam sene 2013 ün başından bu yana ilan veriyorlar ilan hep boşa çıkıyor. benim okumuş olduğum alanın türk islam sanatları tarihi ABD.nın öğrencisi şuan yeterli gözükmüyor. sadece bildiğim 3 veya 4 üniversitede var öğrencileri 4 ü geçmez.. bende haklı olarak üniversiteyle bağlantıya geçmek istedim. olay bundan ibaret. ne hocaları tanıdığımdan nede gümüşhaneyle bir bağlantımın olduğundan. ben balıkesirliyim izmirde öğrenciyim.

benim müsait olma nedenimde Dil puanını geçip tüm şartları yerine getirmiş olmam. ilan ise yanlış hazırlanmış.!!!! Türk islam sanatları tarihi ABD Na islan tarihi ABD.da yüksek lisans yapıyor olma şartı koymuş. islam tarihi ABD. ile türk islam sanatları tarihi ABD.lı farlı disiplinlinler. yani senin dometese ihtiyacın var sen ise patlıcan siparişi veriyorsun gibi...

1907khan

Öğrenci
Arkadaslar ; OSYM başkanlığının 23 temmuz İELTS es değerlilk degişikliğinden dolayı bazı üniversitelere İETS sınavından 4 notunu 60 puan karsılığında kabul edebilirisniz diye bir yazı yazdığı duyumunu aldım. böyle bir yazı ve hangi üniversiteye yazıldıgına dair bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olabilir misiniz çok ACİLLLL lütfen.

sidneh

Profesör
Arkadaslar ; OSYM başkanlığının 23 temmuz İELTS es değerlilk degişikliğinden dolayı bazı üniversitelere İETS sınavından 4 notunu 60 puan karsılığında kabul edebilirisniz diye bir yazı yazdığı duyumunu aldım. böyle bir yazı ve hangi üniversiteye yazıldıgına dair bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olabilir misiniz çok ACİLLLL lütfen.

23 Temmuzdan once girilen sinavlarda 24 Nisan esdegerligi gecerli hocam.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nathalie

Öğrenci
yazılanları üzülerek okuyorum. ben de başımdan geçen başvuru maceralarımı anlatayım...

2011'den 2013'e kadar üç kez yüksek lisans yapıyor olduğum maden mühendisliği bölümünün açmış olduğu araştırma görevlisi ilanlarına başvurdum. ilkinde üç anabilimdalından soru sorulacak olmasına rağmen ve alacakları anabilimdalı maden işletme olmasına rağmen -ki benim branşım da bu- bu bölümden soru sorulmadı. bunun özellikle yapıldığını düşünüyorum çünkü alınan araştırma görevlisi arkadaş cevher hazırlamada yüksek lisansını yapıyordu. bu durumu bölüm içerisinde dillendirdim, neden sorulmadığını falan hocalarıma sordum. bu bölüm başkanının kulağına gitmiş olacak ki kendisini enstitüye şikayet ettiğimi ! ileri sürerek bölüm hocalarına beni bölümde çalıştırmak istemediğini söylemiş. kaldı ki ben enstitüye herhangi bir şikayette bulunmadığım halde bunu söylemiş. neyse bu olaydan sonra alınan arş. grv. arkadaş öyp ile başka bir yere atandı. tekrar ilana çıktılar. ona da başvurdum. bu sefer bariz bir şekilde kimin alınacağı hocaların bile dilindeydi. alacakları kişi başka bir ünide yl. ye başlamış fakat bölümdekiler telefonla arayıp ısrarla seni bölüme alalım gel burada başla demişler. alınan kişi ağzıyla söyledi bana. hatta ilanı da, alınacak arkadaşın y.dil puanı yeterli olmadığı için geciktirdiler bir süre. neyse bunda da ilk dörde girdim. sınava girip çıktıktan sonra alacakları kişinin morali baya bozuktu. yeni mezun olduğu için, belki de korktuğundan sınavının kötü geçtiğini falan söyledi. suratı beş karıştı, sınava giren diğerleri de şahitti. sonuçlar açıklandığında elbette o alındı. bizimle de dalga geçer gibi, 30 lu 40 lı puanlar çizelgeye konmuştu. üçüncü kez ilan açtılar. ilanda lisansüstü eğitim yapıyor olmak ibaresi varken, yüksek lisans ile başvuranları elediler, dr lı birini kabul ettiler.

bu süreçte ben bölümde istenmeyen kişi ilan edildim resmen. danışmanım tezimle ilgili bana yardımcı olmadı malesef. beni yönlendirmesi gerekirken bunu yapmadı veya yapamadı bilemiyorum. en son seminerimi verdim bölüme ve tezim öylece yarım kaldı. her şeyin sebebini bölüm başkanının benimle ilgili sözlerine, düşüncelerine bağlamak istemiyorum fakat çok zorlamama rağmen çalışmama devam edemeyecek hale geldiğim için yüksek lisansımı bırakmak zorunda kaldım. mezun olduğum üniversitede bunları yaşamış olmak benim için daha da üzücü oldu.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, ibretlik ilana bakmanızı rica ediyorum. Koydukları şartlara lütfen bakın arkadaşlar. Alınacak kişilerin sahip olduğu şartları yazmışlar. Hatta sosyoloji bölümünde olmam vesilesiyle gogılda araştırdım, Türk romanında mahalle algısı konusunda çalışmış olmak şartını kendi bölümlerinde araştırma görevlisi bu yıl daha yeni yazdığı teziyle sağlıyor. Nazmi hoca, başka hocalar, allah aşkına hiçbirşey yapamıyor muyuz? Elimiz kolumuz bağlı mı cidden? Üniversiteler, bu adamların çiftliği mi, malları mı? Yeter çileden çıktım.

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar birşey sormak istiyorum kadro açan bir fakülte mülakattan sonra sıralamaya giren hiç kimseyi kabul etmeme gibi bir lükse sahip mi? bu konuda bilgisi yada yaşamış olduğu bir tecrübesi olan varsa yazabilir mi acaba?..

A

Akademik Forumm

Guest
merhabalar birşey sormak istiyorum kadro açan bir fakülte mülakattan sonra sıralamaya giren hiç kimseyi kabul etmeme gibi bir lükse sahip mi? bu konuda bilgisi yada yaşamış olduğu bir tecrübesi olan varsa yazabilir mi acaba?..

Hocam ben örneğin gazi üniversitesi sosyoloji bölümü sınavına girdim. 2 kişi alınacaktı. hiçbirimizi beğenmediler heralde, sadece 1 kişiyi kazandı olarak yayımladılar. 70 puanı geçen kazandı, 70'in altında kalanlar kazanamadı. dolayısıyla demek ki ya öyle bir lüksleri var ya da kafalarına göre... Burası Türkiye

A

AkademikForm

Guest
Sakarya Üniversitesi ve Konya Üniversitesi çok lanet yerler. Sakarya üniversitesinde sınava girdiğimde, ales ve ortalama puanımı olduğundan daha yüksek yazmışlardı. sanırım başvurulanları, usulsuzluk karşısında susturma taktiğiydi bu. Çünkü alınan 2 kişi de elazığ üniversitesi gibi daha düşük potansiyelli üniversitelerden gelmişti ve dil bilmediklerini söylemişlerdi. fakat mülakata alınacaklar listesinde dil puanları 70-80 civarı arasıydı. Konya üniversitesi ise başvurumu eksik belge diye elemişti. halbuki bütün belgeler aslı gibi onaylıydı. Komik tabi, maalesef üniversiteler böyle ibişlerle dolu. Bir yandan kızıyorum, bir yandan bu dangalozlarla kazansam bile nasıl çalışırım diye düşünüyorum. Doğru dürüst bir sistem için tepeden inme bu adamların hepsinin üniversiten tasfiye edilmesi ve yerine yetenekli bilim adamlarının getirilmeleri lazım. Tabi o zamanda demokrasi yoh diye ağlarlar kesin. o günleri heyecanla bekliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben örneğin gazi üniversitesi sosyoloji bölümü sınavına girdim. 2 kişi alınacaktı. hiçbirimizi beğenmediler heralde, sadece 1 kişiyi kazandı olarak yayımladılar. 70 puanı geçen kazandı, 70'in altında kalanlar kazanamadı. dolayısıyla demek ki ya öyle bir lüksleri var ya da kafalarına göre... Burası Türkiye

yani iki kişi de 70 in altında mı kalmıştı? dolayısıyla da kadroya kimse alınmadı öyle mi?..

M

Misafir2345

Guest
unvlerdeki carı usulsuzlukler

dun mus alparslan ünvde ar gör bilim sınavına gırdım. bimere şikayet başvurusunda bulunmak ıstıyorum. internetten mi yazayım telefonlamı arayayım