yazılanları üzülerek okuyorum. ben de başımdan geçen başvuru maceralarımı anlatayım...
2011'den 2013'e kadar üç kez yüksek lisans yapıyor olduğum maden mühendisliği bölümünün açmış olduğu araştırma görevlisi ilanlarına başvurdum. ilkinde üç anabilimdalından soru sorulacak olmasına rağmen ve alacakları anabilimdalı maden işletme olmasına rağmen -ki benim branşım da bu- bu bölümden soru sorulmadı. bunun özellikle yapıldığını düşünüyorum çünkü alınan araştırma görevlisi arkadaş cevher hazırlamada yüksek lisansını yapıyordu. bu durumu bölüm içerisinde dillendirdim, neden sorulmadığını falan hocalarıma sordum. bu bölüm başkanının kulağına gitmiş olacak ki kendisini enstitüye şikayet ettiğimi ! ileri sürerek bölüm hocalarına beni bölümde çalıştırmak istemediğini söylemiş. kaldı ki ben enstitüye herhangi bir şikayette bulunmadığım halde bunu söylemiş. neyse bu olaydan sonra alınan arş. grv. arkadaş öyp ile başka bir yere atandı. tekrar ilana çıktılar. ona da başvurdum. bu sefer bariz bir şekilde kimin alınacağı hocaların bile dilindeydi. alacakları kişi başka bir ünide yl. ye başlamış fakat bölümdekiler telefonla arayıp ısrarla seni bölüme alalım gel burada başla demişler. alınan kişi ağzıyla söyledi bana. hatta ilanı da, alınacak arkadaşın y.dil puanı yeterli olmadığı için geciktirdiler bir süre. neyse bunda da ilk dörde girdim. sınava girip çıktıktan sonra alacakları kişinin morali baya bozuktu. yeni mezun olduğu için, belki de korktuğundan sınavının kötü geçtiğini falan söyledi. suratı beş karıştı, sınava giren diğerleri de şahitti. sonuçlar açıklandığında elbette o alındı. bizimle de dalga geçer gibi, 30 lu 40 lı puanlar çizelgeye konmuştu. üçüncü kez ilan açtılar. ilanda lisansüstü eğitim yapıyor olmak ibaresi varken, yüksek lisans ile başvuranları elediler, dr lı birini kabul ettiler.
bu süreçte ben bölümde istenmeyen kişi ilan edildim resmen. danışmanım tezimle ilgili bana yardımcı olmadı malesef. beni yönlendirmesi gerekirken bunu yapmadı veya yapamadı bilemiyorum. en son seminerimi verdim bölüme ve tezim öylece yarım kaldı. her şeyin sebebini bölüm başkanının benimle ilgili sözlerine, düşüncelerine bağlamak istemiyorum fakat çok zorlamama rağmen çalışmama devam edemeyecek hale geldiğim için yüksek lisansımı bırakmak zorunda kaldım. mezun olduğum üniversitede bunları yaşamış olmak benim için daha da üzücü oldu.