Araştırma Görevlisi Alımında Usulsüzlük

A

Akademik Forum

Guest
Üniversitenin ilgili birimine dilekçeyle itirazınızı bildirin hocam
hocam ünvyi aradım sonuclar acıklanır acıklanmaz ama nedense ne tesaduftur tel sıstemlerınde arıza oldugunu soyledıler cok komık ve uzucu ddurum.unvde kımı kıme sıkayet edıyorum kı:) personel daıresı baskanıyla konustugumda bıze sadece evraklar gelıyor bılemıyorum sınav surecınızı dedı.rektorde yurt dısındaymıs.torpılı yaptıgını dusundugum dekan yardımcısı ıse toplantıya gırmıs:) bunların hepsımı tesaduf olur ya:) bu aldıkları kız arkadas sınavdan sora yemege gıttı hocalarla bırlıkte ve hocaların odasına gayet rahat gırıp cıkıyordu.sonuclar acıklandı sadece kazananın ısmı var kac puan aldıgı yazmıyor sadece ısım soyısım.kızın ortalamasını bıle bılmıyorum.sınava gıren bızlerın ıse bırak puanımızı lıstede basarısız olarak bıle ısmımız yok.onları Allaha havale ettım ve bımerede sıkayetımı yaptım o hocayı gereken her neresı ıse heryere sıkayet edeceğim

bayvisiion

Öğrenci
Hocam sınavdan önce kazanan arkadaşla sizin aranızda kaç puan vardı.
Yani atıyorum siz kaçıncı olarak girdiniz sınava, kazanan kaçıncı sıradan girdi.

pepetye

Öğrenci
Hocam sınavdan önce kazanan arkadaşla sizin aranızda kaç puan vardı.
Yani atıyorum siz kaçıncı olarak girdiniz sınava, kazanan kaçıncı sıradan girdi.

Arkadaşı bilmiyorum da ben aynı okulda kendi sınavımdan bahsedeyim, 1.sıradan girdim ön değerlendirmeye, Alesim 91, yds 78; kazanan kızın Alesi 82, ingilizce 73'tü.Kolay bi sınav olmamasına rağmen mülakat sınavım da iyi geçmişti, 5 soru soruldu 3'ü virgülüne kadar kitaptakinin aynısıydı, sınava çalışmıştım zaten.1 sorum kısmen doğru ve 1 boşum vardı.En az 60 almam lazım.Kız sınavdan 100 üzerinden 100 almıştır belki bilemiyorum.Zaten hakkıyla kazandıysa da (ki ciddi şüphem var) okul puanları ve mülakat sonuçları açıklanmadığı için zerre itimadım yok sonuçlara.

bayvisiion

Öğrenci
Arkadaşı bilmiyorum da ben aynı okulda kendi sınavımdan bahsedeyim, 1.sıradan girdim ön değerlendirmeye, Alesim 91, yds 78; kazanan kızın Alesi 82, ingilizce 73'tü.Kolay bi sınav olmamasına rağmen mülakat sınavım da iyi geçmişti, 5 soru soruldu 3'ü virgülüne kadar kitaptakinin aynısıydı, sınava çalışmıştım zaten.1 sorum kısmen doğru ve 1 boşum vardı.En az 60 almam lazım.Kız sınavdan 100 üzerinden 100 almıştır belki bilemiyorum.Zaten hakkıyla kazandıysa da (ki ciddi şüphem var) okul puanları ve mülakat sonuçları açıklanmadığı için zerre itimadım yok sonuçlara.

Şimdi arkadaşlar epeydir bu sınavlara girdik çıktık bir zamanlar.
Dolayısıyla sınav değerlendirme puanlarının açıklanmadığı bir bilim sınavını bizzat tecrübe etmiştim.
Ancak herhangi bir hukuki sürece başvurmadım.
Bu da tamamen bir tercih meselesi, eğer gerçekten düşünüyorsanız bilim sınavından iyi puan alarak nihai puanlarda önde olduğunuzu o zaman hukuki bir süreç başlatabilirsiniz. Bu durumda bir adaletsizliğin önüne geçilmesi sağlanabilir.
Mesela ilk iş olarak yarın mesai saatlerinde Muş Alparslan Üni'nin bu uygulamasının dayanağını YÖK'e danışabilirsiniz.
Belki de üniversite puanları açıklama zorunda kalacaktır. Ondan sonrası için gelişmelere göre sürece devam edebilirsiniz.

Keymokht

Öğrenci
Aslinda torpil o kadar da kötü bir şey değil. Tabii şöyle. Simdi adamin Alesi Yds si orta seviyede, ama alaninda bir numara, öbür yanda da Alesi Yds si süper alaninda berbat hatta alaniyla alakasi olmayan biri var, hangisini tercih etmeli? Tabii ki torpilli gelene kadar beklemeli. :shame: O bir tarafa dört kati kadar adayin bilim sinavina girmesi şartının 10 kati kadarina çıkarılması cok iyi oldu aslinda. Böylece kimseyi aramalarina, notlarla oynamalarina gerek kalmayacak artik. Alaninda iyi olanlar da Ales Yds barajina takilmamis olacaklar. Ama gene de kazanan torpilliler olacak da orasi ayri tabii. :nevreness:

vtnsvr

Öğrenci
Arkadaşlar konu ile alakası yok ama aciliyetli bir mesele olmasa idi buraya yazmazdım. Çalıştığım yüksekokulda bir kadro ilanı var 55 yaşında bir prof. hanımı alınmak isteniyor. Sırf Torpil, ego tatmini, intikam arzusu.

Benim şahsi fikrim okulumuza yeni bir şeyler kazandıracak genç ihtiyaç sahibi hak edecek ve hakkını verecek birinin alınması ilan metni aşağıda

Muhasebe bölümüne alınacak
özel şart: Fakültelerin İşletme Bölümü veya Muhasebe Bölümü Lisans mezunu olmak ve bu anabilim dallarının birinde yüksek lisans yapmış olmak.

ilan metni: https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=26473

Not Cinsiyet ayrımcılığı veya yaş gibi takıntılarım yok sadece ihtiyaç sahibi hak eden birine gitsin kadro.

panzehir65

Öğrenci
Arkadaşlar konu ile alakası yok ama aciliyetli bir mesele olmasa idi buraya yazmazdım. Çalıştığım yüksekokulda bir kadro ilanı var 55 yaşında bir prof. hanımı alınmak isteniyor. Sırf Torpil, ego tatmini, intikam arzusu.

Benim şahsi fikrim okulumuza yeni bir şeyler kazandıracak genç ihtiyaç sahibi hak edecek ve hakkını verecek birinin alınması ilan metni aşağıda

Muhasebe bölümüne alınacak
özel şart: Fakültelerin İşletme Bölümü veya Muhasebe Bölümü Lisans mezunu olmak ve bu anabilim dallarının birinde yüksek lisans yapmış olmak.

ilan metni: https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=26473

Not Cinsiyet ayrımcılığı veya yaş gibi takıntılarım yok sadece ihtiyaç sahibi hak eden birine gitsin kadro.
İki konuya bu durumu yazmışsınız. Ama ne talep ettiginiz belli degil. Daha sinav yapilmamis, on degerlendirme bile açıklanmamış. Buna rağmen burda belli bir insanı hedef tahtası haline getirme çabanızı anlayamıyorum. Kişisel bir mesele olmalı. Eger bir usulsüzlük varsa bile önce sınav yapılmalı kazanan açıklanmalı ki itirazlar gerek üniversiteye gerekse idari mahkemelere yapılabilsin. Şu anda sadece sizin varsayımlarınıza dayanarak bir itiraz yapılamaz.

M

Misafir Misafir

Guest
Adam diyor ki ihtiyaci olan gencler basvursun. BASVURSUN. Basvuru yapilmadan on değerlendirme olmaz, ön değerlendirme yapıldıktan sonra da başvuru yapilamaz zaten. Böyle bir şeye ilgi çekmeye çalışmak ne kadar doğru bilemiyorum ama gençlerin önünün açılması kismina yüzde yüz katiliyorum. Biktim bu 45 yasinda emekli olduktan sonra üniversitelere yerleşen kokusmus takimindan...

A

Akademik Forum

Guest
hocam sınavdan önce kazanan arkadaşla sizin aranızda kaç puan vardı.
hocam benim sıralamam gayet ıyıydı arkadas ıse sonlardaydı puan farkıda vardı. Torpıl olduğu çok aşikardı yaşadıklarım ve gördüklerim bunu destekliyor

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,
Benim de başımdan böyle bir olay geçti yakın zamanda. Olayı özetlemem gerekirse, başvuru yaptığım bölüm sadece bilim sınavına girecek kişileri ve nihai sonuçla alınan kişileri sayfasında paylaştı. Herhangi bir puanlandırma bize gösterilmedi. Bilim sınavının sonuçlarını görmek istediğimde bölüm başkan yardımcısı ve bölüm başkanı bana kağıtları göstermeyeceklerini söyledi. Sizlere danışmak istediğim sınav sonuçlarını göstermemek gibi bir hakları var mı? Yoksa ne yapabilirim? (2 ay önceki ar. gör. alımında yedek listede şimdi alınan arkadaşın önündeydim bu nedenle sınav sonucunu görmek istiyorum)

Tarko

Doçent
Merhaba arkadaşlar,
Benim de başımdan böyle bir olay geçti yakın zamanda. Olayı özetlemem gerekirse, başvuru yaptığım bölüm sadece bilim sınavına girecek kişileri ve nihai sonuçla alınan kişileri sayfasında paylaştı. Herhangi bir puanlandırma bize gösterilmedi. Bilim sınavının sonuçlarını görmek istediğimde bölüm başkan yardımcısı ve bölüm başkanı bana kağıtları göstermeyeceklerini söyledi. Sizlere danışmak istediğim sınav sonuçlarını göstermemek gibi bir hakları var mı? Yoksa ne yapabilirim? (2 ay önceki ar. gör. alımında yedek listede şimdi alınan arkadaşın önündeydim bu nedenle sınav sonucunu görmek istiyorum)

Kağıtları göremezsiniz ama yeniden değerlendirilmesi için dilekçeyle başvurabilirsiniz. Muhtemelen sonuç değişmeyecektir, bu durumda dava açıp bağımsız bir kurulun değerlendirmesini talep edebilirsiniz diye biliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Kağıtları göremezsiniz ama yeniden değerlendirilmesi için dilekçeyle başvurabilirsiniz. Muhtemelen sonuç değişmeyecektir, bu durumda dava açıp bağımsız bir kurulun değerlendirmesini talep edebilirsiniz diye biliyorum.

Hocam öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için,
sınav sorularını görür görmez zaten bir terslik olabileceğini hissettim, sorular gereksiz zor ve çözülecek boş alan çok yoktu. Bu yüzden fazladan 2 adet boş kağıt da kullandım. Şimdi ben işleri sizin söylediğiniz noktaya taşısam bile o kağıtlarda bir terslik olduğunu ( kağıt eksikliği, silinme vb) bağımsız kurul nereden bilecek. Kaldı ki bu adamlar bu kadar rahat ise soruları önceden birilerine vermiş ya da daha sonra kağıtlar üzerinde başkalarının lehine bir oynama yapmış olabilirler mi?

arkadaşlar bence türkiye gibi torpilin önüne geçilemeyen bir ülkede bütün araştırma görevlisi alımları öyp veya benzeri merkezi sistemle olmalı.cari alımların kaldırılması neden gündeme gelmiyor?

swf06

Öğrenci
Benzer bi sıkıntıyı bnde yaşıyorum bağımsız juri talep edeceğim, arkadaşlar mesaj yoluyla bana ulaşırsanız birbirimize destek olabiliriz

A

Akademik Forum

Guest
merhaba
aynı bölüm için iki farklı ilan açılıyor dereceleri ve başvuru şartları farklı. dekanlık iki ayrı ilan numarası ve farklı şartlar taşıdığı için ön degerlendirmenin ayrı yapılacagı söyleniyor. fakat sonra tekbir ilanmış gibi tek ön değerlendirme listesi yapılıyor. buna hakları var mı

A

Akademik Forum

Guest
Ben de karşılaştığım bir haksızlığı paylaşmak isterim. Yıldırım Beyazıt Üni. mimarlık bölümüne araştırma görevlisi alımı yapıldı. İngilizce eğitim veren bir üniversite olmasına rağmen bilim sınavı türkçe yapılıd, üstelik bilim sınavı böte bölümü adayları ile aynı salonda ve çok salaş bir biçimde yürütüldü. Sınav sonrası mülakat için girdiğimde leblebi yiyen bir adam ve iki kişi daha vardı. Hoca olup olmadıklarını dahi bilmiyorum, kendilerini tanıtmadılar da zaten, belki alınacak kişi belli olduğundan temizlik görevlisi bile(küçümsemek için değil alakasız olduğu için) mülakata girmiş olabiilir. Bu arada bilim sınavındaki sorular çok geneldi ve bilgiyi ölçmekten çok uzaktı, mimarlık nedir? gibi. Sonuç olarak kapalı bir bayan alındı( inancını özgürce yaşamasına karşıt değilim). Siyasi bir alım yapıldı ve alım yapılan bayan çok medyatik ve gazetelerde sürekli kapalı olduğu için sürekli haksızlığa uğradığına dair haberler var. Son olarak alınmayacağımı biliyordum ama yine de emek verdim, herhangi bir itirazda bulunmadım, sonuç zaten önceden belli olduğu için bunu da kılıfına uyduracaklarını düşündüm. Son olarak YBU ya başvuracak arkadaşlar malum partinin il ilçe teşkilatında değilseniz, siyasi bir gücünüz yoksa kendinizi yormayın, başvursanız da çok ümitvar olmayın ki sonra üzülmeyesiniz. Sözümü Ankara Tabipler Odasının YBU tıp fakültesine alınacak 22 öğretim elemanının 21 ini daha başvuru sürecinde yayınladığı listeyle doğru tahmin! ettiğini belirterek tamamlayorum. Haksızlık heryerde belki ama sabretmek gerek, bunu son öyp atamalarıyla istediği üniversiteye yerleşmiş biri olarak söylüyorum, akademisyenliği sadece maaş zamlarını görüp de tercih eden değil, bilim yapmak isteyen kişilerin sürdürmesi dua ve temennisiyle...

lillimar

Öğrenci
Ben de bir haksızlık olayını paylaşmak isterim. Doğuda bir üniversitenin araştırma görevlisi kadrosuna başvurdum. Sadece iki kişi basvurmustu. Ikimiz de sınava girdik. Sorular % 70 oranında yoruma açık, bölümlerle direk alakası olmayan, genel kültür bilgisi dahilinde rahatlıkla yapılacak sorulardi. Sınav o kadar kolaydı ki en az 90 bekliyorken 30 un altında bir puan aldım. Diğer aday da aynı şekilde aldi ve iki aday da alınmadı kadroya. Araştırdigim kadariyla dava yoluna gidersem kazanırim gibi duruyor. Sırf adamlara inat icin bile olsa dava açıp girmek istiyorum ama biliyorum ki bu yöntemle girersem bana akademiyi zehir ederler. Akademiyi bu durumlara düşürenlere lanet olsun.

A

Akademik Forum

Guest
"leblebi yiyen bir adam vardı", trajikomik bu olsa gerek. malesef haksızlığa uğruyoruz ve uğramaya devam edeceğiz. belkide bu sevdadan vazgeçmek gerek artık diye de düşünüyorum. torpilsiz alımın neredeyse olmadığı bir memlekette, torpille alınıpta o kadar insanın hakkını yiyerek bu işi yapmak da istemem.

A

Akademik Forum

Guest
Kul hakkı na hayır

Foruma üye olmadığım için buraya yazdım . 5 yıl önce bir öğr gör ilanı çıktı
Alınacak kişi ilk 4 e giremediği için puanları yüksek olan ve posta ile başvuran çocukların dosyalarından evrakları yok edildi ve evrak eksikliginden dolayi dosyalari degerlendirmeye alinmadi. Böylece bu kişi ilk dorde giredildi ve ogr gör olarak atandı. Nereye sikayet edebilirim ve zaman aşımı olur mu?