Araştırma Görevlisi Alımında Usulsüzlük

-funda-

Öğrenci
Evet hocam aynen bu şekilde oldu. En kısa zamanda suç duyurusunda bulunacağım, yöke şikayet dilekçesi yazacağım. Başvuran herkesin emeğini hiçe saydılar çünkü. Biz o kadar emek veriyoruz dil için, ales için madem öğrencileri de çok çalışsaymıs kadro da ona açılmışken, geri çekin başvurunuzu ne demek. Hiç utanma da kalmamış artık. Elbet bi şekilde çıkacaktır yaptıkları.

aDNA

Profesör
Size geri çekin diyebilmişler. Evrağı almadık o yüzden ilk 4 e giremediniz deniyor. Burası TR. Bu torpil olayı bitmez kolay kolay. İltimas cihan imparatorluğunun sonunu getirdi. 100 yaşına ermemiş güzel ülkemi ne hale getirecektir...

_tarihci

Öğrenci
iki önceki mesajınızda 4. üyenin kazanacağını söylemişsiniz, bu mesajınızda da ilk iki sırayı yaftalıyorsunuz. Bu durumda size göre en masum aday 3. sıradaki mi? Bu yeni moda çıktı gerçekten cari alımda bir şekilde elenenler usulsüzlük var diye atılıyor ortaya. Sözüm meclisten dışarı, kusura da bakmayın ama böyle bir ülkede önünüze çıkarabilecek tüm engelleri göz önüne alıp ona göre başvuru evraklarınızı hazırlamanız sizin sorumluluğunuzda. Bunları sizi incitmek için değil, bu konularda başı yanmış, yana yana öğrenmiş bir insan olarak yazıyorum sakın yanlış anlamayın. Tekrar geçmiş olsun, bir dahaki başvurunuz için tecrübe kazanmış sayın kendinizi..

o mesajda "tahminime göre" ibaresi dikkatinizden kaçtı sanırım. yazılı sınavın yapılacağı gün başvurumla ilgili bilgi almak için ilanı açan bölüme gittiğimde bölüm başkanı "kendine güveniyorsan mahkemeye git" diyerek kendine olan özgüvenini belirtti. benim neden sıralamaya giremediğimi bir saat beklememe rağmen açıklayamadılar, yarın seni arayarak bildiririz dediler. yaklaşık bir saat sonra danışman hocam bölüm başkanını aradı, ona belgemin eski tarihli olduğu için alınmadığımı söyledi. hocam net bir soru sordu:
-Hocam adayınız var mı?
-Evet.
yani kimseyi durduk yere yaftaladığım falan yok. belirttiğim gibi belgelerimde eksiklik yoktu, eski tarihli belge varmış. yeni tarihli olması gerektiğiyle ilgili bir ibare de yoktu.

- - - Güncellendi - - -

merhaba hocam,
Çalıştığım üniversitede de buna benzer elenme durumları oldu ama ilana başvurunun olabilmesi için şartları aynen sağlıyor olabilmeniz lazım. Örneğin; bizim enstitü de yeni tarihli öğrenci belgesi istedi ve eski tarihli öğrenci belgesiyle başvuran adayların başvurularını geçersiz saymamız söylendi enstitü müdürlüğünden. Sizin de böyle olmuş olabilir mi acaba?

bunun için istenen belgeler kısmında "yeni tarihli öğrenci belgesi" ibaresi olması gerekmez mi? böyle bir uyarı yapılmadığı halde bu sebepten elenmek haksız gelmişti bana. elenen diğer kişiler de belki benzer sebeplerden elenmişlerdir, kim bilir.

ŞEHRAZAD

Öğrenci
Arkadaşlar bende bir örnek vereyim, olayı ben yaşamadım ama yurdum gerçeklerini herkes bilsin diye yazıyorum. inönü üniversitesinde hemşireliğin bir dalına araştırma görevlisi alımı olacaktı. o bölümde yükseklisans yapan arkadaşlara ilgili bölümün hocası gelip diyor ki bu alıma hiçbiriniz başvuru yapmayacaksınız. bizim adayımız belli. eğer başvuru yaparsanız yükseklisansınızı yakarım...tabiki hiçkimse başvuru yapmadı. yani şartlar ne kadar açık belirtilmiş olursa osun torpilli biri varsa şansınız yok demektir. çünkü burası türkiye...

aDNA

Profesör
Arkadaşlar bende bir örnek vereyim, olayı ben yaşamadım ama yurdum gerçeklerini herkes bilsin diye yazıyorum. inönü üniversitesinde hemşireliğin bir dalına araştırma görevlisi alımı olacaktı. o bölümde yükseklisans yapan arkadaşlara ilgili bölümün hocası gelip diyor ki bu alıma hiçbiriniz başvuru yapmayacaksınız. bizim adayımız belli. eğer başvuru yaparsanız yükseklisansınızı yakarım...tabiki hiçkimse başvuru yapmadı. yani şartlar ne kadar açık belirtilmiş olursa osun torpilli biri varsa şansınız yok demektir. çünkü burası türkiye...

Ben de başvurumu yaparım, benden iyi ise girsin kazansın derdim evraklarımı verirdim ( 3 kadroda bu işi aynen yaptım filmsel sınavlar eş dost alındı orası ayrı) kimsede bir şeyimi yakamadı. Hakkımı yedirmem arkadaş. Başvurumu yaparım aldıkları kişi de ömür boyu benim karşımda boynu bükük gezer. TR küçük akademik camia daha küçük. 20 yıl sonra bile ona üstten bakarım. O kadroyu o şekilde alan arkadaşlarımın bay haline Bu dünyada hakkını yediği kişiden çekeceği eziyeti bıraktım ahirette nasıl hesap verecek :) sırat köprüsünde bizlere binek lazım arkadaşlar. Onlar da bu kişiler :) Bu durumda ben olsam o hemşirelikte başvurumu yapardım. YL 'nı bitirmeyecek adam daha Memlekette doğmadı derdim. Başarılı isem bana Allah'tan başka mani gelemez. Burası Muz Cumhuriyeti değil. O hocanın çiftliği de değil. Ama işte herkeste cesaret yok. 2 dudak arası olmuş 4 generalin yapmış olduğu vesayet anayasasında!

ran

Doçent
Bilim (!) yuvalarına böyle şeylerin sıçramış olduğunu görmek gerçekten üzüntü verici. Evrakları kargoyla gönderenlere evraklarınız gelmedi, tam teslim edenlere eksik belge/eski tarih dediklerini yine bir şekilde hazmediyor insan; ama arayıp pişkin pişkin sınava gelmeyin, başvurunuzu geri çekin ne demek yahu! Sizin yapacağınız bilimsel çalışma batsın. Böyleleri yüzünden mesleğimden soğuyorum.

Funda hanım,

Elinizde kanıt varsa (ki var olduğunu söylemişsiniz) ve danışmanınız da şahitlik ederse, lütfen şikayet edin. Zaten sizin dışınızda en az bir kişiyi daha aramışlar. O arkadaşımız da şikayetçi olsun. Böyle insanların bir şekilde temizlenmesi gerekiyor.

aDNA

Profesör
Bilim (!) yuvalarına böyle şeylerin sıçramış olduğunu görmek gerçekten üzüntü verici. Evrakları kargoyla gönderenlere evraklarınız gelmedi, tam teslim edenlere eksik belge/eski tarih dediklerini yine bir şekilde hazmediyor insan; ama arayıp pişkin pişkin sınava gelmeyin, başvurunuzu geri çekin ne demek yahu! Sizin yapacağınız bilimsel çalışma batsın. Böyleleri yüzünden mesleğimden soğuyorum.

Funda hanım,

Elinizde kanıt varsa (ki var olduğunu söylemişsiniz) ve danışmanınız da şahitlik ederse, lütfen şikayet edin. Zaten sizin dışınızda en az bir kişiyi daha aramışlar. O arkadaşımız da şikayetçi olsun. Böyle insanların bir şekilde temizlenmesi gerekiyor.

Şahitlik? Ben bırakın gerçeği söylemeyi emekliliği gelmiş hocaCIK ın yalancı şahitlik ettiğini gördüm. Bizdeki sorun ETİK. Din ahlakını geçtim toplumsal ahlaktan yoksunuz. Telefondaki şahitlikte bu arada maalesef Hakimi etkilemez. Maddi delil olmadan ( ABD de olduğu gibi jüri olAmadığından ) hakim siz haklısınız demez.

-funda-

Öğrenci
Hocam şahitlik eder mi bilmiyorum ama bana ''Şikayetçi ol, hakkını ara.'' demesinden yola çıkarak şahitlik edeceğini ümit ediyorum, umarım yanılmam. Aradıkları diğer arkadaşla da görüştüm, o da şikayetçi olacak. Elimdeki kaydın işe yarayacağını düşünüyorum açıkcası. ''Geri çekilmeyecek misiniz? Hocanızla konuştunuz mu? (Hocamın ismini vererek)'' vs. diye çok net konuşma var. Telefon kayıtlarını da çıkartacağım. Sonuçta ben oradaki kimseyi tanımam etmem, kendileri aradılar başta. Umarım hak yerini bulur.

aDNA

Profesör
Hocam şahitlik eder mi bilmiyorum ama bana ''Şikayetçi ol, hakkını ara.'' demesinden yola çıkarak şahitlik edeceğini ümit ediyorum, umarım yanılmam. Aradıkları diğer arkadaşla da görüştüm, o da şikayetçi olacak. Elimdeki kaydın işe yarayacağını düşünüyorum açıkcası. ''Geri çekilmeyecek misiniz? Hocanızla konuştunuz mu? (Hocamın ismini vererek)'' vs. diye çok net konuşma var. Telefon kayıtlarını da çıkartacağım. Sonuçta ben oradaki kimseyi tanımam etmem, kendileri aradılar başta. Umarım hak yerini bulur.
Çetin bir yoldur bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda HAK aramak. Her aşamada bu kız bana karşı geldi canını yakmalıyım diyecekler. Hele ki bu olay ortaya çıktığında ( dediğiniz gibi bariz bir şekilde yapılmışsa ) kaybedeceği itibar nedeniyle son nefesine kadar sizin işlerinizde zorluk çıkaracaktır. Kolay gelsin. Yardıma ihtiyaç duyarsanız her daim yanınızdayım. Hak aramak isteyen herkesin yanında olduğum gibi...

-funda-

Öğrenci
Çetin bir yoldur bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda HAK aramak. Her aşamada bu kız bana karşı geldi canını yakmalıyım diyecekler. Hele ki bu olay ortaya çıktığında ( dediğiniz gibi bariz bir şekilde yapılmışsa ) kaybedeceği itibar nedeniyle son nefesine kadar sizin işlerinizde zorluk çıkaracaktır. Kolay gelsin. Yardıma ihtiyaç duyarsanız her daim yanınızdayım. Hak aramak isteyen herkesin yanında olduğum gibi...
Teşekkür ederim hocam. Ben dekanı da aradım ama ulaşamadım kendisine. Aradıklarım arasında ulaşabildiğim tek kişi bölümlerinden bi yard. doç. oldu. Ona da asıl ulaşmak istediğim araştrma grevlisinin ismini söyledim, konuşmaları kayda aldığımdan ve şikayetçi olacağımdan bahsettim. Zaten bu saatten sonra benimle şikayetçi olmasam da uğraşacaklar. Ama Allah'a çok şükür ki onlar gibi hakka inancı olmayan biri değilim. Naparlarsa yapsınlar bi şekilde bedelini ödeyeceklerdir. En azından öbür dünyada. Artık 50d kadrolarına başvurmayı düşünmüyorum. Şuan bi üniversitenin ön değerlendirmesinde ilk 4'teyim, 2 kadro var orada ama bi kadronun isme açıldığını öğrendim, inanın mülakatına gitmek bile istemiyorum artık. öyp den şansımı deneyeceğim, inşallah er ya da geç olacaktır ve umarım şikayetim bi işe yarar ve bundan sonra en azından o bölümde hak yenmez. Biz yıllardır emek veriyoruz, madem kadro isme açıldı alacakları öğrencileri de çok çalışsaymış. Zaten bi gün kim olduğunu öğrenirsem iki çift lafım var vicdan yoksunu o kişiye. ''Hocam kimsenin hakkın yemek istemem, hakeden kazansın.'' demek bu kadar mı zor. Şükürler olsun ki hamuru bozuk insanlardan değiliz. Sözde ilerde bu kişi de bilim insanı olacak ve mutlaka bi yerlerde karşılaşacağız ve sanırım yine hiç utanmayacak yüzümüze bakarken.

aDNA

Profesör
6 kadroyu yandaşları dağıttılar. O 6 kişinin yarısı ile çalışıyorum diğerlerini de Akademik ortamlarda göreceğim. Senden köşe bucak kaçarlar. Onu alan Hocalar emekli olana kadar yanında bastonluk yaparlar. Ama ya sonra :) O yüzden önünüze gelecektir. ''Hocam kimsenin hakkın yemek istemem, hakeden kazansın.'' demek bu kadar mı zor.Evet o kadar zor ki onlar için. 5 yıl önce doğuda bir kadroyu eşi alırken ''Onlar karı koca doğuda kalacaklar'' dendi başvurmadık. 5 yılda ne oldu da başka bir Üni ye Bölüm başkanı olmak için başvurdurttular. Bu tarz kadro alanlar her kadroya zıplayacağını sanırlar. Eşini aldırdı şimdi İç Anadolu'ya gelmeye çalıştı. İşte o zaman ben de portakal orda kal yaptım. Hemen hemen görüşmediğim siyasi ve bürokrat kalmadı. Elimde belgelerde var. Nitekim olmadı. Başka kadro bekleyenler girdi. Fena mı oldu? Onlar için evet, hakkaniyet için Hayır. Bunu herkes yapsa bu tip insanlar bu kadar cüretkar olamaz. Bu tarz hak yiyiciler kazandıkça her istediğimi yaparıma dönüyor olay...

ŞEHRAZAD

Öğrenci
Vahdet hocam kesinlikle haklısınız... zaten yapılan haksızlıkları görünce diyorum ki çok şükür ahiret inancım var, yoksa bukadar haksızlık karşısında çoktan çıldırırdım. bu alımda eğer ben de olsam başvuru yapardım kesinlikle. ama arkadaşlar cesaret edemediler ne yazıkki ve işin komik yanı hepsinin yükseklisansını bir dönem uzattılar :D bahane çok nede olsa. keşke insanımız daha cesur olsaydı da bukadar haksızlık yapılamasaydı... size burada yazamayacağım daha nice torpiller haksızlıklar var malum üniversitede... sadece diyorum ki mahşerde görüşmek üzere....

aocter22

Öğrenci
mersin turizm fakültesi 16 eylül 2013 de araştırma görevlisi kadrosu açtı. ön değerlendirmede ilk sıradaydım. bilim sınavım gayet iyi geçmişti. ancak yasak olmasına rağmen 10 ekimde bilim sınavından sonra mülakat yapıldı. mülakat sırasında inanılmaz ters davranıldı bana. yurt dışında erasmus programında aldığım derslerle ilgili "almanya'da turizmde hayat bilgisi dersi mi aldın?" tarzında dalga geçildi. "insan ilişkilerim iyi diyorsun, kaç hocayla aran iyi ki?" tarzında bir soruyla daha karşılaştım. en nihayetinde diploma puanı benden 16 puan, dil puanı da 10 puan düşük ve bilim sınavına giren 4 aday arasından puanı en düşük arkadaş kadroya alındı. çok ince matematiksel hesaplarla 0.23 puan geriye düşürüldüm ve yedek bırakıldım. burada yüksek lisans öğrencisiyim. ne yapsam bilemedim.

Mezopotamya

Öğrenci
mersin turizm fakültesi 16 eylül 2013 de araştırma görevlisi kadrosu açtı. ön değerlendirmede ilk sıradaydım. bilim sınavım gayet iyi geçmişti. ancak yasak olmasına rağmen 10 ekimde bilim sınavından sonra mülakat yapıldı. mülakat sırasında inanılmaz ters davranıldı bana. yurt dışında erasmus programında aldığım derslerle ilgili "almanya'da turizmde hayat bilgisi dersi mi aldın?" tarzında dalga geçildi. "insan ilişkilerim iyi diyorsun, kaç hocayla aran iyi ki?" tarzında bir soruyla daha karşılaştım. en nihayetinde diploma puanı benden 16 puan, dil puanı da 10 puan düşük ve bilim sınavına giren 4 aday arasından puanı en düşük arkadaş kadroya alındı. çok ince matematiksel hesaplarla 0.23 puan geriye düşürüldüm ve yedek bırakıldım. burada yüksek lisans öğrencisiyim. ne yapsam bilemedim.

İşte bu yorumları okuyunca keşke cari usül kalksa ve Öyp olsa hep diyor insan. Öyp sisteminin eksiklikleri de çok ama torpil olayını kaldırıyor en azından. Bir de şu 35. madde senetlerine bir çözüm bulunabilirse alımlar hep Öyp ile olsun bence.

aDNA

Profesör
İşte bu yorumları okuyunca keşke cari usül kalksa ve Öyp olsa hep diyor insan. Öyp sisteminin eksiklikleri de çok ama torpil olayını kaldırıyor en azından. Bir de şu 35. madde senetlerine bir çözüm bulunabilirse alımlar hep Öyp ile olsun bence.
Hedef 2023'e kadar 50 bin ÖYP'li alımı yapmak. O zaman bu sorunların %50'si yaşanmaz. Torpille, minnetle gelmeyen torpile yanaşmayacaktır...

con_con

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar. Yazdıklarınızı üzülerek okudum. Bende başımdan gecen bir cari alım olayını anlatayım. Gümüşhane Üni. İlahiyat Fak. 2013 yılı başından beri İslam Tarihi ve Sanatları bölümü, Türk -İslam Sanatları Tarihi ABD.na araştırma görevlisi ilanı açıyordu. Belkide 4 , 5 defa açtılar başvuran yok. Bende 27 temmuzda İELTS ye girdim ve yeterli puanı aldım. Dedim ki kendi kendime şu Gümüşhane Üni. İlahiyat Fak. dekanıyla bi görüşeyim ilanınızı sene başından beri takip ettiğimi ve başvuran olmadığını söyleyip kendimin yeterli şartları taşıdığımı iletmek istedim. internet sitesine girdiğimde fakülte dekanı olmadığını gördüm ve bende dekan yardımcılarından biriyle telefonda görüşmeye karar verdim.(Falküteye dekan atanmamasının nedeni fakültede prof. ünvanlı hocaların olmaması. Hepsi yard.doç tan ibaret. Rektör bey aynı zamanda fakültenin vekil dekanı gözüküyor.) Bende dekan yardımcısını aradım ve dedim ki hocam sizin sene başından beri aradığınız araş.grevlisi. ben olabilirim. şartlarım şu an müsait dedim. hocanın bana söylediği şuydu hüseyin son ilana başvuran olazsa sana dönüş yaparız demişti. son ilanda şu şekildeydi: İlahiyat Fakültesi Mezunu olmak. ben bu ilanın sonlanmasını bekledim ve sonunda bir hanımefendi başvurmuş ama yabancı dil puanı oladığından elenmişti. Tekrardan ertesi gün hocaya ilanın yine boşa çıktığını hatırlatmak için telefon etmek üzereydim ki yök te ilan tekrar yayınlanmış ( açıklama tarihinin gecesi. ben sabahına irtibata geçeceğim) ilan bu sefer şu şekildeydi, ilahiyat fakültesi mezunu olmak, İslam Tarihi ABD. Yüksek lisans yapıyor olmak. ilanda bariz bir çarpıklık gözüme ilişti.( çarpıklık dediğim arştırma görevlisi Türk islam sanatları ABD. ye alınacak ama İslam Tarihi ABD Da yüksek lisans yapan biri alınacak) bende hemen dekan yardımcılarına döndüm tekrardan hocam ilanınız yanlış yayınlanmış. size Türl islam sanatları tarihi ABD.nda yüksek lisans yapıyor olan birisi lazım değil mi dedim. hocamızda kabul etti. ve bölümde neredeyse aramadığım kimse kalmadı. bana hatanın olduğunu söylediler ama dekan beyin bizi kale almadığını söylediler.(dekan bey dedikleri bu arada rektör bey) daha sonra belki bi umut rektör beye bağlar umuduyla genel sekreteri aradım ve rektör beye ulaşamayacağımı söyledi. ve bende derdimi ona anlattım. ve ondan sonra ben tekrar tekrar sekreteri ve diğer hocaları rahasız etmeye devam ettim. ben son defa sekreter hanımı aradığımda bana söylediği bazı sözler baya bi can yakıcı olmuştu. Şöyleki. hüseyin bir daha arayıp durmayın demek ki hocalar seni istemiyor. bu ilanın bu şekilde çıkmasından yanalar dedi. bende dedim ki hocalar bana benim haklı olduğumu söylediler ilannın yanlış olduğunu beyan ettiler dedim. sekreterin cevabı şu Oldu bana hiçte bu şekilde demediler ilan aynı kalacak dediler. bende bunun üzerine teması kestim üniyle. sonuç olarak Türk İslam Sanatları Tarihi ABD na bir islam Tarihcisi yerleşmiş oldu.( bu arada Türk islam sanatları ABD İle İslam tarihi ABD farklı disiplinler.) ve üniversitenin ambleminde yazan GELİŞEN VE GELİŞTİREN ÜNİVERSİTE.

aDNA

Profesör
Hocalar istemedi nasıl bir tabir. Burası Muz cumhuriyeti mi? Bunu YÖK bildiği halde adım atamadı. Sadece kişiye özel ilan vermeyin dediler yazı yolladılar. Ellerinde yeğen, damat, karı-koca ayarlayıp ilan çıkıyorlar sonra o torpille girecek olan ilk 4 e giremeyince ya da dili geçemeyince sonra hemen ilanı ya geri çekiyorlar ya da ilanı revize ediyorlar. Bu mu adalet? Bunu sol zihniyet yapsın '' nerede etik-erdem, sosyal demokratlık?'', sağ zihniyet yapsa ''bu mu Hz. Ömer adaleti?'' diyebilsek inanın utanırlar. Ama çoğumuz sessiz kaldıkça herkes Üniv. leri Çiftlikleri olarak görüyor. Ne haklar yeniyor güzel ülkemde. Bu şekilde minnetle alınanlarda 1000 TL maaş ver üzerine işkence et kesinlikle konuşmaz. Çünkü bo kadro o kadar donanımlı insan varken ona bahşedildiğinden '' Eve temizliğe de giden, fakültede odayı bile temizleyen'' Araş. Gör. ler, Öğretim Elemanları olacaktır. Nasıl bir ülke burası...

bigthunder

Doçent
burada yazanları okuyunca Allah'tan maaşları az diyorum yoksa ne hale gelir bu alımlar!

daha lisans okurken bu tip şeylerle karşılaştık adam okula alınacak boyacıyı dahi ben seçerim diyordu sanki babasının çayırı okul !

elektrik

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar. Yazdıklarınızı üzülerek okudum. Bende başımdan gecen bir cari alım olayını anlatayım. Gümüşhane Üni. İlahiyat Fak. 2013 yılı başından beri İslam Tarihi ve Sanatları bölümü, Türk -İslam Sanatları Tarihi ABD.na araştırma görevlisi ilanı açıyordu. Belkide 4 , 5 defa açtılar başvuran yok. Bende 27 temmuzda İELTS ye girdim ve yeterli puanı aldım. Dedim ki kendi kendime şu Gümüşhane Üni. İlahiyat Fak. dekanıyla bi görüşeyim ilanınızı sene başından beri takip ettiğimi ve başvuran olmadığını söyleyip kendimin yeterli şartları taşıdığımı iletmek istedim. internet sitesine girdiğimde fakülte dekanı olmadığını gördüm ve bende dekan yardımcılarından biriyle telefonda görüşmeye karar verdim.(Falküteye dekan atanmamasının nedeni fakültede prof. ünvanlı hocaların olmaması. Hepsi yard.doç tan ibaret. Rektör bey aynı zamanda fakültenin vekil dekanı gözüküyor.) Bende dekan yardımcısını aradım ve dedim ki hocam sizin sene başından beri aradığınız araş.grevlisi. ben olabilirim. şartlarım şu an müsait dedim. hocanın bana söylediği şuydu hüseyin son ilana başvuran olazsa sana dönüş yaparız demişti. son ilanda şu şekildeydi: İlahiyat Fakültesi Mezunu olmak. ben bu ilanın sonlanmasını bekledim ve sonunda bir hanımefendi başvurmuş ama yabancı dil puanı oladığından elenmişti. Tekrardan ertesi gün hocaya ilanın yine boşa çıktığını hatırlatmak için telefon etmek üzereydim ki yök te ilan tekrar yayınlanmış ( açıklama tarihinin gecesi. ben sabahına irtibata geçeceğim) ilan bu sefer şu şekildeydi, ilahiyat fakültesi mezunu olmak, İslam Tarihi ABD. Yüksek lisans yapıyor olmak. ilanda bariz bir çarpıklık gözüme ilişti.( çarpıklık dediğim arştırma görevlisi Türk islam sanatları ABD. ye alınacak ama İslam Tarihi ABD Da yüksek lisans yapan biri alınacak) bende hemen dekan yardımcılarına döndüm tekrardan hocam ilanınız yanlış yayınlanmış. size Türl islam sanatları tarihi ABD.nda yüksek lisans yapıyor olan birisi lazım değil mi dedim. hocamızda kabul etti. ve bölümde neredeyse aramadığım kimse kalmadı. bana hatanın olduğunu söylediler ama dekan beyin bizi kale almadığını söylediler.(dekan bey dedikleri bu arada rektör bey) daha sonra belki bi umut rektör beye bağlar umuduyla genel sekreteri aradım ve rektör beye ulaşamayacağımı söyledi. ve bende derdimi ona anlattım. ve ondan sonra ben tekrar tekrar sekreteri ve diğer hocaları rahasız etmeye devam ettim. ben son defa sekreter hanımı aradığımda bana söylediği bazı sözler baya bi can yakıcı olmuştu. Şöyleki. hüseyin bir daha arayıp durmayın demek ki hocalar seni istemiyor. bu ilanın bu şekilde çıkmasından yanalar dedi. bende dedim ki hocalar bana benim haklı olduğumu söylediler ilannın yanlış olduğunu beyan ettiler dedim. sekreterin cevabı şu Oldu bana hiçte bu şekilde demediler ilan aynı kalacak dediler. bende bunun üzerine teması kestim üniyle. sonuç olarak Türk İslam Sanatları Tarihi ABD na bir islam Tarihcisi yerleşmiş oldu.( bu arada Türk islam sanatları ABD İle İslam tarihi ABD farklı disiplinler.) ve üniversitenin ambleminde yazan GELİŞEN VE GELİŞTİREN ÜNİVERSİTE.

'' Bende dekan yardımcısını aradım ve dedim ki hocam sizin sene başından beri aradığınız araş.grevlisi. ben olabilirim. şartlarım şu an müsait dedim. hocanın bana söylediği şuydu hüseyin son ilana başvuran olazsa sana dönüş yaparız demişti.''

bu kısmı anlamadım. neden dekan yardmcısını aradınız ben müsaitim dedinizki?ilandaysa başvurursunuz.
ayrıca son ilana başvuran olmazsa sana dönüş yaparızda ne demek?