bigthunder
Doçent
insancıklar demek bile fazla bunlara ama başka sözüde bu forumun seviyesi kaldırmaz!!
iki önceki mesajınızda 4. üyenin kazanacağını söylemişsiniz, bu mesajınızda da ilk iki sırayı yaftalıyorsunuz. Bu durumda size göre en masum aday 3. sıradaki mi? Bu yeni moda çıktı gerçekten cari alımda bir şekilde elenenler usulsüzlük var diye atılıyor ortaya. Sözüm meclisten dışarı, kusura da bakmayın ama böyle bir ülkede önünüze çıkarabilecek tüm engelleri göz önüne alıp ona göre başvuru evraklarınızı hazırlamanız sizin sorumluluğunuzda. Bunları sizi incitmek için değil, bu konularda başı yanmış, yana yana öğrenmiş bir insan olarak yazıyorum sakın yanlış anlamayın. Tekrar geçmiş olsun, bir dahaki başvurunuz için tecrübe kazanmış sayın kendinizi..
merhaba hocam,
Çalıştığım üniversitede de buna benzer elenme durumları oldu ama ilana başvurunun olabilmesi için şartları aynen sağlıyor olabilmeniz lazım. Örneğin; bizim enstitü de yeni tarihli öğrenci belgesi istedi ve eski tarihli öğrenci belgesiyle başvuran adayların başvurularını geçersiz saymamız söylendi enstitü müdürlüğünden. Sizin de böyle olmuş olabilir mi acaba?
Arkadaşlar bende bir örnek vereyim, olayı ben yaşamadım ama yurdum gerçeklerini herkes bilsin diye yazıyorum. inönü üniversitesinde hemşireliğin bir dalına araştırma görevlisi alımı olacaktı. o bölümde yükseklisans yapan arkadaşlara ilgili bölümün hocası gelip diyor ki bu alıma hiçbiriniz başvuru yapmayacaksınız. bizim adayımız belli. eğer başvuru yaparsanız yükseklisansınızı yakarım...tabiki hiçkimse başvuru yapmadı. yani şartlar ne kadar açık belirtilmiş olursa osun torpilli biri varsa şansınız yok demektir. çünkü burası türkiye...
Bilim (!) yuvalarına böyle şeylerin sıçramış olduğunu görmek gerçekten üzüntü verici. Evrakları kargoyla gönderenlere evraklarınız gelmedi, tam teslim edenlere eksik belge/eski tarih dediklerini yine bir şekilde hazmediyor insan; ama arayıp pişkin pişkin sınava gelmeyin, başvurunuzu geri çekin ne demek yahu! Sizin yapacağınız bilimsel çalışma batsın. Böyleleri yüzünden mesleğimden soğuyorum.
Funda hanım,
Elinizde kanıt varsa (ki var olduğunu söylemişsiniz) ve danışmanınız da şahitlik ederse, lütfen şikayet edin. Zaten sizin dışınızda en az bir kişiyi daha aramışlar. O arkadaşımız da şikayetçi olsun. Böyle insanların bir şekilde temizlenmesi gerekiyor.
Çetin bir yoldur bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda HAK aramak. Her aşamada bu kız bana karşı geldi canını yakmalıyım diyecekler. Hele ki bu olay ortaya çıktığında ( dediğiniz gibi bariz bir şekilde yapılmışsa ) kaybedeceği itibar nedeniyle son nefesine kadar sizin işlerinizde zorluk çıkaracaktır. Kolay gelsin. Yardıma ihtiyaç duyarsanız her daim yanınızdayım. Hak aramak isteyen herkesin yanında olduğum gibi...Hocam şahitlik eder mi bilmiyorum ama bana ''Şikayetçi ol, hakkını ara.'' demesinden yola çıkarak şahitlik edeceğini ümit ediyorum, umarım yanılmam. Aradıkları diğer arkadaşla da görüştüm, o da şikayetçi olacak. Elimdeki kaydın işe yarayacağını düşünüyorum açıkcası. ''Geri çekilmeyecek misiniz? Hocanızla konuştunuz mu? (Hocamın ismini vererek)'' vs. diye çok net konuşma var. Telefon kayıtlarını da çıkartacağım. Sonuçta ben oradaki kimseyi tanımam etmem, kendileri aradılar başta. Umarım hak yerini bulur.
Teşekkür ederim hocam. Ben dekanı da aradım ama ulaşamadım kendisine. Aradıklarım arasında ulaşabildiğim tek kişi bölümlerinden bi yard. doç. oldu. Ona da asıl ulaşmak istediğim araştrma grevlisinin ismini söyledim, konuşmaları kayda aldığımdan ve şikayetçi olacağımdan bahsettim. Zaten bu saatten sonra benimle şikayetçi olmasam da uğraşacaklar. Ama Allah'a çok şükür ki onlar gibi hakka inancı olmayan biri değilim. Naparlarsa yapsınlar bi şekilde bedelini ödeyeceklerdir. En azından öbür dünyada. Artık 50d kadrolarına başvurmayı düşünmüyorum. Şuan bi üniversitenin ön değerlendirmesinde ilk 4'teyim, 2 kadro var orada ama bi kadronun isme açıldığını öğrendim, inanın mülakatına gitmek bile istemiyorum artık. öyp den şansımı deneyeceğim, inşallah er ya da geç olacaktır ve umarım şikayetim bi işe yarar ve bundan sonra en azından o bölümde hak yenmez. Biz yıllardır emek veriyoruz, madem kadro isme açıldı alacakları öğrencileri de çok çalışsaymış. Zaten bi gün kim olduğunu öğrenirsem iki çift lafım var vicdan yoksunu o kişiye. ''Hocam kimsenin hakkın yemek istemem, hakeden kazansın.'' demek bu kadar mı zor. Şükürler olsun ki hamuru bozuk insanlardan değiliz. Sözde ilerde bu kişi de bilim insanı olacak ve mutlaka bi yerlerde karşılaşacağız ve sanırım yine hiç utanmayacak yüzümüze bakarken.Çetin bir yoldur bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda HAK aramak. Her aşamada bu kız bana karşı geldi canını yakmalıyım diyecekler. Hele ki bu olay ortaya çıktığında ( dediğiniz gibi bariz bir şekilde yapılmışsa ) kaybedeceği itibar nedeniyle son nefesine kadar sizin işlerinizde zorluk çıkaracaktır. Kolay gelsin. Yardıma ihtiyaç duyarsanız her daim yanınızdayım. Hak aramak isteyen herkesin yanında olduğum gibi...
mersin turizm fakültesi 16 eylül 2013 de araştırma görevlisi kadrosu açtı. ön değerlendirmede ilk sıradaydım. bilim sınavım gayet iyi geçmişti. ancak yasak olmasına rağmen 10 ekimde bilim sınavından sonra mülakat yapıldı. mülakat sırasında inanılmaz ters davranıldı bana. yurt dışında erasmus programında aldığım derslerle ilgili "almanya'da turizmde hayat bilgisi dersi mi aldın?" tarzında dalga geçildi. "insan ilişkilerim iyi diyorsun, kaç hocayla aran iyi ki?" tarzında bir soruyla daha karşılaştım. en nihayetinde diploma puanı benden 16 puan, dil puanı da 10 puan düşük ve bilim sınavına giren 4 aday arasından puanı en düşük arkadaş kadroya alındı. çok ince matematiksel hesaplarla 0.23 puan geriye düşürüldüm ve yedek bırakıldım. burada yüksek lisans öğrencisiyim. ne yapsam bilemedim.
Hedef 2023'e kadar 50 bin ÖYP'li alımı yapmak. O zaman bu sorunların %50'si yaşanmaz. Torpille, minnetle gelmeyen torpile yanaşmayacaktır...İşte bu yorumları okuyunca keşke cari usül kalksa ve Öyp olsa hep diyor insan. Öyp sisteminin eksiklikleri de çok ama torpil olayını kaldırıyor en azından. Bir de şu 35. madde senetlerine bir çözüm bulunabilirse alımlar hep Öyp ile olsun bence.
Merhaba Arkadaşlar. Yazdıklarınızı üzülerek okudum. Bende başımdan gecen bir cari alım olayını anlatayım. Gümüşhane Üni. İlahiyat Fak. 2013 yılı başından beri İslam Tarihi ve Sanatları bölümü, Türk -İslam Sanatları Tarihi ABD.na araştırma görevlisi ilanı açıyordu. Belkide 4 , 5 defa açtılar başvuran yok. Bende 27 temmuzda İELTS ye girdim ve yeterli puanı aldım. Dedim ki kendi kendime şu Gümüşhane Üni. İlahiyat Fak. dekanıyla bi görüşeyim ilanınızı sene başından beri takip ettiğimi ve başvuran olmadığını söyleyip kendimin yeterli şartları taşıdığımı iletmek istedim. internet sitesine girdiğimde fakülte dekanı olmadığını gördüm ve bende dekan yardımcılarından biriyle telefonda görüşmeye karar verdim.(Falküteye dekan atanmamasının nedeni fakültede prof. ünvanlı hocaların olmaması. Hepsi yard.doç tan ibaret. Rektör bey aynı zamanda fakültenin vekil dekanı gözüküyor.) Bende dekan yardımcısını aradım ve dedim ki hocam sizin sene başından beri aradığınız araş.grevlisi. ben olabilirim. şartlarım şu an müsait dedim. hocanın bana söylediği şuydu hüseyin son ilana başvuran olazsa sana dönüş yaparız demişti. son ilanda şu şekildeydi: İlahiyat Fakültesi Mezunu olmak. ben bu ilanın sonlanmasını bekledim ve sonunda bir hanımefendi başvurmuş ama yabancı dil puanı oladığından elenmişti. Tekrardan ertesi gün hocaya ilanın yine boşa çıktığını hatırlatmak için telefon etmek üzereydim ki yök te ilan tekrar yayınlanmış ( açıklama tarihinin gecesi. ben sabahına irtibata geçeceğim) ilan bu sefer şu şekildeydi, ilahiyat fakültesi mezunu olmak, İslam Tarihi ABD. Yüksek lisans yapıyor olmak. ilanda bariz bir çarpıklık gözüme ilişti.( çarpıklık dediğim arştırma görevlisi Türk islam sanatları ABD. ye alınacak ama İslam Tarihi ABD Da yüksek lisans yapan biri alınacak) bende hemen dekan yardımcılarına döndüm tekrardan hocam ilanınız yanlış yayınlanmış. size Türl islam sanatları tarihi ABD.nda yüksek lisans yapıyor olan birisi lazım değil mi dedim. hocamızda kabul etti. ve bölümde neredeyse aramadığım kimse kalmadı. bana hatanın olduğunu söylediler ama dekan beyin bizi kale almadığını söylediler.(dekan bey dedikleri bu arada rektör bey) daha sonra belki bi umut rektör beye bağlar umuduyla genel sekreteri aradım ve rektör beye ulaşamayacağımı söyledi. ve bende derdimi ona anlattım. ve ondan sonra ben tekrar tekrar sekreteri ve diğer hocaları rahasız etmeye devam ettim. ben son defa sekreter hanımı aradığımda bana söylediği bazı sözler baya bi can yakıcı olmuştu. Şöyleki. hüseyin bir daha arayıp durmayın demek ki hocalar seni istemiyor. bu ilanın bu şekilde çıkmasından yanalar dedi. bende dedim ki hocalar bana benim haklı olduğumu söylediler ilannın yanlış olduğunu beyan ettiler dedim. sekreterin cevabı şu Oldu bana hiçte bu şekilde demediler ilan aynı kalacak dediler. bende bunun üzerine teması kestim üniyle. sonuç olarak Türk İslam Sanatları Tarihi ABD na bir islam Tarihcisi yerleşmiş oldu.( bu arada Türk islam sanatları ABD İle İslam tarihi ABD farklı disiplinler.) ve üniversitenin ambleminde yazan GELİŞEN VE GELİŞTİREN ÜNİVERSİTE.