Araştırma Görevlisi Cari Alım İle İlgili Sorular

hakmakine

Öğrenci
kıymetli hocalarım cari alımlarla ilgili üç soru soracaktım:
1) cari alımlarda ön değerlendirmede göz önünde bulundurulan (%60 ales ve %40 dil) ve son değerlendirmede (%30 ales,%30 giriş sınav notu,%30 ortalama,%10 dil) şeklindeki uygulama genel bir yönetmeliğe tabi midir yoksa üniversiteler bu oranlarla oynama hakkına sahipler midir?
2)yapılan bilim sınavında sorular başvurulan anabilim dalına özgü sorular mıdır yoksa bölümün temel derslerinin olduğu genel bi sınav mıdır?
3) en son sözlü sınav gibi bi uygulama istenirse yapılabiliniyor mu?

bu sorularıma cevap verebilecek hocalarıma şimdiden teşekkür ediyorum..

- - - Güncellendi - - -

1) cari alımlarda ön değerlendirmede göz önünde bulundurulan (%60 ales ve %40 dil) ve son değerlendirmede (%30 ales,%30 giriş sınav notu,%30 ortalama,%10 dil) şeklindeki uygulama genel bir yönetmeliğe tabi midir yoksa üniversiteler bu oranlarla oynama hakkına sahipler midir?
2)yapılan bilim sınavında sorular başvurulan anabilim dalına özgü sorular mıdır yoksa bölümün temel derslerinin olduğu genel bi sınav mıdır?

güncellendi...

sinemaa

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

güncellendi...

1- genel bir yönetmeliğe tabiidir. değiştirilemez üniversite tarafından.

2- anabilim dalına özgü olması beklenir. ama tamamen jüriye bağlı olarak değişen bir durum. jüri kendi alanından sorabileceği gibi alakasız bir konuyu da sorabilir.

3- bu sorunuzu anlamadım açıkçası.

hakmakine

Öğrenci
1- genel bir yönetmeliğe tabiidir. değiştirilemez üniversite tarafından.

2- anabilim dalına özgü olması beklenir. ama tamamen jüriye bağlı olarak değişen bir durum. jüri kendi alanından sorabileceği gibi alakasız bir konuyu da sorabilir.

3- bu sorunuzu anlamadım açıkçası.

teşekkürler hocam..benim başvurmayı düşündüğüm üniversite yeni bi üniversite ve bölümde yalnızca 1 tane hocası var. bu bilim sınavında jüri diğer bölümlerden hocaların da katılacağı anlamına geliyor galiba.
3) bu sorum geçmişte yapılan sözlü mülakat denilen şey acaba halaen devam ettiren üniversiteler var mı acaba ondan sormak istedim.

ahmedoff

Profesör
teşekkürler hocam..benim başvurmayı düşündüğüm üniversite yeni bi üniversite ve bölümde yalnızca 1 tane hocası var. bu bilim sınavında jüri diğer bölümlerden hocaların da katılacağı anlamına geliyor galiba.
3) bu sorum geçmişte yapılan sözlü mülakat denilen şey acaba halaen devam ettiren üniversiteler var mı acaba ondan sormak istedim.

Genelde yapılır sözlü mülakat.

aDNA

Profesör
Kaldırıldı. Sözlü mülakatlar sadece Komisyonun giren kişileri yüz yüze tanıması için kendi inisiyatfileri ile yaptıkları mülakattır.

amar

Araştırma Görevlisi
meslekyüksek okullarına okutman alımı olduğu zaman ingilizce şart koyulmuyor.

Peki değerlendirme nasıl yapılıyor? hem ilk dörde girme? hem de sonrası?

yüzdelik dilimler nasıl oluyor..

amar

Araştırma Görevlisi
Kaldırıldı. Sözlü mülakatlar sadece Komisyonun giren kişileri yüz yüze tanıması için kendi inisiyatfileri ile yaptıkları mülakattır.

meslekyüksek okullarına okutman alımı olduğu zaman ingilizce şart koyulmuyor.

Peki değerlendirme nasıl yapılıyor? hem ilk dörde girme? hem de sonrası?

yüzdelik dilimler nasıl oluyor..

hakmakine

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam cari alım ilanına başvuracam da istenilen belgelerin altına resmi kurumlarca "aslı gibidir" onaylanması yeterlidir diyor. acaba bu durumda ben hangi belgelerimi aslı gibidir diye onaylatıcam diploma ve traskript olmalı lazım ama diğerlerinden emin olamadım mesela nüfüs cüzdan fotokopisi, ales ve yds belgesi filan da gerekli midir?

ahmedoff

Profesör
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam cari alım ilanına başvuracam da istenilen belgelerin altına resmi kurumlarca "aslı gibidir" onaylanması yeterlidir diyor. acaba bu durumda ben hangi belgelerimi aslı gibidir diye onaylatıcam diploma ve traskript olmalı lazım ama diğerlerinden emin olamadım mesela nüfüs cüzdan fotokopisi, ales ve yds belgesi filan da gerekli midir?

Bunu başvuru yerinize sormanızda fayda var, sadece nüfus cüzdanı fotokopisi onaylı olmadığı için değerlendirmeye alınmama durumu söz konusu olabiliyor. Böyle yazıldığında genelde transkript ve mezuniyet belgesini onaylı istiyorlar, ALES ve YDS belgelerini kendileri sistemden kontrol edebiliyorlar. Askerlik belgesinin fotokopisinin kabul edilmediği yerler de oluyor. Ön değerlendirme sonucunda bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız evrakları göndermeden önce başvuru yerinizle irtibata geçip bu durumu kesinleştirmeniz tavsiyedir.

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bayanturuncu

Öğrenci
Merhaba,
Ben de bu cari alımlarla ilgili şunu sormak istiyorum. ilanda lisans mezunu yazmasına rağmen yüksek lisans mezunu olmanın alımda ön sıralara geçmet için bir faydası olur mu? Yoksa yine önce ales ve dile göre mi değerlendirilir?Bilen varmı acaba?
Teşekkürler şimdiden herkese:)

Oypoyp1

Sosyal Medya Editörü
Merhaba,
Ben de bu cari alımlarla ilgili şunu sormak istiyorum. ilanda lisans mezunu yazmasına rağmen yüksek lisans mezunu olmanın alımda ön sıralara geçmet için bir faydası olur mu? Yoksa yine önce ales ve dile göre mi değerlendirilir?Bilen varmı acaba?

Hocam yüksek lisans mezunu olsanız bile yine lisans mezuniyet ortalamanız yuzdeye katılır. Yuksek Lisans mezuniyet ortalamanız puan hesaplanırken dahil edilmez.
Yuksek lisans mezunu olmanız sizi alacak komisyon uzerinde olumlu ya da olumsuz etki bırakabilir, bu onlara bağlı. Şöyle ki, yl mezunu oldugunuz icin daha kısa surede doktoranozı verip yrd. doc. atanabileceginizi dusunelebilirler ve bölümde açık varsa bu onlar icin bir avantajdır.
Ama eger boyle bir kaygıları yoksa daha uzun sure asistan olarak kullanabilecekleri bir kişi arıyorlarsa lisanstan yeni mezun olmus adaylara daha sıcak bakabilirler.
Kısacası, universiteye gore degisir :)

ahmedoff

Profesör
Merhaba,

Puan anlamında öne geçmenizi sağlamaz, ama son 4'e kalırsanız yüksek lisans mezunu olmanız sizin için avantaj olabilir. Bilim sınavı dışında genelde tanışma görünümlü mülakat yapılıyor, o mülakatta bu durumu öne çıkararak konuşmanızda fayda var.

Yukarıdaki mesajda Oypoyp hocamın da belirttiği üzere bu konuda net bir şey söylemek zor.

hakmakine

Öğrenci
Bunu başvuru yerinize sormanızda fayda var, sadece nüfus cüzdanı fotokopisi onaylı olmadığı için değerlendirmeye alınmama durumu söz konusu olabiliyor. Böyle yazıldığında genelde transkript ve mezuniyet belgesini onaylı istiyorlar, ALES ve YDS belgelerini kendileri sistemden kontrol edebiliyorlar. Askerlik belgesinin fotokopisinin kabul edilmediği yerler de oluyor. Ön değerlendirme sonucunda bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız evrakları göndermeden önce başvuru yerinizle irtibata geçip bu durumu kesinleştirmeniz tavsiyedir.

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

teşekkürler hocam. aradığımda lisans diploma, transkript ve askerlik belgesinin onaylı suretini istediklerini söylediler. ben de öyle yaptım ancak bu onaylama sürecinde canım çok sıkıldı kimse onaylamaya yaklaşmadı uzun uğraşlar sonucu onaylatabildim :(