Araştırma Görevlisi Cari Alım İle İlgili Sorular

Gamze

Administrator
merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. diyelimki y.lisans ve doktora programı olmayan bir yere cari alımla atandık süreç nasıl oluyo yine senet işleri oluyor mu

Lisansüstü eğitim alacağınız okula git-gel yap diyebilirler. Örneğin dersleriniz 2 günse 2 gün orda kal 3 gün burda diyebilirler. Genellikle görevlendirme vermek yerine bu şekilde git-gel yap diyorlar. Eğitim alacağınız okula 35. maddeyle görevlendirme verirlerse o zaman senet olur.

fzt_g

Öğrenci
Lisansüstü eğitim alacağınız okula git-gel yap diyebilirler. Örneğin dersleriniz 2 günse 2 gün orda kal 3 gün burda diyebilirler. Genellikle görevlendirme vermek yerine bu şekilde git-gel yap diyorlar. Eğitim alacağınız okula 35. maddeyle görevlendirme verirlerse o zaman senet olur.

teşekkürler. peki git gel yapılırsa yine bitirme süresi var mıdır

A

Akademik Forum

Guest
merhaba ben özel bi üniversitede araştırma görevlisi olarak başlayacağım ancak kadromun 33a / 50d veya başka bir şey olduğunu nerden öğrenebilirim?

erenk

Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim;

Cari kadro nasıl açılır? Bölüm başkanı/dekan rektörlükten mi talep eder?
Diyelim torpilimiz yok, bölüm başkanını/dekanı ikan edersek ve kendileri isterse , direk rektörlüğe mi müracat edecekler. Ve rektörlük de onay verirse kadro ilanını açtırabilirler mi?

Saygılar

son 4 ayda bölümüm ile ilgili tek bir devlet üniversitesi ilanı geldi o da 50/D,

aralık ayındaki öyp atamalarında ve cari ilanlarda bölümüme kontejyan verilip verilmeyeceği belli olmadığı için buna başvurmayı düşünüyorum.

kazandığım takdirde, istediğim zaman istifamı verip, 33/A cari ya da aralık ayındaki öyp kadrolarına yerleşebilir miyim? 1, 2 ay 50/D kadrosunda görev yaptıktan sonra?

nutritionist

Öğrenci
son 4 ayda bölümüm ile ilgili tek bir devlet üniversitesi ilanı geldi o da 50/D,

aralık ayındaki öyp atamalarında ve cari ilanlarda bölümüme kontejyan verilip verilmeyeceği belli olmadığı için buna başvurmayı düşünüyorum.

kazandığım takdirde, istediğim zaman istifamı verip, 33/A cari ya da aralık ayındaki öyp kadrolarına yerleşebilir miyim? 1, 2 ay 50/D kadrosunda görev yaptıktan sonra?

Evet istifanızı verip herhangi başka bir kadroya(öyp ya da başka üni.) geçebilirsiniz. Bazı üniversiteler 50/d ile alınan personeli daha sonradan kadro boşalırsa 33/a'ya geçirebiliyor.

Lacrimosa

Öğrenci
iyi günler,ben açılan bir cari alım kadrosuna başvuracağım.2 ayrı dilden yabancı dil belgem var ve ikisi de eklemek istiyorum.Son aşamada puanlar hesaplanırken daha düşük olan puanımın yüzdesini almaları gibi bir ihtimal var mı (özellikle puanımı düşürmek için)yoksa yüksek olan puan mı dikkate alınır?Sadece yüksek olanı yollamam daha mı mantıklı olur?

horozigo

Araştırma Görevlisi
iyi günler,ben açılan bir cari alım kadrosuna başvuracağım.2 ayrı dilden yabancı dil belgem var ve ikisi de eklemek istiyorum.Son aşamada puanlar hesaplanırken daha düşük olan puanımın yüzdesini almaları gibi bir ihtimal var mı (özellikle puanımı düşürmek için)yoksa yüksek olan puan mı dikkate alınır?Sadece yüksek olanı yollamam daha mı mantıklı olur?

Hocam yüksek olanı gönderirseniz daha mantıklı olur. Sonuçta bir tanesinin puanı dikkate alınacak.

47

Moderator

Her ikisinide gönderebilirsiniz. Ancak üniveristenin başvuru belgesinin dolduruken belirtisirsiniz. Belli olmaz ikinci dil akademik caimada çok şeyi değiştirebilir. Veya gönderdikten sonra arayın söyleyin yapsınlar işleri ne :D

Lacrimosa

Öğrenci
Her ikisinide gönderebilirsiniz. Ancak üniveristenin başvuru belgesinin dolduruken belirtisirsiniz. Belli olmaz ikinci dil akademik caimada çok şeyi değiştirebilir. Veya gönderdikten sonra arayın söyleyin yapsınlar işleri ne :D

Ufak da olsa bir artısı olur diye eklemek istiyordum ancak hiç güvenemiyorum üniversitelere onca duyduğumuz şeyden sonra :)

Tarko

Doçent
Merhaba hocalarım, bir arkadaşım farklı bir üniversitede kadro açılacağını duyunca hocasıyla konuşmuş, kriter olarak sadece doktora yapıyor olmak şartı koyacaklarını öğrenmiş. Bu şekilde sadece doktora şartı içeren bir arş. gör. ilanı mümkün mü? Yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şeklinde açılması gerekmez mi?

pepsiadam

Öğrenci
Merhaba hocalarım, bir arkadaşım farklı bir üniversitede kadro açılacağını duyunca hocasıyla konuşmuş, kriter olarak sadece doktora yapıyor olmak şartı koyacaklarını öğrenmiş. Bu şekilde sadece doktora şartı içeren bir arş. gör. ilanı mümkün mü? Yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şeklinde açılması gerekmez mi?

Öyle bir gereklilik söz konusu değil hocam. Bölümün ihtiyacına göre kadro şartı oluşturduğunu düşünürsek;

1- Lisans mezunu olmak,
2- Yüksek Lisans yapıyor olmak,
3- Yüksek Lisans mezunu olmak,
3,5- ... alanında Yüksek Lisans mezunu olmak,
4- Doktora yapıyor olmak,
4,25- ... alanında Doktora çalışması yapıyor olmak

şartlarıyla da açılabilir.

"Yüksek Lisans veya Doktora yapıyor olmak" şartı kadroya başvurabilecek aday sayısını çok arttıracağını düşünerek nokta atışı yapılmış olabilir .)

Son düzenleme:

Tarko

Doçent
Öyle bir gereklilik söz konusu değil hocam. Bölümün ihtiyacına göre kadro şartı oluşturduğunu düşünürsek;

1- Lisans mezunu olmak,
2- Yüksek Lisans yapıyor olmak,
3- Yüksek Lisans mezunu olmak,
3,5- ... alanında Yüksek Lisans mezunu olmak,
4- Doktora yapıyor olmak,
4,25- ... alanında Doktora çalışması yapıyor olmak

şartlarıyla da açılabilir.

"Yüksek Lisans veya Doktora yapıyor olmak" şartı kadroya başvurabilecek aday sayısını çok arttıracağını düşünerek nokta atışı yapılmış olabilir .)

Hocam hadi doktora yapıyor olmayı anladım ama ...alanında doktora çalışması yapmak şartı öğretim üyeleri için değil mi? Arş. Gör. için öyle bir kriter konulabiliyor mu? Çok şaşırdım.

pepsiadam

Öğrenci
Hocam hadi doktora yapıyor olmayı anladım ama ...alanında doktora çalışması yapmak şartı öğretim üyeleri için değil mi? Arş. Gör. için öyle bir kriter konulabiliyor mu? Çok şaşırdım.

Doktora tezi yazıyor olmak demek istedim hocam .) Keşke zamanında bir ekran görüntüsü alıverseymişim..