Araştırma Görevlisi Cari Alım İle İlgili Sorular

Efsude

Öğrenci
MErhaba ben ilk defa başvuracağım araştırma görevlisi alımlarına. Yoksis den ilan verilmiş istenen belgelerde dilekçe özgeçmiş vs var. Dilekçeyi hangi kuruma hitaben yazacağım?? * a üniversitesi b fakültesi c bölümüne hitaben mi yoksa * a üniversitesi rektörlüğü personel daire başkanlığı vs mi?? postayı bölüme göndereceğim için kararsız kaldımm...

hakmakine

Öğrenci
MErhaba ben ilk defa başvuracağım araştırma görevlisi alımlarına. Yoksis den ilan verilmiş istenen belgelerde dilekçe özgeçmiş vs var. Dilekçeyi hangi kuruma hitaben yazacağım?? * a üniversitesi b fakültesi c bölümüne hitaben mi yoksa * a üniversitesi rektörlüğü personel daire başkanlığı vs mi?? postayı bölüme göndereceğim için kararsız kaldımm...

ikinci dediğiniz gibi olacak hocam yani a üniversitesi rektörlüğü personel daire başkanlığı şeklinde olacak.

ahmedoff

Profesör

Ilandaki başvuru yerine hitaben yazılacak.

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bigthunder

Doçent
dilekçede en yukarı rektörlük altına müdürlük yazılır yada yukarıya üniversite altına başvuracağınız bölüme yazılır hazır okulların dilekçelerine bakabilirsiniz fikir için

dalida

Öğrenci
merhabalar,
bir vakıf üniversitesi olan x üniversitesinin tarih yüksek lisans programında tez aşamasında olan bir öğrenciyim. bir devlet üniversitesi olan y üniversitesinin tarih bölümüne cari usul ile araştırma görevlisi olarak atanmak üzereyim. (sonuçlar yeni açıklandı ve istenen belgeleri henüz y üniversitesine göndermedim). y üniversitesinde tarih yüksek lisans programı olduğu halde ben yüksek lisansımı x üniversitesinde tamamlamak istiyorum. x üniversitesine haftada bir gün gitmek bile tezimi bitirebilmem için bana yetecek, (x ve y birbirine oldukça yakın şehirlerdir) yani yüksek lisansımı x üniversitesinde tamamlamak benim y üniversitesindeki görevlerimi icra etmemi engellemeyecek. y üniversitesinin bu talebimi kabul etmesi neye bağlıdır acaba? bu konuda işler nasıl yürüyor hocam? git-gel yapmama müsaade edilir mi?

- - - Güncellendi - - -

the

Öğrenci
merhabalar,
bir vakıf üniversitesi olan x üniversitesinin tarih yüksek lisans programında tez aşamasında olan bir öğrenciyim. bir devlet üniversitesi olan y üniversitesinin tarih bölümüne cari usul ile araştırma görevlisi olarak atanmak üzereyim. (sonuçlar yeni açıklandı ve istenen belgeleri henüz y üniversitesine göndermedim). y üniversitesinde tarih yüksek lisans programı olduğu halde ben yüksek lisansımı x üniversitesinde tamamlamak istiyorum. x üniversitesine haftada bir gün gitmek bile tezimi bitirebilmem için bana yetecek, (x ve y birbirine oldukça yakın şehirlerdir) yani yüksek lisansımı x üniversitesinde tamamlamak benim y üniversitesindeki görevlerimi icra etmemi engellemeyecek. y üniversitesinin bu talebimi kabul etmesi neye bağlıdır acaba? bu konuda işler nasıl yürüyor hocam? git-gel yapmama müsaade edilir mi?

- - - Güncellendi - - -

kişisel becerinize bağlı. hocalarınızı ikna kabiliyetiniz varsa neden olmasın?

ahmedoff

Profesör
merhabalar,

- - - Güncellendi - - -

Yerleştiğiniz kadro 33a kapsamında (fakülte kadrosu) ise hocaları ikna ederek şu anki yüksek lisansınıza devam edebilirsiniz. Fakat 50d (enstitü) kadrosu ise bunun mümkün olduğunu düşünmüyorum, zira 50d aynı üniversitede lisansüstü eğitime devam etmeyi gerektirir.

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

dalida

Öğrenci
kişisel becerinize bağlı. hocalarınızı ikna kabiliyetiniz varsa neden olmasın?

şöyle söyleyeyim, x üniversitesindeki tez danışmanım y üniversitesinde birlikte çalışacağım hocanın çok saygı duyduğu bir akademisyen. ben de bu durumun x üniversitesinde kalmama izin verilmesi konusunda etkili olacağını ümit ediyorum. merak ettiğim şudur hocam, yüksek lisansımı x üniversitesinde bitirebilmemin önünde yasal bir engel var mıdır? yani y üniversitesindeki hocamı/hocaları ikna etmeme mi bağlı sonuç sadece? bu arada, y üniversitesinde sosyal bilimler enstitüsünün "yakın çağ tarihi" adı altında açtığı kadroya atanacağım, ki bu durumda ahmedoff hocamın dediği 50d kadrosuna atanmış oluyorum sanırım.
yardımınız için teşekkürler.

M

mvlt03

Guest
cari alım şartları

merhabalar benim küçük bir sorum olacak gsf resim bölümü mezunuyum cari alımla araştrma görevliliğine başvurmak istiyorum cari alımda aranan şartları üniversite kendisimi belirliyor acaba? ayrıca dil ve ales sınawlarından yeterli puanım war ancak not ortalamam 2.33 ...not ortalaması 2.50 barajı cari başvurularda karşıma çıkarmı?. bunların dışında bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz kafam oldukça karışmış durumda kimseden kesin net bir bilgi alamıyorum lütfen yardımcı olabilirmisiniz saygılar

bigthunder

Doçent
merhabalar benim küçük bir sorum olacak gsf resim bölümü mezunuyum cari alımla araştrma görevliliğine başvurmak istiyorum cari alımda aranan şartları üniversite kendisimi belirliyor acaba? ayrıca dil ve ales sınawlarından yeterli puanım war ancak not ortalamam 2.33 ...not ortalaması 2.50 barajı cari başvurularda karşıma çıkarmı?. bunların dışında bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz kafam oldukça karışmış durumda kimseden kesin net bir bilgi alamıyorum lütfen yardımcı olabilirmisiniz saygılar

şartları kendi belirler zaten genelde aynıdır yl yapıyor olmak ya da yapmış olmak gibi.

diğer soru ise https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=24517 linki tamamen okuyun cevabı bulacaksınız

trexq

Öğrenci
sözlü mülakat yapan üniversiteler var tanımak sohbet adı altında ama ben sonuca herhangi bir eskisini görmedim yazılı sınavdan yüksek alan hakederek almıstı ve atanmıştı.
üç kagıt yapmak isteyen varsa zaten hertürlü yapar gibime geliyor.

trexq

Öğrenci