Araştırma Görevlisi Cari Alım İle İlgili Sorular

panzehir65

Öğrenci
bu yine iyi daha kötülerini gördüm.
özyeginden di bir ara

Şartlar: "Aday, Lisans eğitimini Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında İngilizce dilinde ve Lisansüstü eğitimini resmi dili İngilizce dili olan bir ülkeden Turizm Bilgi Yönetimi alanında almış olmalıdır."

:chuncky:
Aslinda bi yerde iyi oluyor.her ilanda sinava gidip gelelim derken bir sürü masraf yapiyoruz olmayan gelirimizle. İlanlarin sahipleri belliyse ve bu sahiplik yukaridaki gibi aşikarsa en azindan paramiz cebimizde kalir. ( polyanna :))

olizvel

Öğrenci
Merhaba, cari kadro ilanında şu bölümde yüksek lisans "yapıyor" olmak yüksek lisansını bitirip başvurmak isteyenlere hiç bir şekilde izin vermeyen bir ibare mi?

kokturk

Öğrenci
Merhaba, cari kadro ilanında şu bölümde yüksek lisans "yapıyor" olmak yüksek lisansını bitirip başvurmak isteyenlere hiç bir şekilde izin vermeyen bir ibare mi?
Evet "yapiyor olmak" ifadesi başvuru yaptığınız zaman dilimi içerisinde sizin o bolumde kayıtlı öğrenci olmaniz gerektiği anlamındadır.

A

Adayarşgör

Guest
Değerli hocalarım merhaba,
x üniversitesine cari alımla(50/D kadro) araş görevliliğine başvurmak istiyorum.
Ancak ilan şuan yüksek lisansa devam ettiğim alandan değil de bizim bölüme bağlı diğer alandan alım yapıyor. Fakat her iki alandan da başvuru kabul ediyor.
1- ben şuan ki yl ile bu kadroya başvursam yüksek lisansa diğer alanda yeniden mi başlatırlar?
2- başvurunun açıldığı alanda da bir yüksek lisansım var fakat ilk dönem hiç derse gidip sınava girmedim. Kazanmam halinde beni bu şekilde kendi üniversitelerinde yüksek lisansa devam ettirirler mi? Yoksa kayıt olduğum üniye mi dönerim ?

mehmet1

Öğrenci
1) İki alandan da kabul ediyorsa sizin istediğiniz alanda yaptırabilirler. Ya da okulun web sitesinden bakın belki 2 alanda da yükseği yoktur.
2) 50/d kadrolarda genelde başka yerde yl yapamazsınız kazandığınız yerde yüksek lisans varsa orda yaparsınız.
Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz?

A

Adayarşgör

Guest
1) İki alandan da kabul ediyorsa sizin istediğiniz alanda yaptırabilirler. Ya da okulun web sitesinden bakın belki 2 alanda da yükseği yoktur.
2) 50/d kadrolarda genelde başka yerde yl yapamazsınız kazandığınız yerde yüksek lisans varsa orda yaparsınız.
Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz?

Hocam bölümde hem yl hemde doktora programı var. Bu dönem kayıt yaptırdığım yl'de hiç derse gitmedim. Şayet kazanırsam bu şekilde yatay geçişle beni kazandığım üniye kabul ederler mi ?

B

bilmeyemkisi

Guest
Merhabalar hocalarim ,

Devlet universitesi ve özel bir universite de arastirma görevlisi olmanin ne gibi farkliliklari var ?

4 aralikta hem İstanbul da bir özelokulda hem de istanbul dişinda devlet üniversitesinde mulakatim var hangisine gitmemggerektiğinikonusunda kara vveremedim.

ahmedoff

Profesör
Merhabalar hocalarim ,

Devlet universitesi ve özel bir universite de arastirma görevlisi olmanin ne gibi farkliliklari var ?

4 aralikta hem İstanbul da bir özelokulda hem de istanbul dişinda devlet üniversitesinde mulakatim var hangisine gitmemggerektiğinikonusunda kara vveremedim.

Özelde maaş daha düşük olur genelde, şartlar daha güvencesiz olur. Bazı özel üniversitelerde yaz dönemini kapsamayacak şekilde sözleşme yapıldığını biliyorum. Ayrıca, her an işsiz kalabilirsiniz, yarın ne olacağı belli değil)

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi

A

Akademik Forum2

Guest
devlet ünilerinde hala cari alım var mı araştırma görevlisi olarak? yoksa maaşsız, sadece y.lisans-doktora öğrencisi mi olabiliyoruz? araştırma görevlisi olmak için tek yol öyp değil mi? eski usul kalkmadı mı öyp sisteminden sonra?

mehmet1

Öğrenci
Ederler. Önemli olan bir yere kaydınızın olması zaten. Tabi derslerdeki başarı durumunuz nedir onu okul nasıl halleder o kazandıktan sonraki iş. Özelden bana ulaşabilirsiniz ben de benzer durumları yaşadım kısa süre önce.

A

Akademik Forum

Guest
fakültede akademisyen eksikliği nedeniyle yl-doktora programı açılamıyor ancak cari alımla araş.gör. kadro ilanı verilmiş..bu kadroya kabul edilen için yl-doktora nasıl düzenlenir??

Sercan

Profesör
fakültede akademisyen eksikliği nedeniyle yl-doktora programı açılamıyor ancak cari alımla araş.gör. kadro ilanı verilmiş..bu kadroya kabul edilen için yl-doktora nasıl düzenlenir??

Görevlendirme ile gönderilecektir ya da ilde bulunan başka bir üniversiteye git-gel yapacaktır.

Detaylı bilgi için Gamze hocanın mesajına bakınız :stung:

Son düzenleme:

Gamze

Administrator

Başka bir okulda lisansüstü eğitim alır. Kadronun durumuna göre farklı şekillerde eğitim görevlendirmesi yapılır.

33/a ise ya 35. maddeyle görevlendirme verip eğitim bitince dönmesi beklenir ya da git-gel yapılması istenip derslerin olmadığı günler okuldaki idari işlerde görev yapması istenebilir.

50/d ise git-gel yaparak eğitime devam edilmesi istenir.