nur.tek.
Öğrenci
Var tabi ki hocam. Kazanırsınız eskisini bırakır, yenisini götürürsünüz
Teşekkür ederim 50/d 'de onlar bizi göndereceklerine biz onları bırakalım dimi ama
Var tabi ki hocam. Kazanırsınız eskisini bırakır, yenisini götürürsünüz
Teşekkür ederim 50/d 'de onlar bizi göndereceklerine biz onları bırakalım dimi ama
Benim sorum.. isletme son sınıf öğrencisiyim sayisalim hiç iyi değil eşit ağırlıktan alese girmek istemiyorum sozelden girebilirmiyim ve sözel puanla cari alim yapan bölümlere başvurabilitmiyim lütfen ona göre calisicam cevab önemli.
Arkadaşlar merhaba. Ben bünyesinde bir yüksek lisans programı olmayan bir cari ilana başvurdum ve yüksek lisans yapıyorum. Eğer kazanırsam durumum nolacak? Şu an yüksek lisans yaptığım üniversitede eğitimime devam etmeme izin verilir mi?
Dekana bağlı. Dekan devam et derse gidiş geliş yaparsınız veya görevlendirme verirler. Yüksek lisansın anabilim dalı ile başvuracağınız ilanın abd'si aynı ise devam etmenize izin verirler herhalde.Bu durumda olan birinin yüksek lisans ve doktora durumunda karşılaşacağı manzara nedir?
Arkadaşlar, cari alımla araştırma görevlisi olan birinin ilk etapta dil puanı (genelde 50 sınırı) yeterli ise, atandığı takdirde dil eğitimi oluyor mu? Öyp'de dil kursuna gönderiliyor ve ilk sene 50, iki sene içerisinde de 65 barajını geçmesi isteniyor. Ancak cari alımda üniversite dil sınavını kendi yapıyor diye biliyorum, yanlış mıyım?
Not: Dil bilmenin önemini her zaman savunan biriyim ama Yds ve türevi sınavların akademik açıdan tartışılabileceğini düşünüyorum. Ayrıca psikolojik açıdan; akademik kariyere yönelmesi gereken belki de yüzlerce kişiyi belli bir zaman diliminde baraj puanı geçme endişesi oldukça olumsuz etkiliyor.
Cari alımda dil eğitimi olmuyor, sadece başvuru şartı için belirlediği dil puanını sağlamanız bekleniyor. Cari alımda üniversitenin dil sınavını yaptığını hiç duymadım, sanırım bununla uğraşmıyorlar, YDS veya eşdeğer bir sınav belgesini direk istiyorlar..[/QUO
Başvuru esnasında demiyorum hocam. Örneğin kadrodayken doktoraya başlamak için veya yar. doç. olabilmek için dil sınavı yapıyorlar mı diye soruyorum. Çünkü birçok üniversitenin duyurular kısmında dil sınavı sonuçları yayınlanıyor ve daha "başarısız" yazan görmedim.
Cari alımda dil eğitimi olmuyor, sadece başvuru şartı için belirlediği dil puanını sağlamanız bekleniyor. Cari alımda üniversitenin dil sınavını yaptığını hiç duymadım, sanırım bununla uğraşmıyorlar, YDS veya eşdeğer bir sınav belgesini direk istiyorlar..[/QUO
Başvuru esnasında demiyorum hocam. Örneğin kadrodayken doktoraya başlamak için veya yar. doç. olabilmek için dil sınavı yapıyorlar mı diye soruyorum. Çünkü birçok üniversitenin duyurular kısmında dil sınavı sonuçları yayınlanıyor ve daha "başarısız" yazan görmedim.
Ona da şöyle cevap verebilirim, kadroda olup doktoraya başlayan kişileri düşünürsem üniversitenin dil sınavı yaptığından hiç bahsetmediler, YDS ye hazırlanıp ya da eski puanlarını kullanarak devam ettiler