Araştırma Görevlisi Cari Alım İle İlgili Sorular

Gamze

Administrator
Arkadaslar merhaba bir sorum olacakti ben hukukcuyum suan cari bir kadroya basvurdum ve sinavina girmeye hak kazandim. Lakin oyp ile daha cok istedigim bir yerde kadro acilacak. Eger cari basvurdugum fakultenin yazili sinavini kazanirsam fakat oyp ile tercih yapip atanirsam nasi bir sonucla karsilasirim acaba? Simdiden tesekkurler

Cari alımla ÖYP birbirini etkilemez. Yasal olarak sizi sıkıntıya sokacak bir durum yok. Yalnız cari ile yerleştiğiniz kadroya gitmeyeceğiniz için o kadro yanmış olur.

Klimatolog

Öğrenci
Hocam uzmanlık alanına göre genel sorular sorurlar fazla detaya girmezler yani iyi bir ortalamaya sahipseniz sınavda sıkıntı çekmezsiniz.

Havacı03

Öğrenci
Merhabalar hocam bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun . 1- MYO da araştırma görevlisi alımları az oluyor nadiren de olsa oluyor bu kadroya atanan birisi diğer araştırma görevlileriyle aynı maaşı mı alır?
2- MYO da araştırma görevlisi olmakla 4 yıllık fakültede ar gör olmak arasında fark var mıdır eğer ikisine de imkanınız olsa hangisini seçerdiniz ?
3- MYO da iki yıl arş. gör yaptıktan sonra dışardan yüksek lisansını tamamlayıp öğretim görevlisi olunabilir mi?

gmzshn

Öğrenci
Cari alımlarda verilen kadro ilanları için istenen Ales puan türünü nasıl öğrenebiliriz ?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iklim

Öğrenci
merhaba arkadaşlar benım de bir sorum olacaktı. ben kamuda kadrolu öğretmenim fakat asıl istediğim üniversteye geçmek öyp puanım fena değil fakat kendi bölümümden kadro cok az açılıyor. benim sormak istediğim cari alımlara baktığımda verilen ilanlardaki kriterleri sağlıyorum genelde ama başvurma konusunda hep tereddüt yaşıyorum sebebi de cari alımda kadromun nasıl olacağı yani olurda kabul edilirsem öğretmenlikten istifa etmek durumunda kalacağım bu durumda gittiğim yerde bir sorun cıktıgını düşünürsek tekrardan kendi görevime .(öğretmenliğe) dönme durumum var mı bu konuda bilgisi olan paylaşırsa cok memnun olurum herkese şimdiden teşekkür ederim.

Klimatolog

Öğrenci
Hiç şüphe etmeden başvurun diyelim ki kadroya kabul edildiniz ve öğretmenlikten istifa ettiniz daha sonra birtakım sıkıntılar yaşadınız araştırma görevliliğinden istifa etme kararı aldınız yeniden eski mesleğinize dönebilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam kadrolara başvuru yapın istifa etme durumunda öğretmenliğe dönebilirsiniz

iklim

Öğrenci
teşekkür ederim arkadaşlar bunu duyduğuma çok mutlu oldum gerçekten. peki bu konuyla ilgili yasal bir yönetmelik var mı yani böyle bir resmi açıklama varsa paylaşabilir misiniz.

nedimetugce

Öğrenci
Arkadaslar kolay gelsin,

Yuksek lisans yaptigim universiteden baska bir universiteye 50d ile atandim. (Basvuru sartlari arasinda alanda yuksek lisans yapiyor olma sarti vardi). Enstitu kadrosunda oldugumdan ve atandigim okulda yuksek lisans programi mevcut oldugundan yatay gecisle yuksek lisansimi aldirmam istendi. Ben de talep dogrultusunda aralarinda transkriptimin de bulundugu gerekli evraklari sunarak basvuruda bulundum. Basvurum kabul edildi. Okulumdan kaydim silindi ve dosyam gorev yaptigim universiteye geldi ancak ogrencilik kaydimin acilacagi sirada transkriptimde gozuken iki basarisiz ders yuzunden, yonetmelige aykirilik gerekcesiyle basvurum reddedildi ve dosyam onceki okula iade edildi. (transkriptimde basarisiz dersim olmasina ragmen onceki okulumda gereken krediyi tamamlamis, seminer dışında tezin onunde bir engel birakmamistim). Reddin uzerine enstituyle gorustum ve bana acilacak olan yuksek lisans sinavina basvurarak enstituye kaydolmam halinde onceki okuldan aldigim derslerin saydirilacagi soylendi. Bunun üzerine sinava girdim fakat basarili olamadim. Asil sorunum kadro endisesi olmasina ragmen, kendimce kabul edemedigim sey su: Zaten yuksek lisans yapiyor olma sarti ile acilan bir kadroya arastirma gorevlisini alip sonra elindeki yuksek lisansi kabul etmeyip bu sekilde bir ikilemde kalmasina sebep olunmasi. Yani hem enstitu kadrosundaki asistan mutlaka elimizde olsun deniyor hem de asistan geldiginde bir anlamda kapidan cevriliyor. Etrafinizda benzer bir olayi yasamis, cozum bulmus olanlar varsa veya sizin bu konu hakkinda bir bilginiz veya duyumunuz veya bu cikmazi cozecek, ozellikle mevzuata hakim bir tanidiginiz varsa yardimci olabilirseniz sevinirim.

Klimatolog

Öğrenci
Hocam 50d li kadroda bu sorunu yaşayan ilk defa sizinle karşılaşıyorum hayır 50d li kadro zaten geçici kadro bu kişi 33a lı bir kadroya başvurabilir ve gidebilir bu dayatma neden anlayamıyorum. Sizi kabul etmiyorlarsa şu an ki yüksek lisans programınıza devam edin ve bitirin sonuç itibariyle bu nedenden dolayı sizin kadroyla ilişkinizi kesemezler ya da o başarısız derslerinizi verdikten sonra yatay geçiş için bir kez daha deneyin. Ama çok büyük paradoks hem gel de hem de yok kabul edemem de. Bence panik yapmayın sonuç itibariyle dediğiniz gibi şu an kadro sizin için çok daha önemli.

nedimetugce

Öğrenci
Hocam zaten bu yatay gecis islemleri icin tam bir donemim kayboldu. Basarisiz oldugum derslerin birisi guz birisi bahar donemi. Yani saka gibi ama bana 5 donem ders aldirmis olacaklar eger başarısiz derslerimi vermeye calisirsam. Malum zaten 6 donem bitirmem icin ongorulen sure. Bakalim bir şekilde halletmeye calisacagim ama su asamada karamsarim. Hayal edin ki bircok arkadasim bir universitenin enstitusu ile basa cikamiyor ben iki tane enstitu ile ugrasmaya ve birilerini ikna etmeye calisiyorum. Cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin hocam. Kolay gelsin.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben 10 gun once araştırma gorevliligi sınavında basarili oldum ama hala beni aramadilar. Aradigimda da biz arayacağız diyip oyaliyorlar. Bu sizce normal mi. İlan sartimda yuksek lisans yapıyor olmak var ben basvuru yaptigim gun yuksek lisans ogrencisi olmustim.ve daha ders secimi bile yapmadim bu bir sorun yaratır mi. Kadrom 50d mi 33a mi biliyorum belirtilmedi ama enstitu kadrosu.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ben 10 gun once araştırma gorevliligi sınavında basarili oldum ama hala beni aramadilar. Aradigimda da biz arayacağız diyip oyaliyorlar. Bu sizce normal mi. İlan sartimda yuksek lisans yapıyor olmak var ben basvuru yaptigim gun yuksek lisans ogrencisi olmustim.ve daha ders secimi bile yapmadim bu bir sorun yaratır mi. Kadrom 50d mi 33a mi biliyorum belirtilmedi ama enstitu kadrosu.

Hocam kadronuzun hangisi olduğunuzu okulu arayıp öğrenebilirsiniz. Başvurduğunuz tarihte yüksek lisansa kesin kayıt yaptırdıysanız sorun yaşamazsınız. Atandığınız okul özel bir okulsa süreç hakkında kesin bir şey söylemek zor.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam kadronuzun hangisi olduğunuzu okulu arayıp öğrenebilirsiniz. Başvurduğunuz tarihte yüksek lisansa kesin kayıt yaptırdıysanız sorun yaşamazsınız. Atandığınız okul özel bir okulsa süreç hakkında kesin bir şey söylemek zor.
Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Devlet üniversitesine atandim. Rektorlukten yazi gelmedikce sizi arayip bisey diyemiyoruz dedi yetkililer. Benimde icime kusku dustu.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Devlet üniversitesine atandim. Rektorlukten yazi gelmedikce sizi arayip bisey diyemiyoruz dedi yetkililer. Benimde icime kusku dustu.
Hocam okulu arayıp süreci takip edebilirsiniz. Devlet üniversitesi olduğu için sorun olmaz zaten bu süreç biraz zaman alıyor. Hayırlı olsun.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum.

Guest
merhaba arkadaşlar;
Araştırma görevlisi kadrosuna basvuracam da basvuru yeri olarak Dekanlık gosterilmis.posta ile direkt olarak dekanliga gönderecegim degilmi basvurumu? Yani posta ile direkt olarak dekanliga gonderirsem bir sıkıntı olmaz degil mi

- - - Güncellendi - - -
[MENTION=35453]horozigo[/MENTION] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]
Üstteki soruma cevap verecek biri var mi :)

horozigo

Araştırma Görevlisi
merhaba arkadaşlar;
Araştırma görevlisi kadrosuna basvuracam da basvuru yeri olarak Dekanlık gosterilmis.posta ile direkt olarak dekanliga gönderecegim degilmi basvurumu? Yani posta ile direkt olarak dekanliga gonderirsem bir sıkıntı olmaz degil mi

- - - Güncellendi - - -
[MENTION=35453]horozigo[/MENTION] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]
Üstteki soruma cevap verecek biri var mi :)

Hocam başvuru yeri orası yazıyorsa oraya gönderin. Zaten gönderdikten sonra da evrakların ulaşıp ulaşmadığını okulu arayıp öğrenebilirsiniz.

fzt_g

Öğrenci
merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. diyelimki y.lisans ve doktora programı olmayan bir yere cari alımla atandık süreç nasıl oluyo yine senet işleri oluyor mu