Arkadaslar kolay gelsin,
Yuksek lisans yaptigim universiteden baska bir universiteye 50d ile atandim. (Basvuru sartlari arasinda alanda yuksek lisans yapiyor olma sarti vardi). Enstitu kadrosunda oldugumdan ve atandigim okulda yuksek lisans programi mevcut oldugundan yatay gecisle yuksek lisansimi aldirmam istendi. Ben de talep dogrultusunda aralarinda transkriptimin de bulundugu gerekli evraklari sunarak basvuruda bulundum. Basvurum kabul edildi. Okulumdan kaydim silindi ve dosyam gorev yaptigim universiteye geldi ancak ogrencilik kaydimin acilacagi sirada transkriptimde gozuken iki basarisiz ders yuzunden, yonetmelige aykirilik gerekcesiyle basvurum reddedildi ve dosyam onceki okula iade edildi. (transkriptimde basarisiz dersim olmasina ragmen onceki okulumda gereken krediyi tamamlamis, seminer dışında tezin onunde bir engel birakmamistim). Reddin uzerine enstituyle gorustum ve bana acilacak olan yuksek lisans sinavina basvurarak enstituye kaydolmam halinde onceki okuldan aldigim derslerin saydirilacagi soylendi. Bunun üzerine sinava girdim fakat basarili olamadim. Asil sorunum kadro endisesi olmasina ragmen, kendimce kabul edemedigim sey su: Zaten yuksek lisans yapiyor olma sarti ile acilan bir kadroya arastirma gorevlisini alip sonra elindeki yuksek lisansi kabul etmeyip bu sekilde bir ikilemde kalmasina sebep olunmasi. Yani hem enstitu kadrosundaki asistan mutlaka elimizde olsun deniyor hem de asistan geldiginde bir anlamda kapidan cevriliyor. Etrafinizda benzer bir olayi yasamis, cozum bulmus olanlar varsa veya sizin bu konu hakkinda bir bilginiz veya duyumunuz veya bu cikmazi cozecek, ozellikle mevzuata hakim bir tanidiginiz varsa yardimci olabilirseniz sevinirim.