Araştırma Görevlisi Olma Yolunda

eltperson

Öğrenci
Iyi günler acilan konu tam benlik olunca yazmadan edemedim. Su an 3.sinif dikab bolumu ogrencisiyim. 2. siniftan beri bu isi kafaya taktim. Bu yuzden ilkin yds icin kursa gittim ve bu sene de Alese girdim. Merak ettigim bir sey var. Aldigim puanlari seneye mezun olunca kullanabilir miyim acaba? Yoksa sil bastan 4. te hepsine tekrardan calisip yeniden girmem mi gerekecek?
Ales 3 yil, yds suresiz geçerli. Lisans ortalamanizi iyi tutun
Iyi günler acilan konu tam benlik olunca yazmadan edemedim. Su an 3.sinif dikab bolumu ogrencisiyim. 2. siniftan beri bu isi kafaya taktim. Bu yuzden ilkin yds icin kursa gittim ve bu sene de Alese girdim. Merak ettigim bir sey var. Aldigim puanlari seneye mezun olunca kullanabilir miyim acaba? Yoksa sil bastan 4. te hepsine tekrardan calisip yeniden girmem mi gerekecek?

A

Akademik Forum

Guest
Bugun bir tanidigim Ales icin 4. Sinif yahut sonrasindaki puanim gecerli olabilecegini, Yds icin de suresiz olmakla beraber unv. den unv.ye bunun degisebilir olabildigini soyledi. Aldigim puanlari kullanamak demek bu. Haliyle bu da moralimi bozdu. Dogruluk payi var mi bu soylenilenlerin? Sanirim siz olmadigini soylemek istemissiniz. Kafam karisti...

eltperson

Öğrenci
Bugun bir tanidigim Ales icin 4. Sinif yahut sonrasindaki puanim gecerli olabilecegini, Yds icin de suresiz olmakla beraber unv. den unv.ye bunun degisebilir olabildigini soyledi. Aldigim puanlari kullanamak demek bu. Haliyle bu da moralimi bozdu. Dogruluk payi var mi bu soylenilenlerin? Sanirim siz olmadigini soylemek istemissiniz. Kafam karisti...
Ales 3 yil geçerlidir :)

A

Akademik Forum

Guest

Sozum "eltperson" a idi lakin alinti yapmamisim..

A

Akademik Forum

Guest
Iyi aksamlar arkadaslar benm akademik ortalamam 2.30. Yds icin dersaneye gidiyrm oyp yapmak istyrm bolumum siyaset bilimi kamu yonetimi. Sizce oyp icin umit varmi

H

HayallerAlemi

Guest
Iyi aksamlar arkadaslar benm akademik ortalamam 2.30. Yds icin dersaneye gidiyrm oyp yapmak istyrm bolumum siyaset bilimi kamu yonetimi. Sizce oyp icin umit varmi

95 ALES - 95 YDS yapsan dahi 82.5 ÖYP puanı yapar. Kamu yönetimi 82.5 ile sineması bile olmayan, 5 metre kar tutan, insanlarının Türkçeyi doğru düzgün konuşamadığı illere atama yapıyor. 95 ALES - 95 YDS çıkartabilecek birisi olsaydın zaten ortalaman da 2.30 olmazdı. Boşa kürek çekme. KPSS'liksin sen.

Gerçekler acıdır ama gerçektir.

A

Akademik Forum

Guest
95 ALES - 95 YDS yapsan dahi 82.5 ÖYP puanı yapar. Kamu yönetimi 82.5 ile sineması bile olmayan, 5 metre kar tutan, insanlarının Türkçeyi doğru düzgün konuşamadığı illere atama yapıyor. 95 ALES - 95 YDS çıkartabilecek birisi olsaydın zaten ortalaman da 2.30 olmazdı. Boşa kürek çekme. KPSS'liksin sen.

Gerçekler acıdır ama gerçektir.

Anladim tesekkurler😊

H

HayallerAlemi

Guest
Anladim tesekkurler😊

95 çıkartacak birisi olsaydından kastim de kapasite yetersizliğinden veya zeka geriliğinden dolayı filan değil, beyninde tam motivasyon oluşmadığı için tam olarak akademisyen olmayı özümsemediğin için yapabilecek birisi değilsin. 95 ALES 95 YDS almak gerçek bir adanmışlık, gerçek bir motivasyon, sabır, hırs ister. Öyle birisi değilsin ne yazık ki.

Eğer yok benim aklım çok sonradan çalışmaya başladı gerçekten bu işi yapmak istiyorum diyorsan da tekrar lisans oku. Bu sefer hatalarını tekrarlama ve ne istediğini bilerek rotanı çiz büyük bir azim ile çalış. Geç değil asla. Sağlıklı bireysen minimum 70 yaşına kadar yaşayacaksın. 40 sene düz memur olarak çalışmak var, 4 sene emek verip 36 sene akademisyen olarak çalışmak var.

Bir çok üniversitede artık uzaktan eğitim İİBF - Fen Edebiyat - Mühendislik bölümleri var. Örneğin istanbul üniversitesi, sakarya üniversitesi, ahmet yesevi üniversitesi... Tekrar lisans oku ayıp değil günah değil.

İnan kendine. Gerisi gelir.

A

Akademik Forum

Guest
teşekkürler tavsiyeleriniz için:) peki puan hesaplamaarının eski haline dönme ihtimali var mıdır

cekomezunu

Öğrenci
Lisans notunun etkisi %35 mi %25 mi? Bazı kaynaklarda %25 yazıyor bazılarında %25 yazıyor. Eğer %35'e çıkarttılarsa gerçekten haksızlık. Bazı üniversitelerde 70 almak için sürünürken bazılarında en düşük not 70 oluyor.

Ales ve YDS'de yarışalım ama okul puanı kıt olan bir üniversiteden çıktıysanız ne yapabilirsiniz?

H

HayallerAlemi

Guest
Lisans notunun etkisi %35 mi %25 mi? Bazı kaynaklarda %25 yazıyor bazılarında %25 yazıyor. Eğer %35'e çıkarttılarsa gerçekten haksızlık. Bazı üniversitelerde 70 almak için sürünürken bazılarında en düşük not 70 oluyor.

Ales ve YDS'de yarışalım ama okul puanı kıt olan bir üniversiteden çıktıysanız ne yapabilirsiniz?

%35

Hiç bir şey yapamazsın. Lisansı okurken güvenmeyecektin mutlak sistemle öğrencinin hakkını vermeyen hocalarına. Farklı ünivlerde okuyan insanlarla konuşacaktın. Bağıl Değerlendirme sistemi olan okullarda okuyacaktın.

A

Akademik Forum

Guest
Tamamdir hocam :) siz alesinizi yüksek tutun ve değişen son yönetmelikle lisans ortalamaniz yüksek olsun eger oyp ales ve YDS'den aldığım puanlar geçerli oluyor mu acaba?

Hocam cevapladığınız için çok teşekkür ederim ama ben anlatamadım sanırım kendimi. Söylemek istediğim kısacası şu: Lisanstayken 2. ve 3. sınıfta aldığım Ales ve YDS puanlarım geçerli mi acaba?

slmozcy

Öğrenci
Lisans not ortalamanız germeli çunku heryerde karşınıza çıkmaya devam edecek. Malesef kadro başvurularında yuksek lisans ve doktora ortalamalarınızın önemi yoktur. Lisans ortalamasının en az %30 u alınıyor başvurularda. Bu yuzden elinizden geldigin de ALES'inizi yuksek tutup aradaki farkı kapatmanızı öneririm. Sizinle tıpatıp aynı durumdayım. Yeni bir lisans okumak bile aklımdan geçmedi değil. MYO basvurularında dil puanına bakılmıyor ve mevcut olanı etkılemıyor. Doktora öğrencisi olmak ise resmıyette etkılı olmasa da yuksek lısans degılde doktora mezununu değerlendirmeye almak isteyebileceklerinden elbette artısı olacaktır size.

İkinci üniversite ile ikinci bir lisans programı bitirmeyi ben de düşünmediğim değil, ancak doktora yoğunluğunda ne derece vakit ayırabilirim bilemiyorum. Dolayısıyla, ALES puanımı yükseltmek işin daha kolay kısmı gibi görünüyor.

ALES puanımı 85 üstüne yükselttiğimde aradaki fark kısmen kapanmış olacaktır o halde.

Bilgi paylaşımınız için teşekkür eder, size de başarılar dilerim :)

Son düzenleme:

ugune

Öğrenci
Araş.gorevlısı yardım lutfen

Arkadaslar merhaba
ben anadolu unı guzel sanatlar fak resm bolumu mezunuyum ales ve yds ye hazrlanıyorum arastırma gorevlısı olmak ıstıyorum ama kafam cok karıstı
ales ve ydsden kac almam gerekır notları sınırda almak ya da sınırdan daha yuksek almak avantaj saglar mı yuksek lısans yaparken mı basvurabılıyoruz arastırma gorevlısı olmak ıcın bu ısler nasıl ılerlıyor ne yapmam lazım hıc bı fıkrım yok dırek olarak basvurup baslama ımkanım var mı yoksa bı yerde duydum yuksek lısans yapıyorken basvurmak gerekıyo demıslerdı yanılmıyorsam lutfen yardımınıza ıhtıyacımm var cevaplayabılırsenız cok sevınıırm.

quest

Öğrenci
Oncelikle asistan olmak için yüksek veya doktora yapıyor olmak şart değil. Çünkü kadro istenirken ne tür bir asistan almak istediklerini belirtiyorlar.ornegin şu alanda yüksek yapıyor olmak veya yapmış olmak veya doktora yapıyor olmak. Bundan dolayı istenen özelliğe göre ve sana uygun olana basvurabilirsin aksi takdirde başvurun geçersiz sayılır. Ikinci olarak her universitenin YDS ve Ales de aradığı kriter farklı olabiliyor. Örneğin a Üniversitesi Ales 70 yds 50 puan ve üzeri olanlar basvurabilir senn puanın böyleyse veya üzeri ise basvurabiliyosun. Daha sonra başvuru yapanlar arasında bir sıralama yapılıp sıralamada başarılı olursan mülakata cagriliyosun. Asistan olma süreci bu şekilde.

ugune

Öğrenci
Oncelikle asistan olmak için yüksek veya doktora yapıyor olmak şart değil. Çünkü kadro istenirken ne tür bir asistan almak istediklerini belirtiyorlar.ornegin şu alanda yüksek yapıyor olmak veya yapmış olmak veya doktora yapıyor olmak. Bundan dolayı istenen özelliğe göre ve sana uygun olana basvurabilirsin aksi takdirde başvurun geçersiz sayılır. Ikinci olarak her universitenin YDS ve Ales de aradığı kriter farklı olabiliyor. Örneğin a Üniversitesi Ales 70 yds 50 puan ve üzeri olanlar basvurabilir senn puanın böyleyse veya üzeri ise basvurabiliyosun. Daha sonra başvuru yapanlar arasında bir sıralama yapılıp sıralamada başarılı olursan mülakata cagriliyosun. Asistan olma süreci bu şekilde.

hocam cok tesekkur ederım cok sagolasın.