Araştırma Görevlisi Olma Yolunda

A

Akademik Forum

Guest
Araştırma Görevlisi

Bütün bölümlerde araştirma gorevlisi olmak mumkun mu

Moderatör tarafında düzenlendi:

deniz_erer

Öğrenci
Merhabalar. İktisat Politikası araştırma görevlisi ön değerlendirmeyi geçtim. Sınava girmeye hak kazandım. İktisat politikası araştırma görevlisi sınavında hangi konulara öncelik vermem gerekir. Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.

R

rşş

Guest
Akademik

Merhabalar... Bu konudaki düşünceleriniz beni oldukça etkiledi. Ben pdr 3. sınıf öğrencisiyim. 3.19 not ortalamasına sahibim. Yüzlük SİSTEMDE 81.19'a tekabül ediyor. 2. sınıftayken ALES'e girdim çünkü sınavın içeriği hakkında bilgi sahibi değildim ve girip görmek istedim; fakat sonuç pek de iç açıcı değildi. Çalışmamıştım ve 68 aldım. Dil seviyem B2 , şu an YDS'ye yönelik bir kurstan yardım almaktayım ve bahar ayında dil sınavına girmek gibi bir planım var. Hocalarımla iletişimim iyi ; fakat açıkça akademisyen olmak istediğimi sınıf içinde belirtemiyorum çünkü önümde handikaplar istemiyorum. benim merak ettiklerim;
Yapmam gerekenler neler?
Sınıf içerisinde bu isteğimi dile getiremiyorum bunu başka türlü nasıl hocalarıma yansıtabilirim?
ALES ve YDS çalışırken nasıl bir yöntem kullanmalıyım?
Araştırma görevlisiyken yüksek lisans yapmam nasıl mümkün olur?
Neden herkes mezun olunan üniversitede yüksek lisans ve doktora yapılmasını özellikle vurguluyor; çünkü benim bulunduğum üniversitede benim bölümüme dair bir yüksek lisans eğitim programı mevcut değil; ayrıca başka üniversitede yüksek lisans yaparken kendi üniversitemde araştırma görevlisi olmam mümkün mü?
33/a,50/d ne demek?

Literateness

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba. Açıkçası buna benzer bir konuyu danışmak için buradayım.
İngiliz dili ve edebiyatı öğrencisiyim, çok parlak olmayan bir üniversitede okuyorum ve birinci sınıfım. Şu anda ortalamam 3.50 üstünde, ve gelecek dönemlerde dönemimin birincisi olabileceğimi biliyorum. Fakat yatay geçiş gibi bir faktör var önümde ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Birkaç sene sonra herhangi bir üniversitede araştırma görevlisi olarak kalmak ve akademik camiada yer almak istiyorum ve bu konuda kararlıyım. Ama bazı kararsızlıklarım var; şu anda ki üniversitemde kalarak bölüm birinciliği için çabalamak mı yoksa batıda ki daha normal üniversitelerden birisine giderek, normal bir öğrenci olmak mı? Yaşam olarak şu anda bulunduğum şehir -30 dereceleri gören bir şehir kış aylarında, küçük bir şehir. Hayatımın 3 senesini burada geçirme yanlısı değilim ama bana akademik olarak fırsatlar sağlama ihtimali de batıda ki üniversitelere göre yüksek. Sizin tavsiyeniz nedir? Ve bu konu sahibinin ne yaptığını merak ediyorum. Üniversitede kalabildiniz mi?

eczak

Yardımcı Editör
Öncelikle herkese merhaba. Açıkçası buna benzer bir konuyu danışmak için buradayım.
İngiliz dili ve edebiyatı öğrencisiyim, çok parlak olmayan bir üniversitede okuyorum ve birinci sınıfım. Şu anda ortalamam 3.50 üstünde, ve gelecek dönemlerde dönemimin birincisi olabileceğimi biliyorum. Fakat yatay geçiş gibi bir faktör var önümde ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Birkaç sene sonra herhangi bir üniversitede araştırma görevlisi olarak kalmak ve akademik camiada yer almak istiyorum ve bu konuda kararlıyım. Ama bazı kararsızlıklarım var; şu anda ki üniversitemde kalarak bölüm birinciliği için çabalamak mı yoksa batıda ki daha normal üniversitelerden birisine giderek, normal bir öğrenci olmak mı? Yaşam olarak şu anda bulunduğum şehir -30 dereceleri gören bir şehir kış aylarında, küçük bir şehir. Hayatımın 3 senesini burada geçirme yanlısı değilim ama bana akademik olarak fırsatlar sağlama ihtimali de batıda ki üniversitelere göre yüksek. Sizin tavsiyeniz nedir? Ve bu konu sahibinin ne yaptığını merak ediyorum. Üniversitede kalabildiniz mi?

Hocam merhaba,
Yatay geçiş yapacağınız üniversite daha iyiyse, oraya geçmeniz daha doğru olacaktır. Lisansta alacağınız eğitim ve yaşadığını şehir sizi geleceğe hazırlar.

nigner

Öğrenci
Yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba,
Benim bir konuda sorum olacaktı. "Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği" bölümü mezunuyum. Yüksek lisansımı da "Türkçe Eğitimi" alanında tamamladım. Ancak "İletişim Fakültesi" nde araştırma görevlisi olmak istiyorum. Bunun için şimdi "Radyo Tv Sinema" alanında yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum ama acaba direk İletişim Fakültesinden doktora programına başlamak mı daha mantıklı olur bilemiyorum. Alan değişikliği olacağı için nereden başlamam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

Literateness

Öğrenci
Haklısınız hocam, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Fakat çevremden not ortalamasının kendimi geliştirmekten daha çok işime yaracağına dair eleştiriler alıyorum. ''Acı gerçek'' mi demeli yoksa ''o kadar mühim değil'' mi?

DRHLecter

Öğrenci
Haklısınız hocam, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Fakat çevremden not ortalamasının kendimi geliştirmekten daha çok işime yaracağına dair eleştiriler alıyorum. ''Acı gerçek'' mi demeli yoksa ''o kadar mühim değil'' mi?

Not ortalaması tabi ki önemli fakat elinizden daha fazlası gelmiyorsa ales ve yds ile açık tamamen kapatılabilir.Çok fazla kafaya takacak bir durum söz konusu değil.Tabi ki yükseltme şansınız varsa yükseltin

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar hocalarım. Ben yüksek lisans için yeni kayıt yaptırdım. YÖK'ün sayfasında bölümüme ait araştırma görevlisi alım ilanı var. Şartlarından biri tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Ben başvurabilir miyim? Belirli bir süre yapıyor olmak gerekli mi yoksa kayıtlı olmam yeterli olur mu? Bilgilerinizi benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

finduilas

Profesör
2.8 ortalama ile mühendislikte yds ve ales kaç yterlidir
Hangi muhendislik olduguna bagli. Elektrik-Elektronik Muhendisligi ise 85 ustu gerekir hatta 90a ne kadar yakin olursa o kadar iyi. Bilgisayar Muhendisligi ise 75-80 arasi yeterli oluyor genelde. Biyomedikal Muhendisligi ise 80-85 civari. Diger muhendislikler hakkinda bilgim yok maalesef.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

eczak

Yardımcı Editör
Merhabalar hocalarım. Ben yüksek lisans için yeni kayıt yaptırdım. YÖK'ün sayfasında bölümüme ait araştırma görevlisi alım ilanı var. Şartlarından biri tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Ben başvurabilir miyim? Belirli bir süre yapıyor olmak gerekli mi yoksa kayıtlı olmam yeterli olur mu? Bilgilerinizi benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Başvurursunuz hocam. Yapıyor olmak diyorsa kayıt olduğunuz an öğrencilik statüsüne geçersiniz ve başvuru yapabilirsiniz.

pinko_34

Öğrenci

hocam ogrencı belgesı alarak basvurabılırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Yl şartlı ilanların kimisinde sadece lisans transkripti isteniyorken -ki ben bunla sık karşılaşmadım-kimisinde hem lisans hem yl transkripti isteniyor. İkinci durumla karşılaşırsanız sadece okula kayıt yaptırmanız yeterli olmaz ders kaydı da yaptırmış olmanız gerekir. Aksi halde bu belge isteniyorken göndermezseniz belge eksikliğinden elenirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Felsefe bölümünden lisans ortalamam 2.48. Yüksek lisansa kaydoldum ve başvurmak için ilanları bekliyorum. Fakat daha sonrası için doktoraya kayıt için 3.00 ortalama istendiğini görüyorum. Şu halde bu lisans ortalamamla doktoraya kaydolmam mümkün mü?

A

Abcde12345

Guest
arastirma gorevlisi taban puani

Merhaba.arastirma gorevlisi olmak icin 70 baraj puani isteniyor.bu puan alesin harhangi bir alani olabilirmi say ea yada söz puanlarindan herhangi biri kullanılabilirmi

E

Eda.

Guest
Öğretim görevlisi olmak

Merhaba, ben lisansımı Türk Dili ve edebiyat'tan yaptım. Yüksek Lisansımı Türkçe eğitiminden (alan dışı) yapacam. Alanlarımın farklı olması öğretim görevlisi olmama engel olur mu? İlla lisans ve yüksek lisansın aynı alandan mı olması lazım

abcdef123456

Öğrenci
Merhaba, ben lisansımı Türk Dili ve edebiyat'tan yaptım. Yüksek Lisansımı Türkçe eğitiminden (alan dışı) yapacam. Alanlarımın farklı olması öğretim görevlisi olmama engel olur mu? İlla lisans ve yüksek lisansın aynı alandan mı olması lazım

Okulların ilan şartlarına bağlı bu durum; yök kadro ilanları sayfasından araştırma görevlisi olmayı istediğiniz bölüm için açılan ilanların şartlarına bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Bir sorum olacaktı.Öğretim görevlisi olmak için yüksek lisans ortalamasına mı lisans ortalamasına mı bakılıyor?Saçma soru sormuş olabilir yüksek lisansa yeni kayıt oldum ve akademisyen olmak istiyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim.