A
Akademik Forum
Guest
Araştırma Görevlisi
Bütün bölümlerde araştirma gorevlisi olmak mumkun mu
Bütün bölümlerde araştirma gorevlisi olmak mumkun mu
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle herkese merhaba. Açıkçası buna benzer bir konuyu danışmak için buradayım.
İngiliz dili ve edebiyatı öğrencisiyim, çok parlak olmayan bir üniversitede okuyorum ve birinci sınıfım. Şu anda ortalamam 3.50 üstünde, ve gelecek dönemlerde dönemimin birincisi olabileceğimi biliyorum. Fakat yatay geçiş gibi bir faktör var önümde ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Birkaç sene sonra herhangi bir üniversitede araştırma görevlisi olarak kalmak ve akademik camiada yer almak istiyorum ve bu konuda kararlıyım. Ama bazı kararsızlıklarım var; şu anda ki üniversitemde kalarak bölüm birinciliği için çabalamak mı yoksa batıda ki daha normal üniversitelerden birisine giderek, normal bir öğrenci olmak mı? Yaşam olarak şu anda bulunduğum şehir -30 dereceleri gören bir şehir kış aylarında, küçük bir şehir. Hayatımın 3 senesini burada geçirme yanlısı değilim ama bana akademik olarak fırsatlar sağlama ihtimali de batıda ki üniversitelere göre yüksek. Sizin tavsiyeniz nedir? Ve bu konu sahibinin ne yaptığını merak ediyorum. Üniversitede kalabildiniz mi?
Haklısınız hocam, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Fakat çevremden not ortalamasının kendimi geliştirmekten daha çok işime yaracağına dair eleştiriler alıyorum. ''Acı gerçek'' mi demeli yoksa ''o kadar mühim değil'' mi?
Hangi muhendislik olduguna bagli. Elektrik-Elektronik Muhendisligi ise 85 ustu gerekir hatta 90a ne kadar yakin olursa o kadar iyi. Bilgisayar Muhendisligi ise 75-80 arasi yeterli oluyor genelde. Biyomedikal Muhendisligi ise 80-85 civari. Diger muhendislikler hakkinda bilgim yok maalesef.2.8 ortalama ile mühendislikte yds ve ales kaç yterlidir
Merhabalar hocalarım. Ben yüksek lisans için yeni kayıt yaptırdım. YÖK'ün sayfasında bölümüme ait araştırma görevlisi alım ilanı var. Şartlarından biri tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Ben başvurabilir miyim? Belirli bir süre yapıyor olmak gerekli mi yoksa kayıtlı olmam yeterli olur mu? Bilgilerinizi benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
Merhabalar hocalarım. Ben yüksek lisans için yeni kayıt yaptırdım. YÖK'ün sayfasında bölümüme ait araştırma görevlisi alım ilanı var. Şartlarından biri tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Ben başvurabilir miyim? Belirli bir süre yapıyor olmak gerekli mi yoksa kayıtlı olmam yeterli olur mu? Bilgilerinizi benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
Başvurursunuz hocam. Yapıyor olmak diyorsa kayıt olduğunuz an öğrencilik statüsüne geçersiniz ve başvuru yapabilirsiniz.
Merhaba.arastirma gorevlisi olmak icin 70 baraj puani isteniyor.bu puan alesin harhangi bir alani olabilirmi say ea yada söz puanlarindan herhangi biri kullanılabilirmi
Merhaba, ben lisansımı Türk Dili ve edebiyat'tan yaptım. Yüksek Lisansımı Türkçe eğitiminden (alan dışı) yapacam. Alanlarımın farklı olması öğretim görevlisi olmama engel olur mu? İlla lisans ve yüksek lisansın aynı alandan mı olması lazım