Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

canusu

Öğrenci
hocam peki öyp yi kazandığın üniversitede baska bir bölümden lisans okumak yanında da farklı bir üniversite yüksek lisansa başlamak da dahil mi ? yani hem öyp hem lisans hem yüksek lisans hemde açıköğretim fakülteleri aynı anda olabiliyor mu ?

Gamze

Administrator
hocam peki öyp yi kazandığın üniversitede baska bir bölümden lisans okumak yanında da farklı bir üniversite yüksek lisansa başlamak da dahil mi ? yani hem öyp hem lisans hem yüksek lisans hemde açıköğretim fakülteleri aynı anda olabiliyor mu ?

Aynı anda hem lisans hem yüksek lisans eğitimi alabilirsiniz, ayrıca aynı anda birden fazla yüksek lisans da yapabildiğiniz için dediğinizi yapabilirsiniz.

Ancak ÖYP ile atandığınız ana bilim dalındaki lisansüstü eğitimden başarılı olmanız gerekiyor. Bu kadar eğitimi birarada alırken ÖYP kapsamındaki eğitiminizi azami süresinde bitiremezseniz ilişiğiniz kesilir.

berxwedan

Öğrenci
ikinci kez yükske lisans

işletme muhasebe ve finansmanda yüksek lisası bitirdim acaba işletme nin diğer dallarında yükske lısans a başvursam sorun olur mu ?

ghrpln

Öğrenci
merhaba,

konuyu ve yazılanları okudum ancak emin olamadığım birşey var:
ben yüksek lisansımın tez dönemindeyim ve bitmek üzere ve ara dönemde aynı üniversitede aynı bölümde doktoraya başlayacağım
güz dönemi için de aynı üniversite de aynı fakülteden farklı bir bölümden yüksek lisans yapmak istiyorum,

yanı "aynı anda hem doktora hemde yüksek lisansı aynı üniversitede" yapabilir miyim?

çok mu şey istiyorum acaba?
eğitim hayatımın çeşitliliği adına en kısa zamanda cevap bekliyorum

darklion1

Öğrenci
merhaba,

konuyu ve yazılanları okudum ancak emin olamadığım birşey var:
ben yüksek lisansımın tez dönemindeyim ve bitmek üzere ve ara dönemde aynı üniversitede aynı bölümde doktoraya başlayacağım
güz dönemi için de aynı üniversite de aynı fakülteden farklı bir bölümden yüksek lisans yapmak istiyorum,

yanı "aynı anda hem doktora hemde yüksek lisansı aynı üniversitede" yapabilir miyim?

çok mu şey istiyorum acaba?
eğitim hayatımın çeşitliliği adına en kısa zamanda cevap bekliyorum
Aynı üniversitede iki lisansüstü eğitimi yapabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba! Bir üniversitede bir bölümden yüksek lisans kaydımız varken , devam ediyorken, daha yakın bir üniversiteye aynı bölümden yüksek lisans başvurusunda bulunup kayıt yaptırabiliyor muyuz acaba? aynı bölümden iki farklı üniversitede yüksek lisans????

A

Akademik Forum

Guest
Aynı anda iki yüksek lisans veya doktora eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ

Aynı anda hem yüksek lisans hem de lisans eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ
hocam diyelim x üniversitesinde kimya bölümünde organik kimya alanında yüksek Lisans yaparken öyp ile aynı üniversitenin kimya bölümünün farklı bir anabilim dalını kazandık,normal olanın kaydını sildirmeyip öyp ile aynı okulda tekrar 2 farklı anabilim dalında yüksek yapabiliyor muyuz?normalin kaydını sildirirsem askere gitmek zorunda kalacağımda,daha 65 alamadım öyp yüksek lisansı için..

nss911

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba;
İlk 38 sayfanın tamamını okudum. Benim durumumla tamamen uyan bir cevap bulamadım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
2013 Temmuz ayında özel bir üniversitede tezsiz yüksek lisans programı kaydoldum ve askerliğim 3.5 yıl tecil oldu. Bugün de bir devlet üniversitesinde aynı bölümün tezsiz yüksek lisansına kaydoldum.
Benim merak ettiğim, kafama takılan şu noktadan sonra 2. yüksek lisans kaydımın tecil hakkından yararlanabilmek adına yapabileceğim birşey var mı?
İlkinden kaydımı silmenin bir faydası olur mu? Tekrar teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
atandığı kurum dışında yüksek lisans

masterda 4. seneme giriyorum. bu temmuzda öyp yle bir üniversiteye yerleştim. 3 yıl bittiği için master yaptığım üniversiteye devam hakkım yok mu? yani yerleştiğim üniversitede aynı bölümü bir daha mı okumak zorunda kalırım,yoksa sadece tezim kaldığı için sorun olmaz mı?

Sercan

Profesör
masterda 4. seneme giriyorum. bu temmuzda öyp yle bir üniversiteye yerleştim. 3 yıl bittiği için master yaptığım üniversiteye devam hakkım yok mu? yani yerleştiğim üniversitede aynı bölümü bir daha mı okumak zorunda kalırım,yoksa sadece tezim kaldığı için sorun olmaz mı?

Lisans şartı ile girmişseniz size yeniden YL tercihlerinde bulunun diyebilirler. YL şartı ile girmişseniz atamanız yapılmayabilir ama dava ile kadronuzu geri alabilirsiniz. ÖYP'yi YL'nin 7. döneminde kazanan bir hocamınız ataması yapılmamış; ama kendisi dava ile geri dönmüştür.

yakamoz

Öğrenci
itiraf ediyorum 21.sayfaya kadar okuyabildim:)inşaallah benim sorum diğer sayfalarda yoktur.
öncelikle ;gazi nin 9 temmuza kadar olan yl başvurularını maalesef okulum yüzünden kaçırdım.aslında ben gazide yl yapmak istiyorum ancak (soruları okurken bi arkadaşta da bu nedeni görmüştüm)eğitim hayatından uzak kalmamak için selçuk üni.yeni başlamış olan yl programına başvurmayı düşünüyorum.selçukta yl de hukuk özel ve kamu hukuku olmak üzere 2 ye ayrılıyor.bu ikisinden birini kazansam bile 2015 ocak şubat gibi açılacak gazi yl de hukuk derslerinden herhangi birine başvurabilir miyim?(gazi de hukuk, ders ders ayrılıyor)