Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

sinemaa

Öğrenci
itiraf ediyorum 21.sayfaya kadar okuyabildim:)inşaallah benim sorum diğer sayfalarda yoktur.
öncelikle ;gazi nin 9 temmuza kadar olan yl başvurularını maalesef okulum yüzünden kaçırdım.aslında ben gazide yl yapmak istiyorum ancak (soruları okurken bi arkadaşta da bu nedeni görmüştüm)eğitim hayatından uzak kalmamak için selçuk üni.yeni başlamış olan yl programına başvurmayı düşünüyorum.selçukta yl de hukuk özel ve kamu hukuku olmak üzere 2 ye ayrılıyor.bu ikisinden birini kazansam bile 2015 ocak şubat gibi açılacak gazi yl de hukuk derslerinden herhangi birine başvurabilir miyim?(gazi de hukuk, ders ders ayrılıyor)

başvurursunuz. yasal hiçbir sıkıntı yok iki yüksek lisansı aynı anda yapmanın önünde.

tans

Öğrenci
arkadaşlar aynı anda 2 tane tezli yüksek lisans yapılabiliyor mu?

biri kanun bunu yasakladı diyor. diğeri o yasak kaldırıldı diyor? sonuç olarak en son ne diyoruz?

M

Misafir Malatya

Guest
3 yüksek lisans

Kıymetli Sayfa yöneticisi; öncelikle sizleri saygı ile selamlarım. Benim için çok önemli olan bir soruyu sizlere yöneltmek istiyorum. Yök yeni düzenlemeleriyle birden fazla üniversitede aynı anda tezli yüksek lisans yapmanın yolunu açmıştı. Ben şu an bir üniversitede yüksek lisans yapmaktayım. Lakin oraya devam etmeyi bırakıp, iki farklı üniversiteye kayıt yaptıracağım. Sorum şu, ilk kayıtlı olduğum yüksek lisans programından kayıt sildirmeden aynı anda üç tezli yüksek lisans programına devam edebiliyor muyuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

makrizi

Öğrenci
Alanında yüksek lisans yapmış olmak şartı ile öyp ile atandım.
Halihazırda farklı bir alanda doktoranın tez döneminin sonundayım. Gideceğim öyp kadrosu dışında bir alandan doktora yapıyorum. Gideceğim yerde de atandığım alandan doktoraya başlayacağım inşallah.
şimdi eski doktoramı bırak diyebilirler mi? devam etmemin bir sakıncası olur mu? zaten bir dönem sonra bitireceğim nasipse. öyp ile de devam edeceğim inş. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocamın cevabını bekliyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Alanında yüksek lisans yapmış olmak şartı ile öyp ile atandım.
Halihazırda farklı bir alanda doktoranın tez döneminin sonundayım. Gideceğim öyp kadrosu dışında bir alandan doktora yapıyorum. Gideceğim yerde de atandığım alandan doktoraya başlayacağım inşallah.
şimdi eski doktoramı bırak diyebilirler mi? devam etmemin bir sakıncası olur mu? zaten bir dönem sonra bitireceğim nasipse. öyp ile de devam edeceğim inş. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocamın cevabını bekliyorum.
Hayır hocam kesinlikle diyemezler hatta eski doktoranızla dışardan doç. bile olabilirsiniz :)

Merhabalar suan iki yuksek lisans bir doktoraya kayitliyim bir sorun olur mu?

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam aslinda sorum şu: 2 tezli yuksek lisans biri tez asamasinda biri ders asamasinda ve 1 doktoraya kayitliyim.Doktorada derslerim bitmek uzere.Oyp ile ders asamasinda olan yuksek lisans yapiyor olmak ile atandim. Diger yuksek lisans ve doktora sorun yaratir mi?internetteki evraklar haricinde Cv istediler oraya da bilgilerimi yazdim.Oyp kadroda sıkıntı olur mu?yarin evraklarimi teslim edecegim.

Sercan

Profesör

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam aslinda sorum şu: 2 tezli yuksek lisans biri tez asamasinda biri ders asamasinda ve 1 doktoraya kayitliyim.Doktorada derslerim bitmek uzere.Oyp ile ders asamasinda olan yuksek lisans yapiyor olmak ile atandim. Diger yuksek lisans ve doktora sorun yaratir mi?internetteki evraklar haricinde Cv istediler oraya da bilgilerimi yazdim.Oyp kadroda sıkıntı olur mu?yarin evraklarimi teslim edecegim.

Hocam maşallah azminize hayran kaldım. :encouragement: Atandığınız yüksek lisans hangisi ise bundan sonra akademik kariyerinizin o'nun üzerinden gideceğini belirtmek çokta yanlış olmaz. Diğerleri bir sıkıntı çıkarmaz, onlar sizin kişisel gelişiminiz; ancak sizde zaman, enerji, para kaybına yol açabileceği için ÖYP kadronuzu etkileyebilir. Biliyorsunuz ÖYP'de azami eğitim süreleri mevcut.

abasak

Öğrenci
merhabalar.Ben lisans mezunuyum. şuan yeni bir lisans bölümünü kazandım. bu lisan bölümüne devam ederken.ilk mezun olmuş olduğum lisans bölümünden yüksek lisans yapabilir miyim? hem yüksek lisans hem 2.lisans bölümü aynı anda kayıtlı olma hakkım var mı? Şimdiden çok teşekkür ederim

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Belirteyim ilk 40 sayfanın hepsini okudum.

ÖYP ile yüksek lisans yaparken,
Aynı anda 2.öğretim lisans programına yerleşip okuyabiliyoruz. Peki saat 17.30 dan sonra ÖYP işi dahilinde çalıştırılma ihtimalimiz var mı? Yüksek lisans derslerinin 17.30 dan sonra olma ihtimali var mı? Kısaca 2. öğretim okurken ÖYP'li olduğum aynı okulda ÖYP bana ne gibi zorluklar çıkabilir?

+ Yukarıdaki programlara/bölümlere kayıtlıyken, mevcut önlisans diplomam ile Anadolu üniversitesinden direk diplomamı götürüp hiç bir sınava filan girmeden 3. sınıftan başlayarak "Lisans Tamamlama" yapmak istiyorum. Mümkün müdür?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Mecburi 2 doktora

Merhaba. Ben öyp ile bir üni ye atandım ve oranın doktora programını kazandım. ancak bir başka üniversitede daha doktora kazandım ve ikisini de bitirmek istiyorum.yasal olarak bir engel var mı?

sempati

Öğrenci
NAZMİ HOCAM gayet bilgili bir arkdasımızsınız ,hatta hocam diyim belki yrd.doç ünvanınızı bile almışsınız dır , ÖNEMLİ BİR SORUM VAR BU KONUDA :hocam ben bir tane yl programını kazandım ve kayıt yaptırdım ama diyelim bi tane daha kazandım ama bu iki okulun ikisinde de teorik %70 ,uygulama %80 devam şartı var , o zaman zaten mümkün olmuyor ki iki tane nasıl olacak ?

Gamze

Administrator
Merhaba. Ben öyp ile bir üni ye atandım ve oranın doktora programını kazandım. ancak bir başka üniversitede daha doktora kazandım ve ikisini de bitirmek istiyorum.yasal olarak bir engel var mı?

Yasal olarak bir sıkıntı yok. Aynı anda birden fazla lisansüstü eğitim alabilirsiniz.

NAZMİ HOCAM gayet bilgili bir arkdasımızsınız ,hatta hocam diyim belki yrd.doç ünvanınızı bile almışsınız dır , ÖNEMLİ BİR SORUM VAR BU KONUDA :hocam ben bir tane yl programını kazandım ve kayıt yaptırdım ama diyelim bi tane daha kazandım ama bu iki okulun ikisinde de teorik %70 ,uygulama %80 devam şartı var , o zaman zaten mümkün olmuyor ki iki tane nasıl olacak ?

Yasal olarak birden fazla lisansüstü programda eğitim alabilirsiniz. Devam konusunda ise derslerin farklı günlerde olması durumunda sıkıntı yaşanmayabilir diye düşünüyorum. Derslere devam gibi durumları halledebiliyorsanız isterseniz 10 tane lisansaüstü eğitime aynı anda devam edebilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,
Bu sene biri Marmara Üniversitesinde diğeride İstanbul Üniversitesinde olmak üzere yüksek lisans kazandım.
İkisinide aynı anda yapmayı düşünüyorum.
İki Bölümde yüksek lisans yapınca harç durumu nasıl oluyor ?