Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

zalimski

Öğrenci
merhaba benim bir sorum olacak.eskişehir osmangazi üniversitesi iktisat bölümüne yl için başvuru yapacam temmuz ayında.ama benim asıl istediğim çukurova.çukurova üni ise eylül de yl başvurusu kabul ediyor.bu durumda önce eskişehir osmangaziyi kazanırsam ve kayıt olursam daha sonra çukurovaya başvurabilir miyim?ya da başvurum kabul edilirse çukurovaya ve kazanırsam eskişehirdeki kaydımı hemen sildirebilir miyim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,

Aynı üniversitenin, aynı enstitüsünün farklı fakültelerinde eş zamanlı yüksek lisans yapılabilir mi? (Biri tez aşamasındayken diğerine başlanabilir mi? + bu Öypli iken yapılabilir mi? )

Biliyorum çok karmaşık oldu ama, bunun cevabı ancak burdadır diye düşünüyorum :)
Merhaba, bu mümkün tabiki yeter ki okulun sistemi de uygun olsun bu işlemi Maramara üni.de yapanlar söz konusu.
merhaba benim bir sorum olacak.eskişehir osmangazi üniversitesi iktisat bölümüne yl için başvuru yapacam temmuz ayında.ama benim asıl istediğim çukurova.çukurova üni ise eylül de yl başvurusu kabul ediyor.bu durumda önce eskişehir osmangaziyi kazanırsam ve kayıt olursam daha sonra çukurovaya başvurabilir miyim?ya da başvurum kabul edilirse çukurovaya ve kazanırsam eskişehirdeki kaydımı hemen sildirebilir miyim?

Başlayabilirsiniz ve diğerini de sildirebilirsiniz hepsi mümkün :)

nslsh

Öğrenci
merhaba benim bir sorum var aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde farklı 2 bölüme yüksek lisans kayıt yaptırabiliyormuyuz ? Ben gecen yıl bir bölüm kazandım ama daha hiç ders almadım bu yılda aynı okulun başka bölümünde bir bölüm kazandım.Acaba birini sildirtmemmi gerekir yada bu yıl kazandığım bölüme kayıt yaptırırken bir sorun çıkarmı ? lütfen acele bilgi bekliyorum..aynı anda yasal olarak 2 yüksek lisans yapılabiliyormu?[/B][/B]

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba benim bir sorum var aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde farklı 2 bölüme yüksek lisans kayıt yaptırabiliyormuyuz ? Ben gecen yıl bir bölüm kazandım ama daha hiç ders almadım bu yılda aynı okulun başka bölümünde bir bölüm kazandım.Acaba birini sildirtmemmi gerekir yada bu yıl kazandığım bölüme kayıt yaptırırken bir sorun çıkarmı ? lütfen acele bilgi bekliyorum..aynı anda yasal olarak 2 yüksek lisans yapılabiliyormu?[/B][/B]

Üniversite sisteminde sorun yoksa bu mümkün mesela marmara üni.de aynı enstitüde iki program kaydı kabul ediliyor tamamen sistem altyapısı ile ilgili.

A

Akademik Forum

Guest
Peki iki ayrı üniversitede aynı bölümde doktora kaydı yaptırmak mümkün müdür?

F

falanfilan

Guest
Sorumun cevabı daha önce verilmişse kusura bakmayın lütfen, ben bulamadım bir türlü.

Aynı enstitüde tezli yüksek lisans ve tezsiz (ikinci öğretim) yüksek lisans programlarına kayıt yaptırmak mümkün müdür?

Örn;

İstanbul Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü ; Psikoloji YL ve Kariyer Danışmanlığı Tezsiz (İÖ) YL kayıt hakkı kazandığım takdirde her ikisine de kayıt olabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar bende iki farklı bölümde biri tezli biri tezsin yüksek lisans yapmak istiyorum yapma şansım var mı acaba? Teşekkürler şimdiden

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sorumun cevabı daha önce verilmişse kusura bakmayın lütfen, ben bulamadım bir türlü.

Aynı enstitüde tezli yüksek lisans ve tezsiz (ikinci öğretim) yüksek lisans programlarına kayıt yaptırmak mümkün müdür?

Örn;

İstanbul Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü ; Psikoloji YL ve Kariyer Danışmanlığı Tezsiz (İÖ) YL kayıt hakkı kazandığım takdirde her ikisine de kayıt olabilir miyim?
YAsal olark mümkün, sistem olarak üni.ye kalmış bir durum örneği marmara üni. de var uygulanıyor.

Merhabalar bende iki farklı bölümde biri tezli biri tezsin yüksek lisans yapmak istiyorum yapma şansım var mı acaba? Teşekkürler şimdiden
Şartları taşıyorsanız yapabilirsiniz, tezli tezsiz farketmiyor aynı anda yapılabilmesi için.

katliamx

Öğrenci
Merhabalar.Şu anda bir üniversitenin ikinci sınıf mühendislik bölümüne geçtim.Bu konunun ikinci sayfasında aynı anda iki örgün sisteme kayıt olunabileceği yazıyor sırf onun merakıyla üyelik açtım hatta.Konu hakkında bilgilendirebilir misiniz? Bir daha ygs-lys ye girmem gerekli sanırsam.Birde bir yandan da açıköğretim de okuyorum iki örgünün üstüne devam edebilir miyim acaba?(Umarım iki örgün bahsi çift anadaldan farklı bir şeydir boşuna heyecanlanmamışımdır: =) ). İstediğim bölüm benim fakültem dışında büyük ihtimalle siyaset bilimi yada hukuk olacak tutturabilirsem bir sorun teşkil eder mi bu olay oluyorsa?Bide ben okulumdan pek memnun değilim mühendislik belgemi de almak istiyorum o yüzden üniversite sınavında lys de hem mühendislik için olan kısmı hemde diğer bölümle ilgili gerekli kısımları yaparsam hem okulumu değiştirip hemde 2.okula kayıt olabilir muyum acaba? Son olarak bu olayın yazdığın YÖK yönetmeliğini paylaşırsanız kaç yıldır aklımda biriken bütün dertlere derman olacaksınız.Bütün sorularımı sıraladım kusura bakmayın tekrar tekrar yormayayım cevaplayacak kişiyi. Şimdiden çok teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar Hocam;
Yüksek lisans için, kendi üniversitemde mezun olduğum bölüm olan Galatasaray üniversitesi endüstri mühendisliğinden kabul aldım ve bu hafta kayıt yaptıracağım.
Diğer taraftan yapmak istediğim bir de işletme yüksek lisansı var. Verdiğiniz cevaplardan iki üni.de aynı anda bunu yapmanın teorik olarak bir sakıncası olmadığını anlıyorum,
yardımınızı rica ediyorum, çünkü bu mümkün değilse kabul aldım endüstriye başvuru yapmayacağım.
selamlar

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sercan

Profesör
Merhabalar Hocam;
Yüksek lisans için, kendi üniversitemde mezun olduğum bölüm olan Galatasaray üniversitesi endüstri mühendisliğinden kabul aldım ve bu hafta kayıt yaptıracağım.
Diğer taraftan yapmak istediğim bir de işletme yüksek lisansı var. Verdiğiniz cevaplardan iki üni.de aynı anda bunu yapmanın teorik olarak bir sakıncası olmadığını anlıyorum fakat aşağıdaki sayfanın 8.başlığında yapılmış açıklama kafamı karıştırdı. yardımınızı rica ediyorum, çünkü bu mümkün değilse kabul aldım endüstriye başvuru yapmayacağım.
selamlar

Hocam baktığınız sitenin bilgileri güncel değil. Değişen o maddenin güncel hali:http://www.akademikpersonel.org/downloads/iki_yuksek_lisans.pdf

Moderatör tarafında düzenlendi:

katliamx

Öğrenci
B maddesini tercüme edebilecek varmı kontenjan sınırı olmayan bölümden kasıt nedir? Benim sorularıma cevap verebilecek birisi yokmudur sitede...