Merhaba,
Aynı üniversitenin, aynı enstitüsünün farklı fakültelerinde eş zamanlı yüksek lisans yapılabilir mi? (Biri tez aşamasındayken diğerine başlanabilir mi? + bu Öypli iken yapılabilir mi? )
Biliyorum çok karmaşık oldu ama, bunun cevabı ancak burdadır diye düşünüyorum
Merhaba, bu mümkün tabiki yeter ki okulun sistemi de uygun olsun bu işlemi Maramara üni.de yapanlar söz konusu.Merhaba,
Aynı üniversitenin, aynı enstitüsünün farklı fakültelerinde eş zamanlı yüksek lisans yapılabilir mi? (Biri tez aşamasındayken diğerine başlanabilir mi? + bu Öypli iken yapılabilir mi? )
Biliyorum çok karmaşık oldu ama, bunun cevabı ancak burdadır diye düşünüyorum
merhaba benim bir sorum olacak.eskişehir osmangazi üniversitesi iktisat bölümüne yl için başvuru yapacam temmuz ayında.ama benim asıl istediğim çukurova.çukurova üni ise eylül de yl başvurusu kabul ediyor.bu durumda önce eskişehir osmangaziyi kazanırsam ve kayıt olursam daha sonra çukurovaya başvurabilir miyim?ya da başvurum kabul edilirse çukurovaya ve kazanırsam eskişehirdeki kaydımı hemen sildirebilir miyim?
merhaba benim bir sorum var aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde farklı 2 bölüme yüksek lisans kayıt yaptırabiliyormuyuz ? Ben gecen yıl bir bölüm kazandım ama daha hiç ders almadım bu yılda aynı okulun başka bölümünde bir bölüm kazandım.Acaba birini sildirtmemmi gerekir yada bu yıl kazandığım bölüme kayıt yaptırırken bir sorun çıkarmı ? lütfen acele bilgi bekliyorum..aynı anda yasal olarak 2 yüksek lisans yapılabiliyormu?[/B][/B]
anladım hocam peki diğer üniversitelerle ilgili bilginiz varmı acaba ? hani kayıtta bi terslik yaşamaktan korkuyorum.Üniversite sisteminde sorun yoksa bu mümkün mesela marmara üni.de aynı enstitüde iki program kaydı kabul ediliyor tamamen sistem altyapısı ile ilgili.
anladım hocam peki diğer üniversitelerle ilgili bilginiz varmı acaba ? hani kayıtta bi terslik yaşamaktan korkuyorum.
Hocam ne yazık ki tek tek bilmiyorum ama uzun zamandır uygulanan bir durum bir çoğu çözmüştür yasal bir engel yok.
Peki iki ayrı üniversitede aynı bölümde doktora kaydı yaptırmak mümkün müdür?
YAsal olark mümkün, sistem olarak üni.ye kalmış bir durum örneği marmara üni. de var uygulanıyor.Sorumun cevabı daha önce verilmişse kusura bakmayın lütfen, ben bulamadım bir türlü.
Aynı enstitüde tezli yüksek lisans ve tezsiz (ikinci öğretim) yüksek lisans programlarına kayıt yaptırmak mümkün müdür?
Örn;
İstanbul Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü ; Psikoloji YL ve Kariyer Danışmanlığı Tezsiz (İÖ) YL kayıt hakkı kazandığım takdirde her ikisine de kayıt olabilir miyim?
Şartları taşıyorsanız yapabilirsiniz, tezli tezsiz farketmiyor aynı anda yapılabilmesi için.Merhabalar bende iki farklı bölümde biri tezli biri tezsin yüksek lisans yapmak istiyorum yapma şansım var mı acaba? Teşekkürler şimdiden
Merhabalar Hocam;
Yüksek lisans için, kendi üniversitemde mezun olduğum bölüm olan Galatasaray üniversitesi endüstri mühendisliğinden kabul aldım ve bu hafta kayıt yaptıracağım.
Diğer taraftan yapmak istediğim bir de işletme yüksek lisansı var. Verdiğiniz cevaplardan iki üni.de aynı anda bunu yapmanın teorik olarak bir sakıncası olmadığını anlıyorum fakat aşağıdaki sayfanın 8.başlığında yapılmış açıklama kafamı karıştırdı. yardımınızı rica ediyorum, çünkü bu mümkün değilse kabul aldım endüstriye başvuru yapmayacağım.
selamlar
B maddesini tercüme edebilecek varmı kontenjan sınırı olmayan bölümden kasıt nedir? Benim sorularıma cevap verebilecek birisi yokmudur sitede...