Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

.ozge.

Öğrenci
Uygulamada zor ve yorucu tabiki, genelde birinin ders dönemi bitince diğerine başlanıyor.
Teşekkürler.
Peki genellikle dersler akşam mı oluyor, yoksa böyle bir genelleme yapmamız yanlış mı olur?
Bir de diğer konularda 3 seneye kadar harç ödenmediğini söylemişsiniz. Ben 1 sene yada 1 dönem gidemeyecek olsam da harç açısından sorun olmaz yani,değil mi?
Sanırım dondurmak için hastalık gibi mazeretler gerekiyormuş. Mazeret olmadan 1 dönem ertelemek ancak devamsızlık yaparak uzatmakla mı mümkün oluyor?

didierdrogba

Öğrenci
merhabalar benimde bir sorum olacak aynı anda en fazla kaç yl programına kayıtlı olabiliriz.

örneğin aynı anda hem gazi hem 9eylül hem marmara hemde ktü gibi 4 üniversitenin yl programına kayıt yaptırabilir miyim? bunun bir limiti var mı acaba?

eunike

Öğrenci
Arkadaşlar aynı anda 2 yüksek lisans yapabiliyoruz peki ama kabul edildiğim üniversite kayıt sırasında diplomanın aslını istiyor bu durumda 2. üniversiteye nasıl kayıt işlemi yapıyoruz? Kayıtta diplomanın aslı yerine noter onaylı sureti kabul ediliyor mu? bir bilginiz var mı acaba?

arkadaşlar cari alımlarda genelde yüksek lisans şartı aranıyor ya, eğer doktoraya geçmişsek bir yandan da başka bir yerde yüksek lisansa kayıt yaptırıp, başvurulardaki yüksek lisans yapıyor olmak şartını sağlar mıyız?

- - - Güncellendi - - -
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam yardımcı olabilir misiniz

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar aynı anda 2 yüksek lisans yapabiliyoruz peki ama kabul edildiğim üniversite kayıt sırasında diplomanın aslını istiyor bu durumda 2. üniversiteye nasıl kayıt işlemi yapıyoruz? Kayıtta diplomanın aslı yerine noter onaylı sureti kabul ediliyor mu? bir bilginiz var mı acaba?
Noter onaylı her yerde kabul ediliyor.
arkadaşlar cari alımlarda genelde yüksek lisans şartı aranıyor ya, eğer doktoraya geçmişsek bir yandan da başka bir yerde yüksek lisansa kayıt yaptırıp, başvurulardaki yüksek lisans yapıyor olmak şartını sağlar mıyız?

- - - Güncellendi - - -
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam yardımcı olabilir misiniz
Sağlarsınız tabiki.

teşekkürler hocam cevabınız için, yani aynı anda bir yerde yüksek lisans bir yerde doktora durumu olabiliyor değil mi? kusura bakmayın teyit etmek için tekrar soruyorum ama ona göre yüksek lisansımı bitirip doktoraya devam edeceğim yada yüksek lisansı uzatacağım. çok teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
teşekkürler hocam cevabınız için, yani aynı anda bir yerde yüksek lisans bir yerde doktora durumu olabiliyor değil mi? kusura bakmayın teyit etmek için tekrar soruyorum ama ona göre yüksek lisansımı bitirip doktoraya devam edeceğim yada yüksek lisansı uzatacağım. çok teşekkürler
Sadece tecil için kullanamazsınız diğer tüm işlemler için kullanılaiblir dediğinizi yapan çok kişi var. Ancak 3 yıldan sonra yüksek lisansınızı cari ilanlar için kullanamazsınız.

chitarra

Öğrenci
merhaba öncelikle
Yökün 22 eylül 2011 kurul toplantısı kararıyla aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırıp devam etmesinde bir sakınca yoktur kararı alınmış.

http://https://yoksis.yok.gov.tr/SSS/ 115.soru

peki bu birden fazladan kasıt nedir? 3 olabiliyor mu mesela? 3ünüde okumayacağım tabi ki ama birden fazla üniversiteye başvuruda bulundum. Her üniversitenin akademik takvimi birbirine uymadığından kayıt tarihlerinde farklılıklar oluyor. Asıl istediğim üniversitenin tarihleri daha geç bu nedenle diğer üniversiteler daha önce sonuçlanacak
ama kayıt hakkımın yanmaması için 3 adet programa kayıt yapıp daha sonra istek sırasına göre kayıt sildirebilir miyim?

Nazmi hocam şu şekilde cevapladı aynı soru kafasına takılan olur diye burada da paylaşayım dedim.
"Aynı anda 12 tane bile olabilir, size kalmış "

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

Bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Şu anda aynı anda iki yüksek lisans yapıyorum.

A Üniversitesi Tezsiz Y.L'da 2.dönemim bitti.

Aynı zamanda B Üniversitesi Tezli Y.L'da 1.dönemim bitti.

Tecilimi B üniversitesinden yaptırdım. 3yıl 4 ay sonra gidecek şekilde tecil verdiler.

Benim sorum:

A üniversitesinden mezun olursam, B üniversitesinden yaptırdığım tecilim biter mi?

Şu an bu durum kafamı çok kurcalıyor, hiçbir şeye konsantre olamıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merve

Baş Editör
merhaba öncelikle
Yökün 22 eylül 2011 kurul toplantısı kararıyla aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırıp devam etmesinde bir sakınca yoktur kararı alınmış.

http://https://yoksis.yok.gov.tr/SSS/ 115.soru

peki bu birden fazladan kasıt nedir? 3 olabiliyor mu mesela? 3ünüde okumayacağım tabi ki ama birden fazla üniversiteye başvuruda bulundum. Her üniversitenin akademik takvimi birbirine uymadığından kayıt tarihlerinde farklılıklar oluyor. Asıl istediğim üniversitenin tarihleri daha geç bu nedenle diğer üniversiteler daha önce sonuçlanacak
ama kayıt hakkımın yanmaması için 3 adet programa kayıt yapıp daha sonra istek sırasına göre kayıt sildirebilir miyim?

Nazmi hocam şu şekilde cevapladı aynı soru kafasına takılan olur diye burada da paylaşayım dedim.
"Aynı anda 12 tane bile olabilir, size kalmış "
Nazmi hocanın yanıtını yazarak sorunuza cevap vermişsiniz. Evet, yapabilirsiniz.

lagrima

Öğrenci
Nazmi hocam yüksek lisans ve doktoraya yıl sınırlaması ile ilgili bir karar var mı şu anda görüşülen ? Bilginiz var mıdır? Atılma geri gelecek diyorlardı

A

Akademik Forum

Guest
aynı anda doktora ve master

merhaba, acaba doktora yaparken aynı üniversitenin başka bir bölümünde eş zamanlı olarak master yapılabilir mi?
cevap verirseniz çok sevinirim.

trainer

Öğrenci
Değerli hocalarım merhabalar. Benim sorum şu: Ben geçen dönem öyp lisanüstü tercihleriyle bir üniversitede doktora eğitimime başladım, ilk dönemi tamamladım ve 35. madde görevlendirmem de çıktı yani senet falan her şey halloldu. Şimdi yeni öyp lisanüstü tercihlerini tekrar yapabilir miyim acaba? Yeni tercih ve farklı bir ünv olabilir mi? Sistem bana açık gözüküyor ve okulları görebiliyorum. Üniversiteden pek memnun değilim ve doktorayı başka bir ünv de devam etmek istiyorum. Lütfen cvp verebilir misiniz? Tercih yapayım mı ? İleride ne gibi sorun olur?

gokhan35

Öğrenci
Merhabalar

Ben A üniversitesinde yüksek lisans yaparken B Üniversitesine asistan olarak başladım ve B üniversitesinde de yüksek lisans eğitimime başlayacağım. Şimdi A üniversitesinde ders almayacağım şimdi kaydımı sildirmeye gidecek zamanım yok, ikisi de kalsa bir sorun yaşar mıyım ileride?

Teşekkürler Şimdiden.

hicran

ALES Soru Editörü
Merhabalar

Ben A üniversitesinde yüksek lisans yaparken B Üniversitesine asistan olarak başladım ve B üniversitesinde de yüksek lisans eğitimime başlayacağım. Şimdi A üniversitesinde ders almayacağım şimdi kaydımı sildirmeye gidecek zamanım yok, ikisi de kalsa bir sorun yaşar mıyım ileride?

Teşekkürler Şimdiden.

hayır, sorun olmaz. tecrübeyle sabittir :)