Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

teorx

Öğrenci
benle aynı durumdaki bir arkadaşımın söylediğine göre, hacettepe üniversitesi yüksek lisans başvurusunda hacettepe'ye kabul alınması ve kayıt yaptırılması halinde diğer yapılmakta olunan yüksek lisans programından feragat edileceğine dair bir madde koymuş, -haftaya yapabileceğim de ben başvurumu ondan kendi gözümle göremedim henüz-. bu durumda ne yapılabilir acaba? zira tez aşamasına geçtim şimdi ve o yüksek lisansımı yakmak da istemiyorum, ve iki alanı da birleştireceğim şekilde çalışmak istediğimden ikisinden de vazgeçmek istemiyorum. üstelik yök de bu konuda karar almışken böyle bir maddenin konması yasal değildir zannımca. nasıl bir yol izlenebilir?

dilcidilci

Öğrenci
peki hocam aynı bölümden iki farklı üniversitenin birinde yüksek l. yaparken diğerinden özel öğrenci olarak ders alınabilir mi?lütfen çok önemli...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam yani ben öyp kapsamında yüksek lisansımı yaparken yine aynı üniversitede veya başka bir üniversitede farklı bir bölümden yüksek yapabilirim öyle mi?
Aynı üni.yi kabul etmediler ama karar açık ayrı üni.lerde yapabilirsiniz
peki hocam aynı bölümden iki farklı üniversitenin birinde yüksek l. yaparken diğerinden özel öğrenci olarak ders alınabilir mi?lütfen çok önemli...
Onu sormanız lazım yök'e özel öğrencilik statüsünde aldığınız dersleri saydıracaksanız.

erdal34

Araştırma Görevlisi
arkadaslar ben tam anlamadım,bir unv nin 2 bölümüne basvurdum haftaya bellı olacak kazandım diyelim ikisinde de yüksek lisans yapabilrmiyim ?