Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

hawk9

Öğrenci
--bazı arkadaşlar yökün yüksek lisansı kabul etmediğini söylemişler. bu nasıl mümkün olur, hangi duurmlarda kabul edilmez. ben lisansımdan farklı alanda yüksek lisans yaptım ve bu alanda da doktora düşünüyorum.
--öyp ile bir yere atanıp eğitime başladıktan sonra, bunun yanında başka alanda da doktora yapabilir miyim. halihazırda kazanmış olduğum ve istediğim alanda bir doktora programı var ama öyp den farklı alanda doktora yapacağım. yani öyp li olduğumuzda da iki doktora yapıılabilir mi?

sule87

Öğrenci
aynı anda iki yerde yüksek lisans yapılabilir mi?

Merhaba arkadaslar, su an yüksek lisansta tez asamasındayım, tezimi yürütürken baska bir yüksek lisans için kayıt yaptırma hakkım var mı?
3 agustosta belgeleri teslim etmek gerekiyor, bilgisi olan varsa acilen cevap verebilir mi cok tesekkürler

sarpedon

Öğrenci
ne yazık ki 4-5 sene önce gelen bir düzenleme ile birden fazla yüksek lisans programına kayıt yaptırmak imkansız hale gelmiştir. üç sene önce bir arkadaş fark edilmez belki diyerek tezli yüksek lisansına devam eder iken başka bir üniversite de öğretmenlik için tezsiz yüksek lisansa başvurmuş ve başlamıştı fakat 2 ay sonra hem tezli hemde tezsiz yüksek lisansını yaptığı üniversiteler tarafından tebligatlar yoluyla uyarıldı az daha tezi yanacaktı daha sonrasında tezsiz den kaydını sildirmek zorunda kalmıştı.

Mr December

Baş Editör
--bazı arkadaşlar yökün yüksek lisansı kabul etmediğini söylemişler. bu nasıl mümkün olur, hangi duurmlarda kabul edilmez. ben lisansımdan farklı alanda yüksek lisans yaptım ve bu alanda da doktora düşünüyorum.

ÖYPde lisans alanınından devam ediliyor. Atandığınız bölüm dışında YLsınız var ise eğer kabul edilmeyebilir. Dekanlığınıza ve YÖKe bağlı bu durum.

mhtrmbrls

Öğrenci
Bir sorum olacak.Gazi üniversitesinde hem yönetim organizasyon hemde pazarlama anabilim dallarında yüksek lisans kazandım. Birini tercih etmeye çalışıyorum ama kararsız kaldım. Acaba 2sine birden başlasam zorluk çekermiyim. Ya da 2sine de başlasam ara dönemde ki öyp atamasında yl yapıyor olmak diye bir şartı olan bölümde bu yaptıgım yükseklisansların bana faydası olur mu?

huzeyfe

Öğrenci
aynı alanda aynı anda iki yüksek lisans mümkün mü?

merhaba arkadaşlar. ben 2 yerde türkçe eğitimi yüksek lisans kazandım. birinde (eğer yapabileceksem) çocuk edebiyatı alanında diğerinde türkçe eğitimi alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. eğer çocuk edebiyatı değil illa türkçe olacak derlerse ikisinde de türkçe alanında yapmayı düşünüyorum. birine kayıt yaptırdım diğerine kayıtlar başlamadı. şimdi sorum şu
1-ikisine aynı anda kayıt olabiliyor muyum?
2- evetse bu sene birini dondurup diğerinde devam edebilir miyim. eğer bi sıkıntı çıkarsa diye diğerini yedekte tutmayı düşünüyorum.
3-birini dondurduktan sonra devam ettiğim ylde tez aşamasına dondurduğum üniversitedekine başlayabilir miyim?
cevaplar için teşekkürler

ressam

Öğrenci
ilk mesajda karar var karşı çıkamazlar.
Nazmi hocam ya da burda bu mesajı gören herhangi bi hocam ,ben bugün bu yazıyı anadolu üniversitesine gösterdim(abanta 2011de yollanmış yazı) hatta enstitü müdürünün bilgisayarınada indirdik bunu dursun dedi fakat,yökten illaki okula yazı gelmesi lazım yarın yl başvurusunun son günü yarın sabah gel bi bakalım dedi yökün telefonları genelde açılmıyor biliyorsunuz sizden hepinizden ricam ya bana yökün aynı anda iki yl yapmakla ilgili açık seçik maddesinin yazılı halini atın biz bulamadık çünkü ,ya abanta yollanmış yazısıyla hak iddia edebilmem için bir çare söleyin ya da yökün ulaşılabilir bi numarasını bilen varmı..bunun dışında yazı gelmediği için bana sölenen şuydu sistemde gözükmüyormuş bu iki yere kayıtlı olanlar,böle bir yasal hak varsa bunun okulun bilgi işlem sistem sorunu olması ve haletmesi gerekmezmi,bakın yarın son lütfen biriniz muhakkak cevaplayın ve lütfen kimse laf dolsun diye yazı yazıp konuyu uzaklaştırmasın teşekkürler...

emrebasci

Kısıtlanmış Üyelik
Nazmi hocam ya da burda bu mesajı gören herhangi bi hocam ,ben bugün bu yazıyı anadolu üniversitesine gösterdim(abanta 2011de yollanmış yazı) hatta enstitü müdürünün bilgisayarınada indirdik bunu dursun dedi fakat,yökten illaki okula yazı gelmesi lazım yarın yl başvurusunun son günü yarın sabah gel bi bakalım dedi yökün telefonları genelde açılmıyor biliyorsunuz sizden hepinizden ricam ya bana yökün aynı anda iki yl yapmakla ilgili açık seçik maddesinin yazılı halini atın biz bulamadık çünkü ,ya abanta yollanmış yazısıyla hak iddia edebilmem için bir çare söleyin ya da yökün ulaşılabilir bi numarasını bilen varmı..bunun dışında yazı gelmediği için bana sölenen şuydu sistemde gözükmüyormuş bu iki yere kayıtlı olanlar,böle bir yasal hak varsa bunun okulun bilgi işlem sistem sorunu olması ve haletmesi gerekmezmi,bakın yarın son lütfen biriniz muhakkak cevaplayın ve lütfen kimse laf dolsun diye yazı yazıp konuyu uzaklaştırmasın teşekkürler...

Merhaba ressam. Sana onerim YOK sayfasinda Sik Sorulan Sorular bolumunden 115. soruyu ve cevabini gostermen.

kleistenes

Öğrenci
Daha öncede sormustum biliyorum fakat yumurta kapıya dayandığından tekrar soruyorum, umarım cevap veren olur. Ben bu yıl yükseklisansa başlıyorum, aynı zamanda lisans kazandım. İkisini aynı anda okumak istiyorum. Bununla ilgili karar vardır diye umuyorum, varsa nasıl ulasabilirim?
Teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Daha öncede sormustum biliyorum fakat yumurta kapıya dayandığından tekrar soruyorum, umarım cevap veren olur. Ben bu yıl yükseklisansa başlıyorum, aynı zamanda lisans kazandım. İkisini aynı anda okumak istiyorum. Bununla ilgili karar vardır diye umuyorum, varsa nasıl ulasabilirim?
Teşekkür ederim.
Hemen yukarda arama butonuna "aynı anda lisans ve yüksek lisans" yazarak ulaşabilirdiniz; buyrun http://www.akademikpersonel.org/threads/12465-Aynı-Anda-Lisansı-ve-Yüksek-Lisansı-Okuyabilir-miyiz