Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam tekrar soracam kusura bakmayın :) aynı unv nin ' iki ayrı anabilim dalında TEZLİ yüksek ' lisans yapabilirm yani ?

Karar göre yapabilirsiniz, kanunen hiç bir sorun yok ancak bazı üniçler aynı üni. içinde olmaz diyor eğer öyle olursa karar ile birlikte dilekçe yazarsınız enstitü kurulu karar alır devam edersiniz.

sevo_79

Öğrenci
arkadaşlar herhangi bir üniversitede araştırma görevlisi / öğretim gör / uzman olarak çalışıyorken başka bir üniversitede yüksek lisans yapabiliyor muyuz ?

Kaplan_0644

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar, bende aynı anda 2 yüksek lisans yapmayı çok istiyordum baya bi araştırdım falan en son H.tepe fen bilimleri enstitüsü yök ün aldığı kararı mailledi. O karara göre yapılabiliyor ama aynı enstitü y. lisansa kabulum halinde eğer başka bir y. lisans programına kayıtlıysam onu bırakmamı da şart koşuyordu. Enstitüyle yeniden haberleşmedim,başka ünilere de bakmadım işin açığı. (Bu arada bu hikaya bu sene şubat ayında gerçekleşti :) )

zez

Öğrenci
hocam ben hali hazırda bir devlet üni.de yüksek lisans ders aşamasındayım. herhangi bir özel üni de başka bir alandan da yüksek lisansa başlayıp devam edebilir miyim?

ceylan07

Öğrenci
Edebilirsiniz kısıtlama yok.

merhaba nazmi hocam herseyı okudum ama kafam cidden kazan oldu. 1 ay içinde yüksek lisansım bitecek ve ben doktora yapmak istemiyorum çünkü fizik te doktora yaparken kadro açılmıyo o yüzden biyofiziğe yönelmek istiyorum. askere gitmeden biyofizikde tekrar yüksek lisans yapabilirmiyim. yada fizikde doktoraya baslayım bir tarafdan biyofizikde yuksek lisans yapmam mı gerekiyo şimdiden teşekkür ederim. son olarak hocam 29 yaşına kadar askerliği tecil edebilyormusz galıba aynı askerliği yapmadan aynı seviyede ki bir eğitime devam etmenin önü açılmıs dıye duydum bu doğrumu

nisan44

Öğrenci
Merhaba, ben İTÜ de tezli yüksek lisans programında kayıtlıyım. Otomasyon birimine sordum aynı anda iki yüksek lisans yapabiliyor muyuz diye, fakat mümkün olmadığı söylendi. Haftaya toplantı yapacağız diyen oldu, bir başkası da ancak farklı üniversiteler için geçerli bu uygulama dedi. Türkiye'deki herhangi bir üniversiteye gönderilen bu karar tüm üniversiteleri bağlamıyor mu? Üniversite kendi yönetmeliği veya senato kararı ile sınırlayabilir mi? YÖK te bu konu ile ilgili yetkiliye günlerdir ulaşamıyorum. İTÜ başvurularında YÖKün kararına atıfta bulunarak tek programa yerleştirilir yazıyor, kendi yönetmeliğine bile atıf yapmamış. Haftaya kayıtlar var, beni kayıt etmezlerse bunun hesabını kim verecek bilemiyorum. Rektörlükte ilk mesajdaki pdf kime ulaşır, kime sormam lazım?

Kaplan_0644

Öğrenci
Merhaba, ben İTÜ de tezli yüksek lisans programında kayıtlıyım. Otomasyon birimine sordum aynı anda iki yüksek lisans yapabiliyor muyuz diye, fakat mümkün olmadığı söylendi. Haftaya toplantı yapacağız diyen oldu, bir başkası da ancak farklı üniversiteler için geçerli bu uygulama dedi. Türkiye'deki herhangi bir üniversiteye gönderilen bu karar tüm üniversiteleri bağlamıyor mu? Üniversite kendi yönetmeliği veya senato kararı ile sınırlayabilir mi? YÖK te bu konu ile ilgili yetkiliye günlerdir ulaşamıyorum. İTÜ başvurularında YÖKün kararına atıfta bulunarak tek programa yerleştirilir yazıyor, kendi yönetmeliğine bile atıf yapmamış. Haftaya kayıtlar var, beni kayıt etmezlerse bunun hesabını kim verecek bilemiyorum. Rektörlükte ilk mesajdaki pdf kime ulaşır, kime sormam lazım?

Hocam ben de anlamış değilim ,dediğim gibi H.tepe de aynı şekilde izin vermiyordu. Ama son durum ne oldu ben de merak ediyorum işin açığı...

sarimaske

Araştırma Görevlisi
birçok enstitünün yüksek lisans sınav yönetmeliğini okudum okuduklarımdan sadece hacettepe kabul etmiyor...

lasteresitas

Öğrenci
Ben de bu yil ayni universitenin farkli enstitulerinde, tezsiz yuksek lisans ve baska bi enstitusunde de doktora yapmayi dusunuyorum. Sorun yasarsam da yok yazisini onlerine koymayi dusunuyorm, bakalim ne olacak. Sizler de emsal deneyimlerinizi yazin arkadaslar.

hlyali

Öğrenci
mrb.benm sormak istediğim şey aynı anda hem tezli hemde tezsiz yüksek lisansa başvuru yapabilirmyiz.ve yapabiliyorsak nasıl?tezli yüksek lisans olmadığında tezsiz yüksek lisans başvurularımız kendiliğinden mi dikkate alınır.?yardımcı olursanızz çoook sevnirimm:)

mynet

Doçent
mrb.benm sormak istediğim şey aynı anda hem tezli hemde tezsiz yüksek lisansa başvuru yapabilirmyiz.ve yapabiliyorsak nasıl?tezli yüksek lisans olmadığında tezsiz yüksek lisans başvurularımız kendiliğinden mi dikkate alınır.?yardımcı olursanızz çoook sevnirimm:)

Çoğu üniversitede aynı anda birden fazla bölümü tercih edebilirsiniz. Her seçenek için ayrı ayrı değerlendirilirsiniz. Kazanma veya kazanmama durumuna göre istediklerinize kayıt yaptırırsınız. Eğer tek bölüme kesin kayıt yaptıracaksanız sorun yok ama birden fazla ise aynı ünide sıkıntı olabilir, YÖK'ün kararına bazen karşı gelinebiliyor.

nisan44

Öğrenci
İTÜ'nün senato kararlarını ve yüksek lisans yönetmeliğini okudum, aynı anda iki yüksek lisans programı için engel yok, yapabilirsiniz de dememiş yasaktır da dememiş. Yalnızca bu sene kontenjanları duyururken, "YÖK kararı gereğince öğrenciler tek bir yüksek lisans programına yerleştirilir." yazıyordu. Bu ne demek? Bence belirleyici YÖK demektir, kendi kararlarına veya yönetmeliğine atıf yapmamış. Lisansta da İTÜ deydim, okulumun huyunu biliyorum ne yazık ki otomasyon birimi herşeyden bihaber. Başvuru yaparken bölüm ortalamam yerine bitirmediğim çift anadalın ortalamasını yazıyorlardı az kalsın. Ayrıca zamanında çift anadala başvururken, otomasyonda çalışan memurların o sene yeni değişen başvuru sistemi hakkında bilgisi yoktu beni yanlış yönlendirmişlerdi, ben ayrıca araştırmasam kabul alamayacaktım. Durum böyle olunca otomasyonun güvenilirliği sıfır, fakat ne yazık ki kayıtları onlar yapıyor. Muhtemelen yök kararından haberleri bile yok, kayıtlarda fena sorun çıkacak. YÖK ü aradığımda pazartesi(bugün) öğleden sonradan itibaren 0312 298 78 09 Güler Hanım ile görüşmem söylendi. Bunun haricinde daha önce 0312 298 78 17 deki bir bey aynı anda iki yüksek lisans engelinin kalktığını ve üniversitelerin rektörlüklerine bildirim yapıldığını söylemişti, bu numaraya geçen hafta ulaşamadım. Konuşmamız gereken birim eğitim-öğretim birimi. Bilgi edinen arkadaşlar lütfen paylaşsın.

nisan44

Öğrenci
0312 298 78 09 ve 0312 298 78 17 bu iki numara da ya meşgul ya açmıyorlar. YÖK bağladığında da çalıyor çalıyor açılmıyor.

asli170

Öğrenci
mrbalar ben de malesef aynı dertten muzdaribim birçok arkdaşıminki gibi. bende anadolu uni de 2 farklı enstitutüde 2 farklı programa başvurmak ve kazanmak istiyorum. universite sayfasında başvuracağım bölumdeki açıklamada birden fazla programa başvuru yapabileceğimi ancak kayıt esnasında sadce 1 programa kayıt olabileceğimi söyleniyor. bu nedemk oluyor ki? ben farklı enstitulerde aynı ayna 2 yuksek lisans yapmak istiyorum.açıklarsanız çok seviinirim gerçketen çok muallakta kaldım :(

sarimaske

Araştırma Görevlisi
mrbalar ben de malesef aynı dertten muzdaribim birçok arkdaşıminki gibi. bende anadolu uni de 2 farklı enstitutüde 2 farklı programa başvurmak ve kazanmak istiyorum. universite sayfasında başvuracağım bölumdeki açıklamada birden fazla programa başvuru yapabileceğimi ancak kayıt esnasında sadce 1 programa kayıt olabileceğimi söyleniyor. bu nedemk oluyor ki? ben farklı enstitulerde aynı ayna 2 yuksek lisans yapmak istiyorum.açıklarsanız çok seviinirim gerçketen çok muallakta kaldım :(
bu demek oluyor ki yapamazsınız...

aslick

Öğrenci
Aynı anda 2 veya daha fazla yükseklisans yapabilme

Arkadaşlar konu başlığından da anlaşıldığı gibi bu durumun YÖK tarafından serbest bırakıldığı fakat bazı üniversitelerin bunu engellediğini duydum.Engelleme gibi bir durum olabilir mi?Bu durumla karşılaşanlarınız oldu mu?aynı anda birden fazla yükseklisans yapabilir miyiz?