Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Paul Klee

Öğrenci
Arkadaşlar şu an yüksek lisansın 6. yarıyılındayım yani tezi aldım ama bitmiyor malesef. Mevcut üniversitemdeki hocalarla aram kötü ve burası bitmez gibi görünüyor. Şimdi sorum şu ben burda tez dönemindeyim, kayıt sildirip başka bir üniversitede yüksek lisansa başlayabilir miyim? Amacım lisansta mezun olduğum üniversitede yüksek lisansa başlayıp bitirmek. Yüksek lisansa severek isteyerek başladım ama hocaların iğrenç tutumu beni çok soğuttu. Amacım akademisyenlik olduğu için formasyon bile almadım düşünün.

chitarra

Öğrenci
Bakanlar Kurulunun son kararına göre aynı anda iki tezli yüksek lisans programına kaydolunamaz şeklinde bir karar aldığını duydum.
Ne derece doğru acaba?

Şu an farklı üniversitelerde aynı anda iki tezli yüksek lisans yapmaktayım. Bu kararın alınmasından önce aynı anda iki yüksek lisans yapanları kapsıyor mu? Eğer kapsıyorsa ne yapmalıyım???

Son düzenleme:

lagrima

Öğrenci
maalesef artık olmuyor galiba ama yasadan öncekiler hariç
linki de burada . Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

(6) Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.
MADDE 36 – (1) 1/7/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.
(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hakkında 35 inci maddenin altıncı fıkrası uygulanmaz.

A

Akademik Forum

Guest
Değerli arkadaşlar. Peki aynı anda tezli ve tezsiz yuksek lisans bir arada yapılabilir mi acil cevaplarınızi bekliyorum lm saygilar.

lagrima

Öğrenci
Daha önce yüksek lisans yapan biri yasa çıktıktan sonra 2. yüksek lisansa başlayabiliyor mu ?
yoksa yasadan sonra mı 2 yüksek lisans yapmak engellendi ?
Nazmi hocam bu konuda yazar mısınız ?

A

Akademik Forum

Guest
benim merak ettiğim ise şu. Doktora yapan biri aynı zamanda yüksek lisans yapabilir mi? Sanırım yönetmelik aynı anda yüksek lisans yüksek lisans ya da doktora doktora ya izin vermiyor. Acaba yanılıyor muyum?

A

Akademik Forum

Guest
Offf

Yani aynı anda bir tezli bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırmak mümkün mü ?

dr.who

Öğrenci
Madde 35
(6) Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.

Birden fazla lisansüstü programa kayır yaptıramaz diyor. Yani aynı anda yüksek lisans ve doktora eğitimi alamazsınız.

Aynı anda tezli ve tezsiz programlara kayıt yaptırılabilir.

GEÇİCİ MADDE 1
(1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.
(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hakkında 35 inci maddenin altıncı fıkrası uygulanmaz.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren öğrenci olsanız dahi tezsiz programlar hariç ikinci lisansüstü eğitime başvuramazsınız. İkinci fıkradan anlaşılacağı üzere yalnızca bu yönetmelikten önce iki lisansüstü programa kayıt yaptıranların durumu korunmuştur.

bgmblkn

Öğrenci
Merhaba, halihazırda bir önlisans programına kayıtlıyım, bunun yanında doktora programına ağustos ayında kayıt olacağım. Yeni yürürlüğe göre bu mümkün mü? Önlisans kaydımı sildirmem gerekicek mi, kaydımın tamamlanması için? yardımcı olursanız çok sevinirim

fenert

Öğrenci
merhabalar
yüksek lisans kaydını yaptırdıktan sonra 1 ay içinde sildirmek gibi bir durum oluyor mu? başka bir üniversiteyi kazanırsam oraya kayıt yaptırabilirim değil mi?

A

Akademik Forum

Guest
[MENTION=60699]fenert[/MENTION]
Bunu ben de merak ediyorum. Su anda bir doktora programına kaydım var ama ulaşım sorunu yaşıyorum. Yakında bir yere basvurmak istiyorum. Ancak yeni yeri kazanmadan eski kaydımı silmek de istemiyorum haliyle. Fakat yeni yeri kazanirsam hemen kayit yaptirmam gerekecek. Bu kadar kisa sürede ilk kaydin silinmesi mümkün olmayacaktır.
Yani bir sorun yasanacak gibi gozukuyor su anda.

Cagatay Savas

Öğrenci
iyi günler ben tezsiz uzaktan eğitim öğrencisiyim şu an bir üniversitenin tezli maliye bölümünü kazandım aynı üniverstenin kayıt olmamada herhangi bir sıkıntı varmıdır acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bir yüksek öğretim kurumunda kaydım var, marmara üniversitesine de kesin kayıt hakkı kazanmıştım. Ama daha önceden kaydımı sildirmediğim için bugün kayıt yaptıramadım.