Boğaziçi Üniversitesini Dil Merkezi Kazananlar

erzaysun

Öğrenci
Sefaköy'de metrobüse binin ve Mecidiyeköyde inin. Mecidiyeköy'den 59R numaralı otobüse binerseniz direk Güney Kampüs'ün önünde inebilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

559C RUMELİHİSARÜSTÜ-TAKSİM

125 KADIKÖY-BOĞAZİÇİ ÜNV-R.HİSARÜSTÜ

59RH RUMELİHİSARÜSTÜ-İSTİNYE-HACIOSMAN METRO

59R RUMELİ HİSARÜSTÜ - ŞİŞLİ

43R RUMELİ HİSARÜSTÜ - KABATAŞ

59RS SARIYER-RUMELİHİSARÜSTÜ

Arkdaşlar bunlar Boğaziçi Üniversitesi'ne giden otobüsler, ulaşım bakımından çok çeşitlilik yok sadece otobüs var.

Mecidiyeköy, Zincirlikuyu yakın zaten değil mi?, 3 araç değiştireceğim offff :( teşekkürler...
 

silver_sea

Öğrenci
ben de yerleştim 85 küsürle :)

- - - Güncellendi - - -

Sevgili ÖYP Öğrencilerimiz,

25 Mart'ta başlayacak olan İngilizce Dil Eğitimi Program'ına katılacak olan ÖYP öğrencilerimize 25 Mart Pazartesi sabahı saat 10:00'da Düzey Belirleme Sınavı verilecektir. Bu sınav Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüs'ünde bulunan YADYOK binasında yapılacaktır.

Aynı gün adaylarımızın kayıtları yapılacağından, öğrencilerimizin yanlarında 1 adet vesikalık fotoğraf, kendi üniversitelerinden Araştırma Görevlisi olduklarına dair belge ve Nüfus Cüzdanlarının arkalı önlü fotokopisi getirmeleri önemle rica olunur.

- - - Güncellendi - - -

boğaziçi üniversitesinin sayfasındaki duyuru bu aradım sabah sınav olacakmış öğleden sonrada dersler başlayacakmış yukarıda yazan belgelerin haricinde birde kazandı belgesinin çıktısını da istiyorlar
 

yöneylem89

Öğrenci
bende boğaziçindeyim herkese hayırlı olsun arkadaşlar. Benim de kalacak yer sıkıntı şuan yer ayarlayabilen var mı? geçen dönemlerde boğaziçin de eğitim alan arkadaşlar yardımcı olursa ne güzel olur zaman kaybetmeden bilinen yerlere bakarız.
 

roxane

Öğrenci
kalacak yer sıkıntı. üni den ses çıkmazsa beyin fırtınası yaparız sınav sonrası ..benim de puan 85..hayirlı olsun herkese...iyi mi yaptık boğaziçi ni tercih etmekle bilmiyorum :)
 

yöneylem89

Öğrenci
çok iyi yaptık onu düşünme kalacak yer halledilir bir şekilde şişli de yurtlar varmış özel üniv. yarım saat en fazla... okul çevresi olmazsa öyle yaparız .pazartesi görüşeceğiz inşallah....
 

roxane

Öğrenci
çok iyi yaptık onu düşünme kalacak yer halledilir bir şekilde şişli de yurtlar varmış özel üniv. yarım saat en fazla... okul çevresi olmazsa öyle yaparız .pazartesi görüşeceğiz inşallah....

yadyok u internetten takip edcez.sınav sonrası sonuç bekleme heyecanı:)..bi de yurt sıkıntısı var tabi.arkadaşlar [email protected] ye mail atcakmış barınma sıkıntısı yasayanlar. yurtlar müdürlüğü sonrasnda yönlendrdikleri rektörlük 2. katta bunu söylediler.umarım işe yarar.yüklenelim :)..özel yurt vs alternatflerini yarın ders arası konuşalım..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

erzaysun

Öğrenci
Ders saatleri belli olmuş arkadaşlar, yadyok sitesinde var. pre-int sabah grubu oluş kuzey kampüste, 2 int grubu da öğleden sonra güney kampüsü.
 
Yds değilde ingilizce eğitimi almak istiyorsanız daha doğrusu gerçekten ingilizce öğrenmek istiyorsanız bence ilk tercihler arasında değerlendirmelisiniz...bu 6 aylık eğitimin sonucunda ielts den çok rahatlıkla gececeğinize eminim. Hele bir de sema hocaya rastlarsanız ballll balllll...:)

Yds değilde derken yanlış anlasılmasın yalnızca yds odaklı bir eğitim olmadığını belirtmek için bu ifadeyi kullandım. Hersey kişinin kendisinde bitiyo. Kimse kimsenin beynine flash bellekle verileri aktarmıyor. Çok büyük beklentilerde olmak yerine kendi öğrenme seklinize göre bir üniiversite secmenizi tavsiye ederim.
 

a2ge

Öğrenci
Arkadaşlar ben bu dönem boğaziçi üniversitesinde dil eğitimi gören araştırma görevlilerinden biriyim. Eğitimimiz halen devam ediyor.

Kısa bi değerlendirme yapmak gerekirse; ders veren hocalar işini cidden iyi yapıyor. Kurs başlangıcında önce normal bi ingilizce kursu gibi dersler devam ediyor. Sınava yaklaşık 2 ay kala program yds'ye yönelik olmaya başlıyor(yani deneme çözümleri vs.). Yani sadece sınavı düşünmüyorlar ki bu iyi bişey diye düşünüyorum. İngilizcenin temel bazı şeylerini öğrendikten sonra, yds denemeleri daha kolay çözülüyor. Bu dönem 2 int, 1 pre-int sınıfı vardı. Benim olduğum int sınıfındaki 13 kişiden 12'si ydsden 1'i ieltsden geçti. Kalan 1 arkadaşın da puanı 65 sınırında ve hocalarımız ielts den kolaylıkla 6 puan alabileceğini söylüyorlar. Diğer sınıflarında durumu iyi. Ayrıca bu arkadaşların çoğu düzenli çalışmadan, hatta bazıları sadece derse gelerek sınavı geçti. Yani eğitim iyi, az biraz çalışmayla istenilen puan alınabilir.

Yönetim açısından bazı sıkıntılarımız oldu. Başlarda derse 10dk geç girdiğimizde o ders için yok yazıldığımız zamanlar oldu ama sonra bu düzeldi. Personel servisine binmede, servis sakinlerinin tutumlarından dolayı sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldu. Ama zannediyorum ki böyle durumlar her kurumda az da olsa olur. Genel olarak kurum politikasından değilde şahısların kendi tutumlarından kaynaklanan bu tür olaylar nereyi tercih ederseniz edin başınıza gelebilir. Biraz şans işi yani.

Mekan olarak okul iyi yerde, manzara güzel, sosyal imkanlardan yararlanılabiliyo, ulaşım, istanbulu baz alırsak, rahat, akşam trafiğinin yoğun olduğu saatlerde personel servisiyle 1 saatte hisarüstünden üsküdara evime gelebildim, öğlen de aynı şekilde toplu taşımayla yaklaşık 1buçuk saate okula varabildim, takdir sizin.

İnt sınıfları 13.30-17.15 arası ders görüyor, pre-int sınıfı ise sabah. Yönetimden bizde derslerimizi sabah yapalım diye izin istedik ama sınıflar sabah dolu olduğundan müsaade etmediler. Günü değerlendirme açısından, bizim için pek iyi olmadı tabi bu. Bizi sanki araya sıkıştırmışlar gibi bi görüntü oldu. Her dönem ÖYP dil kursu açan bir okul için olmaması gereken bir uygulama olarak düşünüyorum. Neticede bizi oraya zorla vermediler, dil kursu açmak okulun kendi talebiyle olan bişey.

Umarım tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
Herkese kolay gelsin..
 

darklion1

Öğrenci
Ikinci tercihim Bogazicine yerlesmis durumdayim.
Simdi tecrubeli arkadaslardan konaklama hakkinda biraz yardimci olabilirlerse sevinirim.
 

chihiro

Öğrenci
Merhaba,
Boğaziçi dil eğitimi kazanan arkadaşlara bir sorum olacak. Okul genel olarak hangi puan aralığını kabul ediliyor? Bunun bir değerlendirmesini yapmak mümkün mü?
 
Üst