arkadaşlar kendi bölümümüz dışında bir yüksek lisans programını seçsek herhangi şartları var mı yardımcı olur musunuz
HOCAM BELKİ BİLİRSİNİZ ALAN DIŞI BÖLÜMLER NEYE GÖRE BELİRLENİYOR.benim durumum söyle tıp mezunuyum askerliktr bakaya kaldım askerliği uzatmak adına eğer olursa uzaktan eğitimli tezsiz yüksek yapmak istiyorum ama hangi bölümleri seçebileceğimi bilmiyorum alesim var 80 bakabileceğim link bilginiz varmı teşekkürlerBilimsel hazırlık şartı da okuldan okula değişir. Ben alan dışında tezli yüksek lisans yapıyorum ve bilimsel hazırlık okumadım.
ASkerlik tecili için Yüksek lisans düzeyinde eğitim aldığınız tıp fakültesi sayılmaz.Yani tecil ettiremezsiniz.Ancak üst ögrenim yapabilirsiniz doktora gibi
Merhabalar ben makina muh okuyom ayrica capla elektrik elektronik okuyom bu sene makina bitiyor yuksek lisans yapacagim ama elektrik elektronikte yapmak istiyorum. Makina ortalamam daha yuksek o yuzden makina puanimla elektrikte yaparsam yinede bilimsel hazirlik okur muyum acaba. Birde asistanliktan yararlanabilir miyim yine. Ve birde ara donemde yuksek lisansa basvurulur mu. Tesekkurler kolay gelsin
Doktoranızı yaptığınız alanda akadenik hayatınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz, hiç bir sorun yaşaamzsınız sonrasında lisans bölümünüze bakılmaz bile.merhabalar ben beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum uluslararası ilişkiler üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum.Doktoramı da yüksek lisans yaptığım bölümden yaparsam akademisyen olabilme ihtimalim var mı?yani yüksek lisans yaptığım bölümde akademisyen olmak istiyorum.Lisans bölümümün etkiler mi bunu? cevap yazarsanız sevinirim aynı soruyu soran çok arkadaşımız var. teşekürler.
Öncelikle ilginiz olan program hakkında bir temel bilgi sahibi olmalısınız bunun yanında zaten size bir bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır tabi bu tercih edeceğiniz üniversiteye göre de değişir. Saydığınız bölümler multidisipliner öblümlerdir ve herhangi bir bölüm mezununu kabul ederler yüksek lisans için.Hocam öncelikle merhabalar cevabınız içinde şimdiden teşekkürler . Ben odtü maden mühendisiğinde okuyorum fakat siyasete ilgim var , lisans programım bittiğinde , iktisat , uluslar arası ilişkiler yada siyasi hayatta kariyerimde fayda sağlıyabilecek bölümlerde yüksek lisans yapma şansım var mı ? Nasıl bir yol izlemeyeliyim , neler yapabilirim . Cevabınızla bir yol gösterirseniz çok memnun kalırım .
Mühendislik eğitimi almadığınız için bilimsel hazırlık okuyacak ve temel mühendislik lisans dersleri alacaksınız, akışkanlar mekaniği, termodinamik, diferansiyel denklemler vb.kimya bölümü mezunuyum. kimya mühendisliğinde yüksek yapsam 2 yıl normal olarak yapabilirmiyim yoksa 3 yıl mı sürer?
teşekkürler..
İşletmeden daha çok ilan çıkıyor, ama tabiki bu istediğinzi alanda akademik kariyer yapmanızı kısıtlamasın sonra mutsuz olmayınmerhabalar,
işletme mezunuyum ve YL ilkbahar döneminde başvuru yapacağım. Fakat Tezli istiyorum akademik kariyer için ancak bir türlü karar veremedim. YL işletme mi? yoksa uluslararası ilişkiler mi? yapmalıyım
Görevli ilanlarına baktığımda ise lisansın devamı yani işletme ise YL işletme alını yazıyor? Hangisi daha mantıklıdır?
yardımlarınız için teşekkürler