Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
arkadaşlar kendi bölümümüz dışında bir yüksek lisans programını seçsek herhangi şartları var mı yardımcı olur musunuz

Öncelikle kendi bölümünüz dışında bir programa yerleşirseniz bir yıl bilimsel hazırlık okursunuz o bölüme intibak yapabilmek için. Ancak kendi bölümünüzden farklı bir bölümü tercih edebilmeniz için öncelikle ilanda bunun belirtilmesi gerekir çünkü bazı programlar sadece kendi bölümünden mezun olanları alırlar şuradan ilanlara bakabilirsiniz: Yüksek Lisans ve Doktora İlanları 2013-2014 Bahar Dönemi

ozozca07

Öğrenci
Bilimsel hazırlık şartı da okuldan okula değişir. Ben alan dışında tezli yüksek lisans yapıyorum ve bilimsel hazırlık okumadım.

FREECANS

Öğrenci
Bilimsel hazırlık şartı da okuldan okula değişir. Ben alan dışında tezli yüksek lisans yapıyorum ve bilimsel hazırlık okumadım.
HOCAM BELKİ BİLİRSİNİZ ALAN DIŞI BÖLÜMLER NEYE GÖRE BELİRLENİYOR.benim durumum söyle tıp mezunuyum askerliktr bakaya kaldım askerliği uzatmak adına eğer olursa uzaktan eğitimli tezsiz yüksek yapmak istiyorum ama hangi bölümleri seçebileceğimi bilmiyorum alesim var 80 bakabileceğim link bilginiz varmı teşekkürler

aoz

Öğrenci
ASkerlik tecili için Yüksek lisans düzeyinde eğitim aldığınız tıp fakültesi sayılmaz.Yani tecil ettiremezsiniz.Ancak üst ögrenim yapabilirsiniz doktora gibi

aoz

Öğrenci
Tıp fakültesi mezunuysanız 6 yıllık bir eğitim sonucunda yüksek lisans düzeyinde diploma alırsınız böylece askerlik konusunda yeniden yüksek lisans yaparak durumu degiştiremezsiniz ancak doktora yaparak eğitiminizde güncelleme yapmış olursunuz böylece sorun aşılır.Yüksek lisans yapmanız askerlik tecili yapma hakkı vermez.İsterseniz askerlik şubesine sorun .

FREECANS

Öğrenci
teşekkür ederim bilginiz için ben konuyu soruştırayım güme gitmeyelim şimdi.. doktora programlaının şartı ağiır diye biliyorum tavsiye mektubu ingilizce mülakat falan peki benim askerlik tecili yapabileceğim ne var biliyormusunuz açık öğretim falan olurmu. yada doktorada şartları hafif sadece tecil için seçilebilecek hangi bölümler vardır

A

Akademik Forum

Guest
Ben kamu yönetiminde mezunun ama akademik kürçe dilinde yüksek lisans yapmak istiyorum bu mümkün mü ? Lütfen yardımcı olurmusunuz

bohem

Öğrenci
Hocam merhaba.Kısaca konuya değinmek istiyorum izninizle.Dil bölümü mezunuyum.sosyolojiden yuksek lisans yapmak istiyorum lakin alesten EA puanı istenıyormus unıversıteler tarafından.bir kac yazınızı okudum alan turu degişen programlarla ılgılı.sosyolojıde onun kapsamında mı 2007 girişliyim unıversıteye..cok tesekkur ederım simdiden.verecegınız cevabı dort gozle beklıyorum..

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans

Merhaba.Ben dil mezunuyum ama MBA ya da uluslararası ilişkiler üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum.Doktoramı da yüksek lisans yaptığım bölümden yaparsam akademisyen olabilme ihtimalim var mı?yani yüksek lisans yaptığım bölümde akademisyen olmak istiyorum.Lisans bölümümün etkiler mi bunu?

E

esilas

Guest
Merhabalar ben makina muh okuyom ayrica capla elektrik elektronik okuyom bu sene makina bitiyor yuksek lisans yapacagim ama elektrik elektronikte yapmak istiyorum. Makina ortalamam daha yuksek o yuzden makina puanimla elektrikte yaparsam yinede bilimsel hazirlik okur muyum acaba. Birde asistanliktan yararlanabilir miyim yine. Ve birde ara donemde yuksek lisansa basvurulur mu. Tesekkurler kolay gelsin

ahmedoff

Profesör
Merhabalar ben makina muh okuyom ayrica capla elektrik elektronik okuyom bu sene makina bitiyor yuksek lisans yapacagim ama elektrik elektronikte yapmak istiyorum. Makina ortalamam daha yuksek o yuzden makina puanimla elektrikte yaparsam yinede bilimsel hazirlik okur muyum acaba. Birde asistanliktan yararlanabilir miyim yine. Ve birde ara donemde yuksek lisansa basvurulur mu. Tesekkurler kolay gelsin

Elektrik elektroniği de bitirmiş olursanız bilimsel hazırlık okumazsınız, aksi takdirde bilimsel hazırlık derslerinin hepsi lisans transkriptinizde mevcut ise muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Asistanlık için öncelikle kadronun açılması ve o kadroyu kazanmanız gerekiyor, ilgili kadro sınavını veya ÖYP'yi kazanmadan asistan olamazsınız. Ara dönemde yüksek lisansa başvurulabilir, bazı üniversiteler kontenjan açıyor.

cenpur

Öğrenci
merhabalar ben beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum uluslararası ilişkiler üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum.Doktoramı da yüksek lisans yaptığım bölümden yaparsam akademisyen olabilme ihtimalim var mı?yani yüksek lisans yaptığım bölümde akademisyen olmak istiyorum.Lisans bölümümün etkiler mi bunu? cevap yazarsanız sevinirim aynı soruyu soran çok arkadaşımız var. teşekürler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar ben beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum uluslararası ilişkiler üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum.Doktoramı da yüksek lisans yaptığım bölümden yaparsam akademisyen olabilme ihtimalim var mı?yani yüksek lisans yaptığım bölümde akademisyen olmak istiyorum.Lisans bölümümün etkiler mi bunu? cevap yazarsanız sevinirim aynı soruyu soran çok arkadaşımız var. teşekürler.
Doktoranızı yaptığınız alanda akadenik hayatınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz, hiç bir sorun yaşaamzsınız sonrasında lisans bölümünüze bakılmaz bile.

K

Kafası karışık

Guest
Hocam öncelikle merhabalar cevabınız içinde şimdiden teşekkürler . Ben odtü maden mühendisiğinde okuyorum fakat siyasete ilgim var , lisans programım bittiğinde , iktisat , uluslar arası ilişkiler yada siyasi hayatta kariyerimde fayda sağlıyabilecek bölümlerde yüksek lisans yapma şansım var mı ? Nasıl bir yol izlemeyeliyim , neler yapabilirim . Cevabınızla bir yol gösterirseniz çok memnun kalırım .

A

Akademik Forum

Guest
kimya bölümü mezunuyum. kimya mühendisliğinde yüksek yapsam 2 yıl normal olarak yapabilirmiyim yoksa 3 yıl mı sürer?
teşekkürler..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam öncelikle merhabalar cevabınız içinde şimdiden teşekkürler . Ben odtü maden mühendisiğinde okuyorum fakat siyasete ilgim var , lisans programım bittiğinde , iktisat , uluslar arası ilişkiler yada siyasi hayatta kariyerimde fayda sağlıyabilecek bölümlerde yüksek lisans yapma şansım var mı ? Nasıl bir yol izlemeyeliyim , neler yapabilirim . Cevabınızla bir yol gösterirseniz çok memnun kalırım .
Öncelikle ilginiz olan program hakkında bir temel bilgi sahibi olmalısınız bunun yanında zaten size bir bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır tabi bu tercih edeceğiniz üniversiteye göre de değişir. Saydığınız bölümler multidisipliner öblümlerdir ve herhangi bir bölüm mezununu kabul ederler yüksek lisans için.
kimya bölümü mezunuyum. kimya mühendisliğinde yüksek yapsam 2 yıl normal olarak yapabilirmiyim yoksa 3 yıl mı sürer?
teşekkürler..
Mühendislik eğitimi almadığınız için bilimsel hazırlık okuyacak ve temel mühendislik lisans dersleri alacaksınız, akışkanlar mekaniği, termodinamik, diferansiyel denklemler vb.

oz-gul1

Öğrenci
merhabalar,
işletme mezunuyum ve YL ilkbahar döneminde başvuru yapacağım. Fakat Tezli istiyorum akademik kariyer için ancak bir türlü karar veremedim. YL işletme mi? yoksa uluslararası ilişkiler mi? yapmalıyım
Görevli ilanlarına baktığımda ise lisansın devamı yani işletme ise YL işletme alını yazıyor? Hangisi daha mantıklıdır?

yardımlarınız için teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar,
işletme mezunuyum ve YL ilkbahar döneminde başvuru yapacağım. Fakat Tezli istiyorum akademik kariyer için ancak bir türlü karar veremedim. YL işletme mi? yoksa uluslararası ilişkiler mi? yapmalıyım
Görevli ilanlarına baktığımda ise lisansın devamı yani işletme ise YL işletme alını yazıyor? Hangisi daha mantıklıdır?

yardımlarınız için teşekkürler
İşletmeden daha çok ilan çıkıyor, ama tabiki bu istediğinzi alanda akademik kariyer yapmanızı kısıtlamasın sonra mutsuz olmayın ;)