Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak

oz-gul1

Öğrenci
İşletmeden daha çok ilan çıkıyor, ama tabiki bu istediğinzi alanda akademik kariyer yapmanızı kısıtlamasın sonra mutsuz olmayın ;)

Bende öyle gördüm açıkçası :) İşletme mezunu olupta farklı daldan YL isteyen çok alan göremedim. Öğretim görevlisi ilanları bu yöndeydi o halde YL- İşletme diyorum.
İlginize teşekkürler

flytech

Öğrenci
Bölüm dışı tercih

Merhaba.Ben 4 yıllık sivil havacılık yüksekokulu mezunuyum.Ales sözel puanım 77.6 /mezuniyet derecem=2.90.Bu puanla birincil tercih istanbul olmakla birlikte herhangi bir fotoğrafçılık ve ya sıradan bir bölüme(ilişki içeren bölümler gibi) tezli/tezsiz yüksek lisansa alınma olasılığım nedir (230000 kişi arasından 21220 inci olmuşum).Tabiki devlet üniversitesi için.

teşekkürler

oz-gul1

Öğrenci
Nazmi hocam merhaba
ÖYP kesin atanma yöntemidir diyebilir miyiz? Araştırma görevlisi için kesinlikle gerekli midir?
Sizce Araştırma görevlisi mi yoksa Öğretim görevlisi mi düşünmeliyim?
Teşekkürler

Ç

ççkmat

Guest
merhaba, ben matematik öğretmeniyim. psikolojide yüksek lisans yapmak istiyorum. bu durumda psikolog ünvanı alabiliyor muyum? yoksa sadece doktoraya mı devam edebiliyorum?

erenk

Öğrenci
Merhabalar,
Benim de bir sorum olacak, umarım diğer arkadaşlar için de aydınlatıcı olur.

Öyp ile atanma şartlarında, Lisans mezunu olmak veya Yüksek Lisans yapıyor olamak var ise; ilgili bölümden lisans mezunu değil isek ancak yüksek lisans yapıyor isek, yüksek lisans yapıyor olduğumuzun dışında bir üniversiteye ÖYP ile atanabiliyor muyuz?

Saygılar, Selamlar

Merve

Baş Editör
Merhabalar,
Benim de bir sorum olacak, umarım diğer arkadaşlar için de aydınlatıcı olur.

Öyp ile atanma şartlarında, Lisans mezunu olmak veya Yüksek Lisans yapıyor olamak var ise; ilgili bölümden lisans mezunu değil isek ancak yüksek lisans yapıyor isek, yüksek lisans yapıyor olduğumuzun dışında bir üniversiteye ÖYP ile atanabiliyor muyuz?

Saygılar, Selamlar
Merhaba, hangi kadroları tercih ederseniz oraya atanırsınız. Siz yüksek lisansa başka bir yerde mi devam etmek istiyorsunuz, anlayamadım.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, hangi kadroları tercih ederseniz oraya atanırsınız. Siz yüksek lisansa başka bir yerde mi devam etmek istiyorsunuz, anlayamadım.
Şöyle hocam; diyelim a bölümü lisans mezunuyum, b bölümünden yüksek lisansa x üniversitesinde başladım.
Öyp şartlarında b bölümü lisans mezunu olmak veya b bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak var.
Öyp ile bu ilana başvurup x üniversitesinden farklı bir üniversiteye atanmak istiyorum.

Merve

Baş Editör
Şöyle hocam; diyelim a bölümü lisans mezunuyum, b bölümünden yüksek lisansa x üniversitesinde başladım.
Öyp şartlarında b bölümü lisans mezunu olmak veya b bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak var.
Öyp ile bu ilana başvurup x üniversitesinden farklı bir üniversiteye atanmak istiyorum.
Tamam hocam dediğim gibi üniversite ilan verir siz de yapıyor olmak şartıyla başvurursunuz. Atandığınız yerde yüksek lisans eğitimi veriliyorsa orada devam etmeniz istenir eğer verilmiyorsa şu an yaptığınız üniversite ÖYP kapsamında eğitim veren okullardan biriyse yine orada devam edersiniz.

ahmedoff

Profesör
Tamam hocam dediğim gibi üniversite ilan verir siz de yapıyor olmak şartıyla başvurursunuz. Atandığınız yerde yüksek lisans eğitimi veriliyorsa orada devam etmeniz istenir eğer verilmiyorsa şu an yaptığınız üniversite ÖYP kapsamında eğitim veren okullardan biriyse yine orada devam edersiniz.

Peki yüksek lisans tercih döneminde başka bir yer tercih edilip yüksek lisans orada yapılmak isteniyor diyelim, yani kadrosu kazanılan üniversitede ilgili yüksek lisans programı yoksa şu an yüksek lisans yapılan yerde değil, ÖYP yüksek lisans tercih döneminde yerleşilen üniversitede yüksek yapılması durumu)

Not. Akademik forum ben değilim, konu açılmışken tamamen açalım dedim)

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi

Son düzenleme:

Merve

Baş Editör
Peki yüksek lisans tercih döneminde başka bir yer tercih edilip yüksek lisans orada yapılmak isteniyor diyelim, yani kadrosu kazanılan üniversitede ilgili yüksek lisans programı yoksa şu an yüksek lisans yapılan yerde değil, ÖYP yüksek lisans tercih döneminde yerleşilen üniversitede yüksek yapılması durumu)

Not. Akademik forum ben değilim, konu açılmışken tamamen açalım dedim)

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi
Atanılan üniversite ve YÖK izin verirse olabilir.

A

Akademik Forum

Guest

Teşekkürler Hocam

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben işletme mezunuyum fakat yüksek lisansımı ingilizce olarak farklı bir alandan yapmak istiyorum örneğin elektronik bu mümkünmü dür yardimci olursaniz çok sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
İlköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi alanlarda yüksek lisans yapabilir miyim

erersen

Öğrenci
merhabalar
ben işletme mezunuyum türk dili edebiyatı bölümünde yuksek lisans yaptım. türk dili bölümünde acıklanan kadorlara müracaat edebilirmiyim ? bazı ilanlarda hem lisans hem yüksek lisans aynı bölümden istiyor onlara başvuramıyorum sanırım. fakat bazı ilanlarda türk dili lisans mezunu olmak yada türkdili bölümü yüksek lisans mezunu olmak diyorsa ben başvuru yapabilirmiyim ? lutfen yardımcı olabilirmisiniz

xmas

Öğrenci
Merhaba hocalarım ben turizm rehberlik mezunuyum tezli veya tezsiz ingilizce öğretmenliği yüksek lisans yapsam atanabilirmiyim ? ve hangi üniversitelerde ing. öğrt. yüksek lisans programı var acaba bir yardımcı olabilirmisiniz? yada bu sene kpss girecem formasyonum felan yok kpss alan sınavından felan yeterli puan alırsam atanırmıyım?

N

nausca

Guest
yüksek lisans

heykel bölümü mezunuyum alanım dışında hangi bölümde yüksek lisans yapabilirim

Seferr

Öğrenci
Merhabalar
Çanakkale 18 mart üniversitesinde ingiliz dili eğitimi bölümü son sınıf öğrencisiyim, mezun olmak üzereyim. Ama bu bölümden degil felsefe bölümünden akademik kariyer yapmak istiyorum. ÖYP ye felsefe bölümlerinden başvurmak, bu alanda yüksek lisans yapmak istiyorum. Devamında da felsefe alanından bir akademisyen olmak istiyorum. Bu mümkün mü? Yardımınız için teşekkürler

Merve

Baş Editör
Merhabalar
Çanakkale 18 mart üniversitesinde ingiliz dili eğitimi bölümü son sınıf öğrencisiyim, mezun olmak üzereyim. Ama bu bölümden degil felsefe bölümünden akademik kariyer yapmak istiyorum. ÖYP ye felsefe bölümlerinden başvurmak, bu alanda yüksek lisans yapmak istiyorum. Devamında da felsefe alanından bir akademisyen olmak istiyorum. Bu mümkün mü? Yardımınız için teşekkürler
Felsefeden yüksek lisansa başlarsınız. İlanda başladığınız anabilim dalında yapıyor olmak şartı olursa başvurabilirsiniz. Felsefe lisans mezuniyet koşulu olmamalı.