Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak

emircesur

Öğrenci
Hocam isletme mezunuyum şuan uzaktan eğitimletimle tezsiz yuksek lisans yapiyorum b sinifi uzmanlık sertifika sinavina girebilirmiyim??? Ayrıca öğretim görevlisi olabilmesansim nedir? Tesekkurler

Moderatör tarafında düzenlendi:
E

Emrbalc

Guest
Yüksek lisans

Hocam merhaba ben ulaştırma ve lojistik öğrencisiyim ulaştırma mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama başvuracağım bölümde sadece mühendislik ve mimarlık mezunları alımı yapılacağı yazıyor acaba başvursam kabul edilebilir miyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans şartları

Merhaba siyaset bilimi ve kamu yonetimi okuyorum tasarim uzerine yüksek lisans yapabilir miyim?

usquebaugh

Öğrenci
Arkadaşlar genel olarak cevap vereyim herkes bir şeyler sormuş. Başvuru yapmak istediğiniz üniversitelerin yüksek lisans şartlarına enstitü sayfalarından ulaşıp bakabilirsiniz. O ilanda yazarlar yapmak istediğiniz alana sizin lisans bölümünüzün kabul edilip edilmeyeceğini.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba
su an ODTÜ'de kamu yonetimi okumaktayim ama kişiliğime uygun bir bölüm degil. Ileride yaraticiligimi kullanabilecegim bir işle ugrasirsam mutlu olabilirim ancak. Bu sebepten dolayi bu bölümü bitirip ardindan yüksek lisansta tasarım/ic mimarlik vb. bir bölüm okuma olanagim var mi? Hayatımı bu yönde devam ettirebilir miyim? Teşekkürler

usquebaugh

Öğrenci
Hocam merhaba
su an ODTÜ'de kamu yonetimi okumaktayim ama kişiliğime uygun bir bölüm degil. Ileride yaraticiligimi kullanabilecegim bir işle ugrasirsam mutlu olabilirim ancak. Bu sebepten dolayi bu bölümü bitirip ardindan yüksek lisansta tasarım/ic mimarlik vb. bir bölüm okuma olanagim var mi? Hayatımı bu yönde devam ettirebilir miyim? Teşekkürler

Kamu yönetimi hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir bilmiyorum ama dediğiniz tasarım, iç mimarlık tarzı programlara kabul edeceklerini sanmıyorum çünkü hepsi çizim vs. biraz teknik kısımları var hem de kendi yetiştirdikleri öğrenci varken kamu yönetimini kabul edeceklerini sanmam. Hayallerinizi yıkmış olmayım ama isterseniz üniversite ilanlarına bakıp hangi alanlara yöneleceğinizi kestirir veya tasarım, iç mimarlık vs. programlarındaki hocalarla konuşup farklı bir yol bulabilirsiniz kendinize. İyi günler dilerim...

By_57

Öğrenci
Merhaba

Ben Kimya lisans mezunuyum. Fizik bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum. Bir kaç üniversitenin sitesine baktım. Mesela İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Fizik bölümüne başvuracak adaylar arasında alan dışı olarak Kimya bölümü de var. Başka üniversitelerde de bu mevcut mu? Önüme ne gibi engeller çıkabilir? Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler...

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, ben Tarih mezunuyum, yüksek lisansımı arkeolojiden yaparsam, bir kamu işine girmek istediğimde arkeoloji mezunu olarak sayılıp o kadrodan memur olabilir miyim, yoksa tarih mezuniyetini mi baz alırlar? teşekkür ederim.

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Merhabalar, ben Tarih mezunuyum, yüksek lisansımı arkeolojiden yaparsam, bir kamu işine girmek istediğimde arkeoloji mezunu olarak sayılıp o kadrodan memur olabilir miyim, yoksa tarih mezuniyetini mi baz alırlar? teşekkür ederim.

Kamuda çok az eleman bulunan alanlar dışında atamaya esas alan % 99 "LİSANS" ile verilen unvanla olur. Siz arkeolog değilsiniz.

ahmetefe

Öğrenci
Kolay gelsin arkadaşlar.

Ben makina mühendisiyim. Yüksek lisansımı elektrik-elektronik bölümünden yapsam doktoramı makinadan yapabilir miyim? Ya da diyelim ki doktorayı da elektrik-elektronikten yaptım. Akademik personel olma durumum nedir? Yani makina kadrolarına mı yoksa elektrik-elektronik kadrolarına mı başvurabilirim? Ya da her ikisine başvurma durumum olur mu?

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

mesecina1985

Öğrenci
Merhaba Lisans ebelik mezunuyum. Özel bir üniversitede Cerrahi Hemşireliğinde Tezsiz Yüksek Lisans yaptım program başvurusunda ve program sürecinde uzman hemşire olacağım konusunda sözel olarak bilgilendirmeler yapıldı. Ancak Sağlık Bakanlığı Uzmanlık ünvanı vermemekte ve diplomamı onaylamamaktadır. Konu ile ilgili süreçte nasıl bir yol izleyebilirim.

A

Akademik Forum

Guest
Öncelikle merhaba yönetim bilişim sistemleri mezunu birisi bilgisayar mühendisliği yüksek lisansı yapabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
sosyoloji lisans- antropoloji yl- sosyoloji doktora

hocam merhabalar ben sosyoloji lisans mezunuyum ara donemde sosyal antropoloji yl programına başvurmayı düşünüyorum sayet o alanda yl egıtımı alırsam akademısyenlık ıcın doktoramı da antropolojide mi yapmalıyım yoksa doktora da tekrar sosyolojı bolumune donup sosyolojı bolumu araştırma gorevlısı olabilir miyim? teşekkürler...

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Ben Uluslararası Ticaret bölümünde lisans öğrencisiyim. Kendi bölümüm bitince psikoloji için yüksek lisans yapma imkanım var mıdır?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben formasyon eğitimimi tamamlamış bir hemşireyim.Eğitim psikolojisi ya da eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yapıp doktoraya devam etme imkanım var mıdır?yardımcı olursanız sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Yuksk lisans

Özel üniversiteler ticarethane gibi isledigi için iktisat okuyup psikoloji yuksek lisansi bile yapabilirsiniz.amma velakin ne kadar basarili olursunuz tartisilir.yani ver parayi al diplomayi..😀😀

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar Öncelikle Benim Kardeşim bankacılık okuyor,son sınıfta mezun olduktan sonra işletme veya iktisat bölümünden lisans yapabilirmi ? Yardımcı olursanız memnun olurum.

E

Emre_35-26

Guest
Farklı alanda yüksek lisans

Merhabalar 4 yıllık işletme mezunuyum İngilizce üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum bu mümkün müdür? Bununla ilgili ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim..