Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak

usagimoon_

Öğrenci
Hocam merhaba ben iktisat mezunuyum endustri muhendisliginden yuksek lisans yapmak istiyorum sizce bana artilari ne olur mantikli bir secim mi sahsi kanaatiniz nedir ?

M

Marowen

Guest
X bölümü mezunuyum Y bölümüne yüksek lisans yapabilir miyim diye soran çok olmuş. Şöyle bir cevap vereyim. Bu tamamen üniversiteden üniversiteye ve hatta yıla göre değişiklik gösteren bir konu. Burada şunu araştırmanız lazım üniversitelerin sitelerine girip yüksek lisans yapmak istediğiniz bölümün kabul koşullarını araştırın her üniversite için değişiklik gösterecektir. Bir üniversite alan dışı kabul etmezken diğer bir üniversite kabul etmektedir. O yüzden teorik olarak her lisans bölümünün her bölüme yüksek lisans yapma şansı vardır.

M

Merveburanaktaş

Guest
Bölüm değişikliği

Merhaba. Tekstil öğretmenliği mezunuyum uzaktan eğitim yüksek lisans pdr bölümüne kayıt olacağım fakat mezun olduğumda pdr olarak tercih yapma ve çalışma imkanım var mı? Yardımcı olur musunuz ?

R

Rabia93

Guest
Soru

Hocam ben biyoloji mezunuyum ama veterinerlik ya da eczacılık alanında yüksek lisans yapabilir miyim?