Merhabalar
İnşaat myo bitirdikten sonra aöf den işletme bitirdim. ALES puanım 75.
İnşaat alanı ile ilgili bir bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum. Yapmamın önünde bir engel var mı ya da inşaatın hangi bölümlerine başvurabilirim. Bir de diyelimki istediğimiz inşaat alanıda yüksek yaptık bunun resmi olarak kazandıracağı bir ünvan ve yetki var mıdır?
Bu konularda yardımınızı rica ediyorum
Esenkalın.....
Merhaba ;
ben bu yazmış olduğunuz alana hem zor kabul alabileceğinizi hemde kabul alsanız dahi zorlanabileceğinizi düünmekteyim. ki genellikle mühendislik fakülteleri iibf mezunlarına başvuruyu açık tutmazlar ,yinede tabiiki sıradışi örnekler pekala var olabilir.
yalnız bizimle lütfen ne için bu alanda devam etmek istediğinizi paylaşır mısınız ? ayrıca ağır bir integral hesap bilgisi gerekecektir tahminim. üstelik mühendislikteki matematik ile fen deki matematik de farklıdır ,iibf dekinden çok farklı olacaktır. eğer dilerseniz kabul alabileceğiniz bir program görmüş olduğunuz varsayımından hareketle ; aşağıda yuer alan konularda kendinizi iyi hissetmekte iseniz o zaman başvurup devam edin derin. bu arada ben inş.mühendisi değilim. matematikçiyim ama ,bir çizim becerisi de gerektirilebilir.
konular
-->> integral hesap : temel teoremler , ve son kısmda verilen yine temel ancak zor teoremler: bunlar; green ,stokes ,diverjans teoremleridir ve muhtemelen inş. muhendisleri bu teoremlerle sık sık aşina olmuşlardır.
-->> şekil ve yapı bilgisi için özel integrasyon uygulamaları (bu konu ile ilgili bilgim yok, ev arkadasım eem idi lisansta onun söylediklerinden bir tahmindir.)
-->> olasılık ve istatistik (yine buda bir tahmindir ve bir inş. mühendisinin teyit etmesine ihtiyac vardır ( sürekli dağılımlar ,rastgele değişkenler ,t- ,X- ,Normal- , beta- ,gamma- gibi dağılımlarda kullanılabilir.varyans analizi..
bunların hiçbiri geçerli değildir , ancak buraya bir inşaat mühendisliği programını başarıyla bitirmiş bir arkadasımızın oaylaması halinde kesinlik kazanır.
neden bu alanda devam etmek istediğinizi de yazın lütfen.
son: ne olursa olsun , ben zor dedim mesela ama böyle bir konuda imkansılık diye bir şey olmaz.
başarılar.
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar forumu okudum ancak kendi sorumla ilgili cevap bulamadım, ben lisans hemşirelik mezunuyum yüksek lisansı diyetisyenlik alanında yaparsam devlet atamalarında diyetisyen olarak atanabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz?
bildiğim kadarıyla olmuyor. yinede (kesin ve tam doğru) cevap alabileceğiniz biryerler biliyorum.
1) Bimerden başvurunuzu iletin. yalnız şikayet yerine talep metni kullanmaya dikkat edin.
2) direkt Dpb ile görüşün. çünkü yetkili mercii aslında burası ve zaten bildiğim kadarıyla bimer üzerinden bu birime yönlendirilmekte. genel olarak da danıştay kararları esas alınmakta bu tarz konularda bildiğim.
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar 4 yıllık işletme mezunuyum İngilizce üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum bu mümkün müdür? Bununla ilgili ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim..
evet mümkündür. normal başvuru yapacaksınız. ancak bilimsel hazırlık programına tabii olabilirsiniz.
- - - Güncellendi - - -
Hocam merhaba
su an ODTÜ'de kamu yonetimi okumaktayim ama kişiliğime uygun bir bölüm degil. Ileride yaraticiligimi kullanabilecegim bir işle ugrasirsam mutlu olabilirim ancak. Bu sebepten dolayi bu bölümü bitirip ardindan yüksek lisansta tasarım/ic mimarlik vb. bir bölüm okuma olanagim var mi? Hayatımı bu yönde devam ettirebilir miyim? Teşekkürler
ne kadar sempatik bir üslup çok hoşuma gitti yaf.
yapabilirsin aslında am türkiyede biraz zor. mühendilikler(mimarlık) genelikle sadece mühendislik meuznlarına başvuru açıyorlar çünkü (yinede açanlar vardır). ama odtü mezunu iseniz pekala yurtdışında bunu yapabilirsiniz hemde daha güzel olur bana kalırsa..yani ruhsal bir probleminiz ileri derece mali sıkıntılar yoksa şiddetle öneririm.
zaten scholarship programları da olabiliyor baya.