Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek

Merhabalar
İnşaat myo bitirdikten sonra aöf den işletme bitirdim. ALES puanım 75.
İnşaat alanı ile ilgili bir bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum. Yapmamın önünde bir engel var mı ya da inşaatın hangi bölümlerine başvurabilirim. Bir de diyelimki istediğimiz inşaat alanıda yüksek yaptık bunun resmi olarak kazandıracağı bir ünvan ve yetki var mıdır?
Bu konularda yardımınızı rica ediyorum
Esenkalın.....

ayazz

Öğrenci
Merhabalar forumu okudum ancak kendi sorumla ilgili cevap bulamadım, ben lisans hemşirelik mezunuyum yüksek lisansı diyetisyenlik alanında yaparsam devlet atamalarında diyetisyen olarak atanabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz?

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Merhabalar
İnşaat myo bitirdikten sonra aöf den işletme bitirdim. ALES puanım 75.
İnşaat alanı ile ilgili bir bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum. Yapmamın önünde bir engel var mı ya da inşaatın hangi bölümlerine başvurabilirim. Bir de diyelimki istediğimiz inşaat alanıda yüksek yaptık bunun resmi olarak kazandıracağı bir ünvan ve yetki var mıdır?
Bu konularda yardımınızı rica ediyorum
Esenkalın.....

Merhaba ;

ben bu yazmış olduğunuz alana hem zor kabul alabileceğinizi hemde kabul alsanız dahi zorlanabileceğinizi düünmekteyim. ki genellikle mühendislik fakülteleri iibf mezunlarına başvuruyu açık tutmazlar ,yinede tabiiki sıradışi örnekler pekala var olabilir.

yalnız bizimle lütfen ne için bu alanda devam etmek istediğinizi paylaşır mısınız ? ayrıca ağır bir integral hesap bilgisi gerekecektir tahminim. üstelik mühendislikteki matematik ile fen deki matematik de farklıdır ,iibf dekinden çok farklı olacaktır. eğer dilerseniz kabul alabileceğiniz bir program görmüş olduğunuz varsayımından hareketle ; aşağıda yuer alan konularda kendinizi iyi hissetmekte iseniz o zaman başvurup devam edin derin. bu arada ben inş.mühendisi değilim. matematikçiyim ama ,bir çizim becerisi de gerektirilebilir.

konular

-->> integral hesap : temel teoremler , ve son kısmda verilen yine temel ancak zor teoremler: bunlar; green ,stokes ,diverjans teoremleridir ve muhtemelen inş. muhendisleri bu teoremlerle sık sık aşina olmuşlardır.

-->> şekil ve yapı bilgisi için özel integrasyon uygulamaları (bu konu ile ilgili bilgim yok, ev arkadasım eem idi lisansta onun söylediklerinden bir tahmindir.)

-->> olasılık ve istatistik (yine buda bir tahmindir ve bir inş. mühendisinin teyit etmesine ihtiyac vardır ( sürekli dağılımlar ,rastgele değişkenler ,t- ,X- ,Normal- , beta- ,gamma- gibi dağılımlarda kullanılabilir.varyans analizi..

bunların hiçbiri geçerli değildir , ancak buraya bir inşaat mühendisliği programını başarıyla bitirmiş bir arkadasımızın oaylaması halinde kesinlik kazanır.

neden bu alanda devam etmek istediğinizi de yazın lütfen.

son: ne olursa olsun , ben zor dedim mesela ama böyle bir konuda imkansılık diye bir şey olmaz.

başarılar.

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar forumu okudum ancak kendi sorumla ilgili cevap bulamadım, ben lisans hemşirelik mezunuyum yüksek lisansı diyetisyenlik alanında yaparsam devlet atamalarında diyetisyen olarak atanabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz?

bildiğim kadarıyla olmuyor. yinede (kesin ve tam doğru) cevap alabileceğiniz biryerler biliyorum.

1) Bimerden başvurunuzu iletin. yalnız şikayet yerine talep metni kullanmaya dikkat edin.

2) direkt Dpb ile görüşün. çünkü yetkili mercii aslında burası ve zaten bildiğim kadarıyla bimer üzerinden bu birime yönlendirilmekte. genel olarak da danıştay kararları esas alınmakta bu tarz konularda bildiğim.

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar 4 yıllık işletme mezunuyum İngilizce üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum bu mümkün müdür? Bununla ilgili ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim..

evet mümkündür. normal başvuru yapacaksınız. ancak bilimsel hazırlık programına tabii olabilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba
su an ODTÜ'de kamu yonetimi okumaktayim ama kişiliğime uygun bir bölüm degil. Ileride yaraticiligimi kullanabilecegim bir işle ugrasirsam mutlu olabilirim ancak. Bu sebepten dolayi bu bölümü bitirip ardindan yüksek lisansta tasarım/ic mimarlik vb. bir bölüm okuma olanagim var mi? Hayatımı bu yönde devam ettirebilir miyim? Teşekkürler

ne kadar sempatik bir üslup çok hoşuma gitti yaf. :) :)
yapabilirsin aslında am türkiyede biraz zor. mühendilikler(mimarlık) genelikle sadece mühendislik meuznlarına başvuru açıyorlar çünkü (yinede açanlar vardır). ama odtü mezunu iseniz pekala yurtdışında bunu yapabilirsiniz hemde daha güzel olur bana kalırsa..yani ruhsal bir probleminiz ileri derece mali sıkıntılar yoksa şiddetle öneririm. :) zaten scholarship programları da olabiliyor baya.

Son düzenleme:

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
arkadaslar matematik bölümü mezunuyum hangi alanlara basvurabilirim

MERHABA ;

matematik mezunları için tc de genellikle şu alanlara başvuru BHP (bilimsel hazırlık) olmadan açıktır.

-->> matematik
-->> matematik öğretmenliği
-->> ilköğr.mat öğretmenliği (zaten)
-->> fizik (değişken)

BHP uygulanarak başvurusu açık olan yada başvuru kapalı ama nadiren başvuru kabul eden ve kabul durumunda BHP istemini zorunlu kılan alanlar

-->> fizik (değişken)
-->> elektrik elektronik müh. (genelde ağırlıklı olrak sadece vakıf ünileri açar)
-->> bilgisayar mühendiliği
-->> biyoistatistik (pek bir şey yapılabileceğini düşünmüyorum yan,i tcde resmi sınırlamaları/engelleri var.
-->> istatistik (genelde BHP istemez doğru da olmaz ama ..)
-->> tanımlı olmayan veya aslen pek de alakalı olmayan yada aşağıda yer alan lara nazaran karşılaştırmasız daha kullanışlı sonuçlar vermeyecek bazı alanlar. (iibf gibi)

bu son söylediğimi de şundan dolaı söyledim. matematik bir fen alanıdır ve fen alanlarında etkinliği daha yüksek olur. henüz keşfedilmemiş (yeni nesil) ürünler ve bağlantılar olası olup şahsen benim de bu tarz çalışmalarım yer almaktadır ve henüz onaylanmamıştır. ama en etkin olduğu veya olacağını düşündüğüm alanlar elbetteki fen alanlarıdır.ama yinede leonardo davinci "güzel olan hemen herşeyde bir altın oran vardır" diyorsa bu üstada diyeceğimiz yoktur ve doğrudur. ama türkiyede olduğunuzu hatırlatmak isterim.

yurtdışında yapabileceğiniz ve genellikle "interdisciplinary" olarak açılan bazı özel alanlar

-->> kriptoloji
-->> tıbbi matematik (biyomatematik felandı sanırm)
-->> enformatik/bil mühendisliği
-->> mühendislik (diğer)
-->> iibf ve BA management programları (yönetim bilişim )
-->> moleküler biyoloji (en çok dikkat çeken başvurudur)
-->> matematiksel fizik ve matematiksel modelleme gibi alanlar.

tamamı na yakını modern dir ve aslen ağır programlardır.

yurtdışında bir programa kabul edilebilmek için genel olarak (sıklıkla) istenen min. yabancı dil puanı TOEFL (ibt) 80 dir.

!!:abd deki okulların bazısı sadece bu sınavı kabul edebilmekte ama bazıları ve avustralya ,canada ,uk , .. bunlarda ielts ,pte , ... bu sınavları da geçerli saymakta.(yalnız değişken sınırlar oluyor anladığım kadarıyla , bazı çok saygın okullar 80 isterken,pekde duyulmayan bir okul 100 toefl puanını bile küçümseyebiliyor galiba. ben new york international university ile görüştüm (emin değilim bu okul olması lazım)ama bir yandan da teaching asisstant olmak istiyorum dedim ve toefl puanı sordum attıkları linkte 60-70 vardı çok ilginç geldi..çok şaşırmıştım.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
selam ben harita mühensisiyim insaat mühendisliğimde yuksek lisans yapsam harita muh belgemi hala kullanabiliyormuyum yoksa insaat mühendisimi oluyorum artık ????

haritacigenc

Öğrenci
Arkadaşlar en harita mühendisiyim insaat mühendisliğinde yuksek lisans yapsam simdi ne oluyorum harita mühendisimi insaat mühendisimi ??? Tesekkür ederim

Elif97

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar

Benim bir arkadaş var, Ankara hukukta kendisi. Ancak bölümünden pek memnun değil ve ayrıca ülkedende. Yurtdışında siyaset gibi bir alanda yüksek lisans yapmak istiyor. Ancak yapabilir mi Nasıl yapar onu bilmiyor. Benden rica etti bende burada sorayım dedim onun adına şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
önemli

merhabalar hemşirelik okuyorum ama yüksek lisansımı başka bir dal üzerine yapmak istiyorum farklı dal üstüne okuduğumda ne gibi şeyler yapabilirim ?

A

Akademik Forum

Guest
Matematik bolumu okuyup yüksek lisansla yazilim mühendisi olmak

Merhaba ben ege universitesi matematik bolumune başlıyorum bu yıl merak ettiğim şey su yüksek lisansımı yazilim muhendisligi üzerinde yapmayı planlıyorum eğer yaparsam diğer mühendisler gibi benimde unvanım yazilim mühendisliği mi olur ? Is başvurusunda onlardan bi farkım olur mu ?
Şimdiden teşekürler

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,
Ben uluslararası ilişkiler bölümü okumaktayım . Yalnız iç mimarlık tasarım gibi yeteneğimi geliştirebilecek bölümlere karşı bir sempatim hep vardı . Bu bölümü bitirdikten sonra iç mimarlık/grafik tasarım vb. gibi alanlarda tezsiz yüksek lisans yapabilma olasılığım var mı ? Varsa da ileriki hayatımı bu yüksek lisans yaptıgım programla devam ettirebilir miyim ?Sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum

arjinondes

Öğrenci
Hocam Merhabalar
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümü mezunuyum. Yüksek lisansımı İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi biyoloji bölümü Bitki Doku kültürü v.b dallarda yapmak istyorum. Bir Bitki korumacı olarak Fen fakültesi biyoloji bölümünde yüksek lisans yqpabilir miyiz ?

Teşekkürler :)

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Hocam Merhabalar
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümü mezunuyum. Yüksek lisansımı İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi biyoloji bölümü Bitki Doku kültürü v.b dallarda yapmak istyorum. Bir Bitki korumacı olarak Fen fakültesi biyoloji bölümünde yüksek lisans yqpabilir miyiz ?

Teşekkürler :)

Anladığım kadarıyla Botanik alanında yüksek lisans yapmak istiyorsunuz.Aşağıda vereceğim linkte İstanbul Üniversitesinin başvuru kontenjanları ve koşulları yer alıyor. Botanik anabilim dalı için ise şu ibare geçiyor; Yüksek Lisans için: Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği
Fakültesi, Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik
Bölümü, Adli Tıp Kurumu Bölümleri, Adli Tıp Enstitüsü Bölümleri bilimsel hazırlık
programı uygulanarak kabul edilecektir. Biyoloji Bölüm mezunları bilimsel hazırlık
programı uygulanmaksızın kabul edilecektir. Bunların dışındaki Bölümlerden mezun
olanlar programa kabul edilmeyecektir.

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2016/05/2016-2017-fen-bilimleri.pdf

Sedaat

Öğrenci
Arkadaşlar mühendislik fakültesi Jeofizik Mühendisi mezunuyum. Kamu'da çalışıyorum. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi üzerine tezli yüksek lisans veya Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi üzerine tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Fakat bu iki bölüm arasında epey gidip geliyorum. Karar veremedim.
Bu iki bölümden birinde yüksek lisans yapan veya yüksek lisans eğitimine devam eden arkadaşlardan öneri alabilir miyim ?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar mühendislik fakültesi Jeofizik Mühendisi mezunuyum. Kamu'da çalışıyorum. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi üzerine tezli yüksek lisans veya Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi üzerine tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Fakat bu iki bölüm arasında epey gidip geliyorum. Karar veremedim.
Bu iki bölümden birinde yüksek lisans yapan veya yüksek lisans eğitimine devam eden arkadaşlardan öneri alabilir miyim ?

Hocam benim bölümüm SBKY. Yanlış yönlendirmek istemem ama bugüne kadar çıkan tezli yüksek lisans ilanlarının hiçbiri sizin lisans alanına uygun değildi. Genellikle alan dışı olarak hukuk fakültesi mezunu olmak diye şart koyuluyor. Sizin başvurabilmeniz için lisans mezunu olmak diye şart koyulması gerekiyor. En azından başvurabilme durumunuzu gözden geçirmeniz için eski ilanlara bir bakmanızı öneririm.

Başarılar.

Sedaat

Öğrenci
Hocam benim bölümüm SBKY. Yanlış yönlendirmek istemem ama bugüne kadar çıkan tezli yüksek lisans ilanlarının hiçbiri sizin lisans alanına uygun değildi. Genellikle alan dışı olarak hukuk fakültesi mezunu olmak diye şart koyuluyor. Sizin başvurabilmeniz için lisans mezunu olmak diye şart koyulması gerekiyor. En azından başvurabilme durumunuzu gözden geçirmeniz için eski ilanlara bir bakmanızı öneririm.

Başarılar.

Bir üniversite mühendislik mezunu birinin başvurusunu kabul ediyor dostum. Zaten benim buraya gelip bu soruyu sorma nedenim bu. Hukuk Fakültesi mezunu şartı olduğunu bilseydim konuyu neden didik didik ediyim ki?Başvurumun kabul edileceğinden eminim. Eylül ayının beşinde mülakata gireceğim. Yani eski ilanları gözden geçirmeme gerek yok.
Arkadaşlar, sorduğum soruya üç aşağı beş yukarı yakın olan yanıtlar verirseniz sevinirim.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Bir üniversite mühendislik mezunu birinin başvurusunu kabul ediyor dostum. Zaten benim buraya gelip bu soruyu sorma nedenim bu. Hukuk Fakültesi mezunu şartı olduğunu bilseydim konuyu neden didik didik ediyim ki?Başvurumun kabul edileceğinden eminim. Eylül ayının beşinde mülakata gireceğim. Yani eski ilanları gözden geçirmeme gerek yok.
Arkadaşlar, sorduğum soruya üç aşağı beş yukarı yakın olan yanıtlar verirseniz sevinirim.

Hocam size yazdığım üslupta cevap yazsaydınız, bir üst perdeden konuşmasaydınız sevinirdim. Sağlık olsun, bir ihtimal bilgi paylaşımı olur diye yazdım. Umarım kazanırsınız.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Üst perde ?
Epey alınganız : ))
Teşekkürler

Kardeş, alıngan olsam inan alınacağım kişilerden biri olmazsın. Bilgi paylaşmaya çalıştım. Başta da belirttim yanlış yönlendirmek istemem diye. Karşınızda da çocuk yok "epey alınganız" yazacağınız, belli ki bu sizin yaşayış tarzınız. Bize eyvallah demek düşer. Amacım polemiğe girmek değil inanın, yoksa sıkıntı yok yani aynı dilden de konuşabiliriz.

Tekrar başarılar dilerim.

devrimhocam

Öğrenci
bir şey sormak istiyorum yardımcı olur musunuz?
ben alan dışı bir bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum temel islami bilimler Arapçam yok. Örneğin islam hukukunu seçebiliyor muyum dersler de arapça var mı yardımcı olur musunuz?