Farklı Bölümde Yüksek Lisans Yapmak

A

Akademik Forum

Guest
alan dışı yüksek lisans

merhaba, ben sınıf öğretmenliği okuyorum fakat psikoloji ya da pdr alanlarından birinde yüksek lisans yapmak istiyorum ve bu alanlarda ilerlemek istiyorum. tam olarak neler yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek Lisans

Merhabalar,
Türk Dili ve Edebiyatı lisans mezunuyum.
Uluslarası İlişkiler ve Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.
Kaymakamlık ve KPS A grubu sınavına girebilir miyim?
Ya da yüksek lisansım bitince bu alanda araştırma görevliliğine başvurabilir miyim?
Cevap için teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
nilgun

Hocam merhabalar Turk dili ve edebiyati mezunuyum. Formasyonum var. Ben egitim bilimlerinde yüksek lisans yaparak universitede kalabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
harita mühendisiyim.İnşaat mühendisliğinden yüksek lisans yaparsam yüksek inşaat mühendisi olma şansım var mı.Varsa nasıl olabilir

A

Akademik Forum

Guest
merhaba. Ben ziraat fakültesi tarla bitkileri mezunuyum.yasadıgım şehirde kendi bölümüm yok.gıda mühendisliginde yüksek yapmak istiyorum bunu bir eksisi yada artısı olurmu tesekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Yardım

merhabalar ben sınıf öğretmeni mezunuyum fakat özel eğitimden yüksek lisans yapmak istiyorum bunun için gerekli şartlar neler. Birde aleste sözel ağırlıklı mı yapmam gerekiyor. Son olarak alan dışı yüksek lisansa nasıl basvurabilirim

inci54

Öğrenci
merhaba, ben sınıf öğretmenliği okuyorum fakat psikoloji ya da pdr alanlarından birinde yüksek lisans yapmak istiyorum ve bu alanlarda ilerlemek istiyorum. tam olarak neler yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Psikoloji Bölümü yüksek lisans şartlarinda lisans psikoloji veya pdr mezunlarını alıyor. Başka alandan alım yok. Ancak 1 yıl bilimsel hazırlık ve ingilizce eğitim düşünürseniz AYBÜ ye bakabilirsiniz

SM-G900FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans

Merhaba ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Bir yerden endüstri mühendisliğinden yüksek lisans hakkı kazandım, bir başka yerden ise kendi alanımdan yüksek lisans hakkı kazandım. Ancak gönlüm ilk seçenekte üniversitenin olanaklarından dolayı. Fakat kendi alanımda ilerlemek istiyorum. Diyelim ki endüstri mühendisliğinden yüksek lisansımı tamamladım, doktora da bilgisayar alanından devam edebilir miyim ve asistanlıktan bilgisayar mühendisliğinden başvuruda bulunabilir miyim? Çok acil cevaplarsanız sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
yardımcı olur musunuz

Mrb
ben İşlete Lisans mezunuyum Ales de hangi soruları çözmeliyim Say*Söz ve ayrıca işletmenin dışında hangi bölümlerden yüksek lisans seçbilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim tşkler.

A

Akademik Forum

Guest
Türk dili

Merhaba.ben Türkçe öğretmenliği okuyorum.Türk dili ve edebiyatından yüksek lisans yapmak istiyorum.bölüm benzerya kabul ederlermi.bilimsel hazırlığa gerek kalır mı

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben İslami ilimler okuyorum fakat tarih bölümünden yüksek lisans yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

A

Akademik Forum

Guest
Farklı alanda yüksek lisans

Merhaba hocam, ben Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunuyum Sağlık ve Biyomedikal alanında yüksek lisans yapmak istiyorum alanım dışında gözüküyor biraz bu alanda yüksek yapmam akademisyen olmamı veya kariyerimi nasıl etkiler? Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben kimya bölümü mezunuyum trakya üniversitesi beslenme ve diyetetik alanında kimya bölümü mezunlarını yüksek lisansa kabul ediyor fakat mezun olduktan sonra nasıl bir işleyiş olacak anlamlandıramadım beslenme ve diyetetik uzmanı olabilir miyim bilgi verirseniz sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Endüstri mühendisliğinden mezun olduktan sonra, farklı bir alandan yüksek lisans yapabilme gibi bir imkanım var mı örneğin elektrik - elektronik mühendisliği gibi ?

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik erteleme için ne yapılabilir?

Arkadaşlar ben sınıf öğretmeniyim ve askerliğimi ertelemek istiyorum uzaktan tezsiz yüksek lisans programı isimi görür mü acaba? Sınıf ogrermenligi dışında bir yüksek lisans programına başvurup erteleyebilir miyim?

S

sahila_96

Guest
Merhaba.Ben Azerbaycanda İnformasyon Teknolojileri ve Sistemleri mühendisliyi(neredeyse bigisayar mühendisliyi gibi amma daha geniş bir bölüm) lisansını bitirdim.Şimdi Türkiyede Animasyon bölümünde yüksek lisans yapa bilirmiyim?şartları nelerdir?yoksa mümkün değilmidir?

A

Akademik Forum

Guest
Başka bölümde Yüksek lisans yapıp kendi fakültende aynı anabilimdalı varsa kendi fakültemizde akademik kariyere devam edebilir miyiz veya hocalık yapabilir miyiz?

saintclow

Öğrenci
Merhaba
Bilgi ve belge yönetimi mezunuyum. 2 konuda bilgi edinmek istiyorum. Coğrafya alanında tezsiz YL yaptığım zaman ösym den kütüphaneci olarak atandığım da YL den dolayı maaş farkım olur mu?
2. Sorum 2.60muzun notum 85 ales puanım var,kendi alanım dışında hangi alanda yapmalıyım teşekkürler

Dopest

Öğrenci
Merhaba, karşılaştırmalı edebiyat bölümünde okuyorum yüksek lisansı ingiliz dili ve edebiyatından yapmak istiyorum bu mümkün müdür