Harçlar Yüksek Lisans ve Doktora Eğitiminde Kaldırıldı!

Journaliste

Öğrenci
MADDE 18 – (1) Lisansüstü öğrenim gören öğrenciler, önlisans ve lisans öğrencilerinin yararlandığı hizmetlerden aynı şekilde yararlanır.
Bu madde boşluklar içeriyor gibi. sonuçta 2. öğretimler de lisans kategorisinde. bir de eğer kalktıysa

Süresinde mezun olamayan öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti tutarları
MADDE 11 – (1) Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki yükseköğretim programlarından program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilerden ekli cetvellerde belirtilen tutarlar kadar öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınır.

maddesine göre ben y.lisansımda 2.yılımı dolduruyorum. para ödeyecek miyim? hani süre sorunu kalkmıştı?

bilge baran

Öğrenci
Peki bu karar resmi gazetede yayımlandıktan sonra mı yoksa 2012 yılı dahil olacak şekilde mi uygulamaya konur? Ben bir ay önce kayıt yaptırdım, geri ödeme yapılır mı bana?

yusuf88

Öğrenci
Evet hayırlı olsun kaldırılmış lisansüstü eğitimlerde de.

hocam yanlış anlamadım dımı yuksek lısansta da harçlar kaldırıldı bu net bır bılgı değil mi? ayrıca hocam ben daha bır ay olmadı lisansustune yenı kayıt yaptırdım ve harç yatırdım bunun iadesi mumkunmu yoksa o gerıde mı kaldı

hocam yanlış anlamadım dımı yuksek lısansta da harçlar kaldırıldı bu net bır bılgı değil mi? ayrıca hocam ben daha bır ay olmadı lisansustune yenı kayıt yaptırdım ve harç yatırdım bunun iadesi mumkunmu yoksa o gerıde mı kaldı
Peki bu karar resmi gazetede yayımlandıktan sonra mı yoksa 2012 yılı dahil olacak şekilde mi uygulamaya konur? Ben bir ay önce kayıt yaptırdım, geri ödeme yapılır mı bana?

Yürürlük

MADDE 21 – (1) Bu Karar, 30/6/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 22 – (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

30 haziran itibari ile yürürlüğe girer denmiş.iade edilmesi gerekir diye düşünüyorum.bi dilekçe halleder

yusuf88

Öğrenci
Yürürlük

MADDE 21 – (1) Bu Karar, 30/6/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 22 – (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

30 haziran itibari ile yürürlüğe girer denmiş.iade edilmesi gerekir diye düşünüyorum.bi dilekçe halleder

nereye dilekçe vereceğiz peki hocam iadeyi bankalar mı yapacak

ozcan129

Öğrenci
arkadaşlar sorularım şöyle cevaplarsanız sevinirim.
1- yüksek lisansta öğretim 1 yıl ders 1 yıl tez değil mi bu durumda bitirme süresi hangisi için ne kadar kafam karıştı valla.yani hangisini ne kadar sürede bitirmezsek harç öderiz.
2-yüksek lisansı ingilizce okuduğum için yüksek lisans ücretini iki katı ödüyordum şimdi tamamen mi ödemiyeceğim.
teşekkürler.

erciyesado

Öğrenci
harçlarını 30 haziran 2012 ve daha sonrasında yatırmış olan lisansüstü öğrencileri paralarını geri alabilirler. bunun için bulundukları üniversitenin öğrenci işleri ile görüşsünler.

arthur

Öğrenci
Mrb.. Ben 2010'da y.lisasansa başladım. 2012'de güz yarıyılında tam 4. yarıyılımı doldurmuş olacağım. Ayrıca tez aşamasındayım. Ben harç ödemek zorundayı mıyım?? Bu konuda cevap verirseniz şimdiden tsk ederim...

ufb16

Öğrenci
Nazmi hocam merhabalar,
Resmi gazetede açıklanan (II) SAYILI CETVEL (A)
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILACAK İKİNCİ
ÖĞRETİMDE ÖĞRENCİLERİNDEN ALINACAK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
tablosunda lisansüstü eğitim öğrencilerine ait bir bilgi yok.2.öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencisi olarak soruyorum, üniversiteler yine kendi belirlediği oranlarda mı harç talep edecekler yoksa yök buna bir sabitleme yaptı mı?

KATKI PAYLARI İLE İLGİLİ BAKANLAR KURULU KARARI

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır sabitleme yapılmıyor üni.nin kendi belirlediği ücretler alınıyor normalde öyle bir cetvel önceden de olmadığı için üni.lerin taktirine bırkmışlar lisansüstü eğitimde.