Harçlar Yüksek Lisans ve Doktora Eğitiminde Kaldırıldı!

lehfan

Öğrenci
yüksek lisans ilanlarına bakıyorum kredi başı şu kadar yazıyor. şimdi de bu konuyu gördüm. bir tezatlık mı var bu hususta?

e_tuna

Öğrenci
marmara üni kesin kayıt evraklarında katkı payı dekontu isteniyor... harçlar kalkmamış mıydı tezli yani 1.öğrenim programlarında ?!

e_tuna

Öğrenci
hmm cevabınız için teşekkürler hocam..peki yüksek lisans kesin kayıt için enstitü sayfasında "Diploma aslı, Geçici Mezuniyet Belgesi veya Yurtdışında mezun olanlar için Türkçe Tercümeli diploma ve denklik belgelerinin asılları ibraz edildiği takdirde onaylı fotokopileri kabul edilecektir" maddesi var.. lisans diplomasının fotokopisini enstitü kendi mi onaylıyo yoksa noter onaylı belgesi mi istenmekte acaba ??

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aslını almak istiyorlar bazen zaten yarın kayıtlar başlıyormuş, orijinalini bırakmak istemeyenlerden noter onaylısını istiyorlardı geçen sene.

esrac

Öğrenci
yüksek lisans başvurularında kayıt parası isteniyor yazıyor bazı üniversitelerin sayfalarında. bir yanlışlık mı var yoksa kayıt parası yatırılıyor mu acaba? geçen sene başvururken yatırmamıştım. bu durum değişti mi acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yüksek lisans başvurularında kayıt parası isteniyor yazıyor bazı üniversitelerin sayfalarında. bir yanlışlık mı var yoksa kayıt parası yatırılıyor mu acaba? geçen sene başvururken yatırmamıştım. bu durum değişti mi acaba?

dokuz eylül 50tl ön kayıt parası istiyor harçlar kaldırıldıysa bu para ne anlama geliyor?
Kayıt ücretini başbakan kaldırdı kesinlikle yasaklandı hatta geçen sene iade edildi usulsüz bir uygulama yapıyorlar şimdi yatırsanız bile iade alırsınzı 2 ay sonra.

pelinn

Öğrenci
Kayıt ücretini başbakan kaldırdı kesinlikle yasaklandı hatta geçen sene iade edildi usulsüz bir uygulama yapıyorlar şimdi yatırsanız bile iade alırsınzı 2 ay sonra.

şu an tezli bir yükseklisans programına kayıtlıyım busene hazırlık okudum, bu dönem 1.sınıf olucam. fakat ben bu yüksek lisansı soraya bırakıp bu dönem kendi alanımda yüksek lisansa balvurdum.sonuçlar ağustos sonu belli olcak. ben şimdi yüksek lisansta burs kredi almak istiyorum, bunun için ara sınıflar için olan burs,krediye mi başvurmalıyım kykdan.(çünkü tezli yüksek lisansa kaytlıyım şu an), yoksa sonuçları bekleyip eylülde mi başvurmalıyım??? şmdiden tşkrler cvpiçin

lagrima

Öğrenci
Sayın Nazmi Hocam,
Google'da aratınca yüksek lisans süresinin 6 yarıyıla çıkarıldığı yazıyor. Ama yök'ün kendi lisansüstü eğitim öğretim mevzuatında madde 10. 'da
( High Education - Yükseköğretim Kurulu ) 4 yarıyıl yazıyor.

Hangisi doğrudur ?
Sormamın nedeni; İstanbul üni. yüksek lisansta 5.yarıyıla geçtiğim için benden harç talep ediyor. Son durum nedir bu konuda ?

Mr December

Baş Editör
Sayın Nazmi Hocam,
Google'da aratınca yüksek lisans süresinin 6 yarıyıla çıkarıldığı yazıyor. Ama yök'ün kendi lisansüstü eğitim öğretim mevzuatında madde 10. 'da
( High Education - Yükseköğretim Kurulu ) 4 yarıyıl yazıyor.

Hangisi doğrudur ?
Sormamın nedeni; İstanbul üni. yüksek lisansta 5.yarıyıla geçtiğim için benden harç talep ediyor. Son durum nedir bu konuda ?

Bu durumda harc talep etmemeleri gerekir. Maksimum bitirme süresi 6 dönem çünkü.