Harçlar Yüksek Lisans ve Doktora Eğitiminde Kaldırıldı!

ufb16

Öğrenci
Ah bu siyasetçiler isteseler her türlü kanunu, kararnameyi, maddeyi değiştirirler ama işlerine gelirse tabi... ;)

YA hocam tekrar soruyorum" Ben harç yatırıp ders almayacaktım. Yüksek lisans kaydım silinmesin diye. Şimdi ne olacak? Kaydımın silinmemesi için ayrıca bir şey yapmam lazım mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

relaxy

Doçent
hocam ders alıp kayıt yaptırsa ne olur ki? yani ders almadan kayıt yaptırmakla ders alıp kayıt yaptırmak arasındaki fark nedir ?

ergoproksy

Öğrenci
hocam ben ankara ya yüksek lisans için kayıt yaptırcm önümüzdeki günlerde. yalnız az önce sosyal bilimler enstitüsü harç ücretleri hakkında diye bir şey paylaşmış. ve 150 küsür bişey isteniyor yine. lisansüstü harçların kaldırıldığını söyleyen arkadaşlar haberin kaynağı neresi acaba??

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Resmi gazeteden bulabilirsiniz. Bakanlar kurulu kararı ayrıca şu anda hiç biri istemiyor sizinkilerde yakında düzeltir.

Kenkito

Öğrenci
Yüksek Lisans Harç?

Arkadaşlar , yarın Hacettepe Universitesi Üretim Yönetimi ve Sayısal Yöntemler bölümüne kayıt yaptırmaya gidicem. Ancak bu bölüme kayıt olurken her hangi bir ücret ödenip ödenmeyeceğini bilmiyorum. Bir bilginiz var mı ?

emre_5553

Öğrenci
Ben omü ye kayıt yaptırdım herhangi bir ücret ödemedim.Tezli veya tezsiz olup olmadığına göre değişebilir belki ama tezli ise harç alacaklarını sanmıyorum

Cashmere

Araştırma Görevlisi
O kadar araştırıyorum hiç denk gelmedim yüksek lisans harçlarının kaldırıldığı haberine :/ kara kara düşünüyodum kredi başına 350 lirayı nasıl veririm diye..

Tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı da aranmadığına göre neye göre öğrenci alımı yapacaklar acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
O kadar araştırıyorum hiç denk gelmedim yüksek lisans harçlarının kaldırıldığı haberine :/ kara kara düşünüyodum kredi başına 350 lirayı nasıl veririm diye..

Tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı da aranmadığına göre neye göre öğrenci alımı yapacaklar acaba?

ALES şartı konusu enstitü kararına bırakıldı henüz uygulama yok şartları açıklanmadı. İsteyenler yine ALES isteyebilecek.

Cashmere

Araştırma Görevlisi
ALES şartı konusu enstitü kararına bırakıldı henüz uygulama yok şartları açıklanmadı. İsteyenler yine ALES isteyebilecek.

Anladım, benim baktığım okullar yazmıştı da demek değişken bi durum bu da..
Yarın ilk işim ist. üniyi arayıp harç durumunu teyit ettirmek olacak :)