Hizmet Belgesi Nedir? Nereden Alabilirim?

ozkan_0712

Öğrenci
İyi akşamlar Arkadaşlar üniversitede asistan olarak çalışıyorum

Bir kuruma başvurdum benden Hizmet belgesi (Daha önce kamuda çalışmışlığı varsa)

buraya maaş bodro mu da göndermek zorundamıyım?

tam olarak hizmet belgesini de bilmiyorum ne demek olduğunu beni aydınlatırsanız sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hizmet belgesi daha önce kamuda çalışmış veya hali hazırda kamuda çalışanlara verilen bir belgedir. Bu belge içinde kademe ve derece güncellemelerinizin yanı sıra ek göstergeniz gibi durumlarınız sene sene yazar. Maaş bordrosu ile ilgisi yoktur. Kurumunuzun personel işleri dairesinden istersiniz, vermek zorundalardır neden niçin diye soran bile olmaz.

thoreau

Öğrenci
Bu hizmet belgesi olmazsa olmaz bir belge midir acaba? Eksikliği atamanın yapılmasına engel teşkil eder mi? Ben daha önce 2 sene kamuda çalıştım fakat 8 sene önce istifa ettim. Sırf bunun için o zaman çalıştığım şehire ve kuruma mı gidip başvurmam lazım? Bu belgeyi almanın başka bir yolu var mıdır? Hem ayrıca ben söylemezsem nereden bilecekler benim daha önce kamuda çalıştığımı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Emekliliğinize etki etmesi için önemli bir belgedir. İleride sorun yaratabilir yani geç emekli olabilirsiniz o yüzden edinmenizi tavsiye ederim.

thoreau

Öğrenci
Teşekkürler Hocam,
Şimdilik sadece faks olarak göndertebildim. Umarım sorun çıkarmazlar aslı henüz elimde olmadığı için.
Herkese kolay gelsin.

Meloik

Öğrenci
Merhaba Nazmi bey benim de hizmet belgesiyle ilgili bir sorum olacaktı. Bu belgeyi internetten mesela sgk.gov.tr'den alma şansımız var mıdır? Sadece çalıştığımız kurumdan mı alabiliyoruz bu belgeyi?

relaxy

Doçent
Merhaba Nazmi bey benim de hizmet belgesiyle ilgili bir sorum olacaktı. Bu belgeyi internetten mesela sgk.gov.tr'den alma şansımız var mıdır? Sadece çalıştığımız kurumdan mı alabiliyoruz bu belgeyi?

Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum,bilen bir arkadaşımız yardımcı olursa sevinirim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

Hayır alamıyorsunuz sadece kurumunuz personel dairesi verebiliyor.

relaxy

Doçent
hocam hizmet belgesini bir arkadaşımıza vekalet vererek edinebilirmiyiz bununla ilgili örnek bir dilekçe var mıdır ? yardımcı olursanız sevinirim...

Onaylı Hizmet Belgesi Nereden Alınır?

Araştırma görevlisi kadrosuna başvuracağım. İstenilen belgeler arasında böyle bir belge var. Bunu sgk dan mı alacağım. Yoksa çalıştığım kurumdan mı? ''Kamuda çalışıyor ya da çalışmışlığı varsa onaylı hizmet belgesi'' denmiş ilanda

Birde ales ve dil belgesi demişler. Ösym artık sonuç belgesi göndermiyor. İnternet çıktısı mı alıp göndereceğiz.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hizmet belgesini size SGK vermez, çalıştığınız kurumun personel işleri dairesi başkanlığından alabilirsiniz onaylı olarak. İnternet çıktısı yeterli artık kendileri ÖSYM sisteminden kontrol ediyorlar.

arşgör

Öğrenci
hocam bu hizmet belgesini başvuruda istiyorlar. arş gör kadrosu başvurusunda. ben bunu şimdi göndermesem eğer kazanır isem o zaman yollasam nasıl olur. yani bana senin başvurun geçersiz oldu derler mi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam bu hizmet belgesini başvuruda istiyorlar. arş gör kadrosu başvurusunda. ben bunu şimdi göndermesem eğer kazanır isem o zaman yollasam nasıl olur. yani bana senin başvurun geçersiz oldu derler mi
O belge başvuruda olmasa da olur çok gerekli değil atanırken gerekli. Söyleyin kabul ederler bence.

havakaya_26

Öğrenci
Ben 657 Kadrolu devlet memuruyum 3 yıldır memurluk yapıyorum. Lisans hemşirelik mezunuyum. MYO Ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adayların en az lisans mezunu olmak ve [belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili]iki yıl tecrübeli olmak. Ben alanımda değilim ama 3 yıldır çalışıyorum bu şartı sağlıyormuyum?