Hizmet Belgesi Nedir? Nereden Alabilirim?

melekkd

Öğrenci
hocam bi sorum olacaktı ben zaten 2 yıllık devlet memuruyum, atanmam halinde yeniden sağlık raporu ve adli sicil kaydı almam gerklimi ve ayrıca önce üniye mi başvuruyoruz yoksa muvaffakatname mi bekliyoruz. teşekkür ederüm. iyi yıllar.

Mesut Bayar

Öğrenci
Hayır alamıyorsunuz sadece kurumunuz personel dairesi verebiliyor.
Yardımcı Doçentlik kadrosunda da atanma şartı olarak gösterilmekte ancak başvuru esnasında istenmektedir.Ben de bir belediyede kadrolu işçiyim.Üniversite ilanında hizmet belgesi memurlardan istenmektedir.Ancak işçi de olsam kamu görevlisiyim.(özel şirket çalışanı değil) diye Personel ve insan kaynakları daire başkanlığından SGK sicil numaramı, görev yerimi, kadromu ve işe giriş tarihimi belirten bir belge aldım.Henüz dosya ve evrakları teslim etmedim.Ancak SSK hizmet dökümü olmazsa da SGK sicil numaramdan hizmet dökümüne ulaşabileceklerini düşünüyorum.Bu konuda yorumunuzu merak ediyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yardımcı Doçentlik kadrosunda da atanma şartı olarak gösterilmekte ancak başvuru esnasında istenmektedir.Ben de bir belediyede kadrolu işçiyim.Üniversite ilanında hizmet belgesi memurlardan istenmektedir.Ancak işçi de olsam kamu görevlisiyim.(özel şirket çalışanı değil) diye Personel ve insan kaynakları daire başkanlığından SGK sicil numaramı, görev yerimi, kadromu ve işe giriş tarihimi belirten bir belge aldım.Henüz dosya ve evrakları teslim etmedim.Ancak SSK hizmet dökümü olmazsa da SGK sicil numaramdan hizmet dökümüne ulaşabileceklerini düşünüyorum.Bu konuda yorumunuzu merak ediyorum.

Zaten hizmet belgenizde önceden ssk lı olarak çalışmışsanız onlarında gösterilmesi gerekiyor.

ecrinn

Öğrenci
Nazmi Bey ben birkaç yıl önce 2 ay gibi bir süre ücretli öğretmenlik yapmıştım. Öyp için istenen belgelerde hizmet belgesi yer alıyor. Benimde almam gerekiyor mu? Gerekiyorsa nerden almalıyım? Sgk'dan hizmet dökümü yeterli olur mu?

F

financier

Guest
Hizmet belgesi SGK hizmet döküm belgesidir. Sigortalı bir işte çalışıyorsanız ya da çalışmışsanız evrak tesliminde onu verirsiniz , maksat hizmetlerinizi birleştirmektir. (kıdem/derece artışları için)

r2dr

Öğrenci
Merhaba,

Yeni konu açıp kirlilik yaratmamak adına buraya yazmanın daha doğru olacağını düşündüm.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla Hizmet Belgesi yalnızca halihazırda kamu kurumlarında çalışan ya da çalışmış kişiler için isteniyor ve yine bu kişilerin çalıştıkları kurumlar tarafından düzenleniyor.

Yakın zamanda başvurmayı düşündüğüm bir akademik ilan için bu belgenin istendiğini gördüm. Daha önce hiçbir kamu kurumunda çalışmadım. Fakat özel sektöre bağlı çeşitli şirketlerde 3 yıl kadar çalıştım. Benim de SGK'dan ya da bugüne kadar bünyesinde çalışmış olduğum şirketlerden bu belgeyi temin etmem gerekiyor mu acaba?

Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Hizmet belgesi daha önce kamuda çalışmış veya hali hazırda kamuda çalışanlara verilen bir belgedir. Bu belge içinde kademe ve derece güncellemelerinizin yanı sıra ek göstergeniz gibi durumlarınız sene sene yazar. Maaş bordrosu ile ilgisi yoktur. Kurumunuzun personel işleri dairesinden istersiniz, vermek zorundalardır neden niçin diye soran bile olmaz.

Merhaba Hocam,

Ben geçen yıl temmuz ayında ÖYP ile Niğde Üniversitesi'ne atanmıştım. Bu yıl tekrar tercih yapıp Gazi Üniversitesi'ne atandım. Benden hizmet belgei istediler pazartesi dilekçe ile istememe rağmen hala alamadım ve bir aydan önce de alamayacağımı söylüyorlar. Ayın 20'sine kadar belgeleri teslim etmem gerektiğini açıklamama rağmen değişen herhangi birşey yok. Yarın Ankara'ya belgelerimi götüreceğim. Ancak hizmet belgesi eksik olarak. Bu durum atanmada herhangi bir sıkıntı yaratır mı yoksa daha sonra götürebilir miyim? Yada benim yapabileceğim herhangi bir şey var mı? Sorun yaratır diye çok korkuyorum ama elimden gelen de hiçbir şey yok. Bu konuda yaedımınıza ihtiyacım var

Rocky-Marciano

Öğrenci
Merhaba Hocam,

Ben geçen yıl temmuz ayında ÖYP ile Niğde Üniversitesi'ne atanmıştım. Bu yıl tekrar tercih yapıp Gazi Üniversitesi'ne atandım. Benden hizmet belgei istediler pazartesi dilekçe ile istememe rağmen hala alamadım ve bir aydan önce de alamayacağımı söylüyorlar. Ayın 20'sine kadar belgeleri teslim etmem gerektiğini açıklamama rağmen değişen herhangi birşey yok. Yarın Ankara'ya belgelerimi götüreceğim. Ancak hizmet belgesi eksik olarak. Bu durum atanmada herhangi bir sıkıntı yaratır mı yoksa daha sonra götürebilir miyim? Yada benim yapabileceğim herhangi bir şey var mı? Sorun yaratır diye çok korkuyorum ama elimden gelen de hiçbir şey yok. Bu konuda yaedımınıza ihtiyacım var

Hocam benzer sıkıntı bende de var. Salı günü dilekçe vermiştim. Hala alamadım. Rektör yardımcısının onayı ile sisteme yükleniyormuş, yarın öğleye kadar aramazlarsa gidip rektör yardımcısına durumumu anlatacağım. Dilekçeyi neden daha önce vermedin dediler bi de. Aslında haklılar, buranın İsveç, Norveç, Almanya gibi olduğunu düşünme gafletiyle dilekçemize hemen yanıt alırız diye düşündük.. Ama Burası Türkiye.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, bu atamalarda bir üniversiteyi kazandım ve halihazırda başka bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Kazandığım üniversite kayıt için gerekli belgelerde hizmet belgesini istemiyordu ama belgeleri vermeye gittiğimde muvafakat işlemleri için bunun olması gerektiğini söylediler. Pazartesi çalıştığım kurumdan isteyip ayın 20 sine kadar göndermeye çalışacağım ama belgeyi hemen alamazsam ve kuruma teslim edemezsem benim atamamı yapmayabilirler mi? Ya da sadece muvafakat işlemlerini mi başlatmazlar? bu durumda istifa edip geçebilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, hizmet belgesini kolejde calısmıs bırı de alabılıyor mu kamuda calısanların alabılecegı yazılmıs ama ozel kurum ıcın alınıp alınmadııgnı merak edıyorumm

taluyka

Öğrenci
Nazmi hocam Aras gör olarak bir univde caslisiyorum başka bir Üniversitenin okutman kadrosuna başvurmak istiyorum çalıştığım univ hizmet belgemi vermiyor başvuracağım üniversitede bu belge eksik olursa on değerlendirmeye almayız diyorlar ne yapabilirim
Bu belge olmadan on değerlendirmeye alınacağıma dair bir yönetmelik var mı

Son düzenleme:

ahmetist1181

Öğrenci
Nazmi hocam Aras gör olarak bir univde caslisiyorum başka bir Üniversitenin okutman kadrosuna başvurmak istiyorum çalıştığım univ hizmet belgemi vermiyor başvuracağım üniversitede bu belge eksik olursa on değerlendirmeye almayız diyorlar ne yapabilirim
Bu belge olmadan on değerlendirmeye alınacağıma dair bir yönetmelik var mı
Hocam,

personel daire başkanlığınıza dilekçeyle başvurun belgeyi vermek zorundalar. Memuriyette öyle vermiyoruz vb. muhabbet olmaz...

Belge eksikliğinde(hangisi olduğu farketmez) değerlendirmeye almama gibi bir durum var maalesef.

taluyka

Öğrenci
Hocam,

personel daire başkanlığınıza dilekçeyle başvurun belgeyi vermek zorundalar. Memuriyette öyle vermiyoruz vb. muhabbet olmaz...

Belge eksikliğinde(hangisi olduğu farketmez) değerlendirmeye almama gibi bir durum var maalesef.

Hocam, dilekçeyi sümen altı yapıp bir aydan önce vermeyeceklerini söylüyorlar oyle olunca da başvuru süresi geçiyor

ahmetist1181

Öğrenci
Hocam, dilekçeyi sümen altı yapıp bir aydan önce vermeyeceklerini söylüyorlar oyle olunca da başvuru süresi geçiyor

Hocam,
1 aylık dilekçeye cevap süresini kötü niyetli memurlar maalesef kullanıyorlar. Sizin personel daire başkanıyla konuşarak veya tanıdık bir hoca vasıtasıyla durumun tekrar değerlendirilmesini sağlamanız mümkün mü?

taluyka

Öğrenci
Hocam,
1 aylık dilekçeye cevap süresini kötü niyetli memurlar maalesef kullanıyorlar. Sizin personel daire başkanıyla konuşarak veya tanıdık bir hoca vasıtasıyla durumun tekrar değerlendirilmesini sağlamanız mümkün mü?
Maalesef konuşsam da farketmez durumun değişeceğini sanmıyorum . Peki başvuracağım üniversitede araya birilerini koysam bu belgeyi almadan başvurumı kabul etme durumları olabilir mı

Sercan

Profesör
Maalesef konuşsam da farketmez durumun değişeceğini sanmıyorum . Peki başvuracağım üniversitede araya birilerini koysam bu belgeyi almadan başvurumı kabul etme durumları olabilir mı

Hocam değerlendirmeye alınmama gibi bir durum olmaz hizmet belgesinden. Hizmet belgesi verdiğinizde çalıştığınız günler emekliliğinize fayda edecek, o bakımdan önemlidir.

taluyka

Öğrenci
Hocam değerlendirmeye alınmama gibi bir durum olmaz hizmet belgesinden. Hizmet belgesi verdiğinizde çalıştığınız günler emekliliğinize fayda edecek, o bakımdan önemlidir.
Belgeleri teslim etmeye gittiğimde hzimet belgesini getirmezseniz eksik belge muamelesi yaparız dediler bunun gerekli olmadıgını ispat edecegim bir sey var mı acaba baya çaresizim su an