Hizmet Belgesi Nedir? Nereden Alabilirim?

Sercan

Profesör
Belgeleri teslim etmeye gittiğimde hzimet belgesini getirmezseniz eksik belge muamelesi yaparız dediler bunun gerekli olmadıgını ispat edecegim bir sey var mı acaba baya çaresizim su an

Hocam başvuran herkes kamuda çalışıyor olacak diye bir kural yok ki :ambivalence: Sizin Ar. Gör. olduğunuzu bilmezler mulakat yapmadıkları sürece. Bence kazandıktan sonra teslim edebilirsiniz. Bir arkadaşım yanılmyorsam bu şekilde yapmıştı ve sorun çıkmamıştı.

taluyka

Öğrenci
Hocam başvuran herkes kamuda çalışıyor olacak diye bir kural yok ki :ambivalence: Sizin Ar. Gör. olduğunuzu bilmezler mulakat yapmadıkları sürece. Bence kazandıktan sonra teslim edebilirsiniz. Bir arkadaşım yanılmyorsam bu şekilde yapmıştı ve sorun çıkmamıştı.
Başvuruya gittiğimde başka univde çalıştığımı belirttim :( artık uğraşacağım bakalım cok tesekkurler cevaplarınız icin

keynesyengil

Öğrenci
hocam son durum nedir ya kazanmadan bende belge falan vermek istenmiyorum öyle kolay bişey değil ki eski kuruma gidip belge almak falan almasak sorun olur mu daha sonra versek

keynesyengil

Öğrenci
hocam peki hiç çalışmayan başvuramıyor mu

- - - Güncellendi - - -

ilanda hizmet belgesi yazıyorsa hizmet belgesiz başvuruyu kabul etmiyorlar, fakat her açılan kadroda da hizmet belgesi istenmiyor

siz araştırma görevliliği için başvurdunuz değil mi peki hiç çalışmayan bir kişi başvuramayacak mı ben anlamadım olayı neden bu kadar önemli hizmet belgesi

- - - Güncellendi - - -

ilanda hizmet belgesi yazıyorsa hizmet belgesiz başvuruyu kabul etmiyorlar, fakat her açılan kadroda da hizmet belgesi istenmiyor

hocam çalışmayanı nerden biliyorlar hizmet belgesini kazanınca versek sorun olur mu

taluyka

Öğrenci
hocam peki hiç çalışmayan başvuramıyor mu

- - - Güncellendi - - -

siz araştırma görevliliği için başvurdunuz değil mi peki hiç çalışmayan bir kişi başvuramayacak mı ben anlamadım olayı neden bu kadar önemli hizmet belgesi

- - - Güncellendi - - -

hocam çalışmayanı nerden biliyorlar hizmet belgesini kazanınca versek sorun olur mu
hiç çalışmayan birinden böyle bir talepleri yok, yalnızca daha önce çalışmış ve ayrılmış olanlar ile hala çalışıyor olanlardan istiyorlar bu belgeyi

eğer ilk başvuruda vermezseniz hizmet belgesini, kazandıktan sonra başta vermediğiniz ve belirtmediğiniz için eksik belge muamelesi yapacaklarını söylediler

keynesyengil

Öğrenci
hizmet belgesi sorunu

arkadaşlar bu hizmet belgesi kamuda çalışan 657lilerin alması gerekiyor değil mi ben kamuda iş kanununa göre sgk lı çalışıyorum hizmet belgesini almam gerekir mi.Daha önce 657 olarak çalışmıştım ama şu anda eski kurumuma gidip almak istemiyorum.Eğer araştırma görevliliğini kazanırsam o zaman götürsem hizmet belgesini sorun olur mu.Belgem eksik diye ön değerlendirmede veya daha sonrasında bir sıkıntı çıkar mı?

- - - Güncellendi - - -

nazmi hocam yardım

Sercan

Profesör
arkadaşlar bu hizmet belgesi kamuda çalışan 657lilerin alması gerekiyor değil mi ben kamuda iş kanununa göre sgk lı çalışıyorum hizmet belgesini almam gerekir mi.Daha önce 657 olarak çalışmıştım ama şu anda eski kurumuma gidip almak istemiyorum.Eğer araştırma görevliliğini kazanırsam o zaman götürsem hizmet belgesini sorun olur mu.Belgem eksik diye ön değerlendirmede veya daha sonrasında bir sıkıntı çıkar mı?

- - - Güncellendi - - -

nazmi hocam yardım

Hocam bu durumla ilgili forumda çok konuşuldu. Hizmet belgesi vermezseniz eksik belge sayılmaz, bilmezler zaten kim olduğunuzu. Kazandıktan sonra verebilirsiniz kanımca, kabul etmeyeceklerini sanmıyorum. Siz 4c misiniz? E-devletten girip bakın hocam.

keynesyengil

Öğrenci
Hocam bu durumla ilgili forumda çok konuşuldu. Hizmet belgesi vermezseniz eksik belge sayılmaz, bilmezler zaten kim olduğunuzu. Kazandıktan sonra verebilirsiniz kanımca, kabul etmeyeceklerini sanmıyorum. Siz 4c misiniz? E-devletten girip bakın hocam.

yok 4 c değilim şuan 4a kamu işçisiyim ama devlet memurluğuda yaptım istenilen belgelerde "Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışıyor olanlar veya ayrılmış olanlar getireceklerdir" denilmiş eskiyi o zaman hiç karıştırmayayım şimdiki kurumdan belgeyi alıp vereyim kazanırsam diğerlerini de veririm yoksa daha ortada bişey yokken eski kuruma gidip belge almak çok saçma ve acayip bir bürokratik işlem.sınava girip aldıktan sonra bu belgeleri isteseler ya sanki kazanacağımız belliymiş gibi bir sürü evrakla uğraştırıyorlar

Sercan

Profesör
yok 4 c değilim şuan 4a kamu işçisiyim ama devlet memurluğuda yaptım istenilen belgelerde "Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışıyor olanlar veya ayrılmış olanlar getireceklerdir" denilmiş eskiyi o zaman hiç karıştırmayayım şimdiki kurumdan belgeyi alıp vereyim kazanırsam diğerlerini de veririm yoksa daha ortada bişey yokken eski kuruma gidip belge almak çok saçma ve acayip bir bürokratik işlem.sınava girip aldıktan sonra bu belgeleri isteseler ya sanki kazanacağımız belliymiş gibi bir sürü evrakla uğraştırıyorlar
Hizmet belgesi olmadan basvurunuzun kabul edileceği kesindir, ancak kazandıktan sonra verebilir misiniz orası onlara kalmış bir durum malesef. Hizmet belgenizi verirseniz yaş haddinden daha erken faydalanırsınız.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Son düzenleme:

gekindere

Öğrenci
Merhaba, Öğretim Görevlisi başvurularında istenen "Hizmet Belgesi" çalışılan Üniversitenin Personel Daire Başkanlığı tarafından mı yoksa Fakülte Özlük İşlerinden mi alınabilir? Bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam OYP ile atandım hizmet belgesi icin istifa etmen gerekti ettim. Istifa gecikiyor Atamam yanar mi:)

erdemyeler

Öğrenci
bende de aynı sorun var: kurum vermiyor hizmet belgemi :/
SGKdan istesem verirler mi acaba???

- - - Güncellendi - - -

Hizmet belgesi daha önce kamuda çalışmış veya hali hazırda kamuda çalışanlara verilen bir belgedir. Bu belge içinde kademe ve derece güncellemelerinizin yanı sıra ek göstergeniz gibi durumlarınız sene sene yazar. Maaş bordrosu ile ilgisi yoktur. Kurumunuzun personel işleri dairesinden istersiniz, vermek zorundalardır neden niçin diye soran bile olmaz.

hocam ben istedim "vermiyoruz" dediler :/

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, Lisans mezunuyum yüksek lisansa bu dönem yeni başladım. Öğretim görevliliği için kadro açılmış. Özel şartlarda Lisans veya Doktorasını tamamlamış olmak yazıyor. Bu kadroya başvurabiliyorum fakat benden aşağıdaki belgeler isteniyor. Herhangi bir yerde çalışmadım sadece okulda kısmi zamanlı öğrenci olarak çalıştım bir sene. Hizmet belgem olmazsa özel şartı sağladığım halde bu kadroya başvuramıyor muyum?

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

- Başvuru Dilekçesi,
- Lisans Belgesi,
- Lisans Transkripti,

- ALES Belgesi,

- KPDS veya ÜDS Sonuç Belgesi,
- Hizmet Belgesi,
- Kimlik Fotokopisi,
- 1 Adet Fotoğraf,
- Özgeçmiş,
- Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi,
- Var ise Yüksek Lisans veya Doktora Belgesi,
- Var ise Bilimsel Çalışmalarını Kapsayan Dosya,
(Ön Başvuru İçin Belgelerin Fotokopisi Yeterlidir.)

A

Akademik Forum

Guest
Ben önceden bir kamu üniversitesinde kısa süre çalıştım ayrıldım. Üniversite uzakta, gidip gelmek sorun ve ayrı bir masraf. Alamam yani. Bu belgeyi SGK vermiyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
daha önce herhangi bi işte çalışmadım. bir kurumun öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum. şartları sağlıyordum. ancak hizmet belgesi olmadığı için başvurumu kabul etmediler. başvuru için istenilen belgelerin içinde hizmet belgesi de yoktu oysaki. bu durumda ben hizmet belgem olmadığı için. daha önce çalışma deneyimim olmadığı için, hiç bir kuruma başvuramayacak mıyım?