IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

darklion1

Öğrenci
bu belge olmazsa geçerli olmaz mı yani.
Hakikaten , 14 şubattan önce başvuru yapan birinin sınavının geçerli olması nasıl kabul edilecek?
şart ne şimdi?
illa ki bu belge mi?
Sınava giriş tarihini içeren bir belge vermezler. Bu konu hakkında görüştüm kesinlikle verilemez dedi.
Elinizde nakit ödeme yapanlar için makbuzlarında ödeme tarihi gözükür onu saklasınlar. Kredi kartından ödeme yapanlar için ise pay pal ödeme maili gelir onun çıktısını alıp saklasınlar.
British Counsil ve Idp bu yönde bir cevap verdi.

amar

Araştırma Görevlisi
cari alım başvurularında IELTS a başvuru tarihi de istenir mi?
İstenirse ne göstereceğiz bu adamlara?

ccs

Öğrenci
Sayın arkadaşlar,

Önceki mesajlara baktım ama net bir anlam çıkaramadım, pek tecrübeli de değilim bu olayda.

Eski sınavlar geçerli ama ne zamanki başvurulara kadar geçerli acaba? yani geçen başvuru dönemlerinde mi geçerliydi yoksa bundan sonraki öyp başvurularında ben aralık 2013'te aldığım ielts puanımı kullanabiliyor muyum?

Teşekkür ederim

darklion1

Öğrenci
Sayın arkadaşlar,

Önceki mesajlara baktım ama net bir anlam çıkaramadım, pek tecrübeli de değilim bu olayda.

Eski sınavlar geçerli ama ne zamanki başvurulara kadar geçerli acaba? yani geçen başvuru dönemlerinde mi geçerliydi yoksa bundan sonraki öyp başvurularında ben aralık 2013'te aldığım ielts puanımı kullanabiliyor muyum?

Teşekkür ederim

Hocam 14 Şubat 2014 tarihi itibariyle denklik kaldırıldı. Başuvuru bu tarihten önce yapılmış olması kaydıyla 14 Marta kadar girilen sınavların geçerliliği de kabul edildi.
2013 Aralıkta ta aldıgınız puanı 2015 aralığa kadar kullanabilirsiniz.

ccs

Öğrenci
Hocam 14 Şubat 2014 tarihi itibariyle denklik kaldırıldı. Başuvuru bu tarihten önce yapılmış olması kaydıyla 14 Marta kadar girilen sınavların geçerliliği de kabul edildi.
2013 Aralıkta ta aldıgınız puanı 2015 aralığa kadar kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için. Bunu öğrendiğim de güzel oldu.

A

Akademik Forum

Guest
ielts..

arkadaşlar merak ettiğim,ielts in kaldırılması konusunda ösym mahkemeye verildimi acaba? mahkeme ye verildiyse geri gelme şansı nedir sınavın? ielts olmazsa yds ile filan olacak iş dğeil bu,umarım ielts geri gelir.bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

medre

Öğrenci
ÖSYM'nin açıklaması gayet net hocam, üstte de yazdık;

Ayrıca, Başkanlığımızın 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;

"Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.

Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır."

Eski sınavlar ve 14 Şubat'a kadar başvurusu yapılmış sınavlar geçerli.

Hocam bu açıklamanın yapıldığı resmi genelgeye nerden ulaşabilirim acaba ? ÖSYM nin "basın açıklamaları ve genel duyurular" kısmında 18.07.2014 tarihli duyurusunda var ve yine aynı yerde yeni eş değerlilik tablosu da var. Ancak, pdf dosyasını indirince sadece yeni eşdeğerlilik görünüyor, yukarıda bahsettiğiniz açıklama inmiyor buna nerden ulaşabilirim acaba ? biraz karışık oldu bu saate kusuruma bakmayın hocam. En kısa ve öz şekliyle 18 temmuz 2013 de aldığım sınav sonucumun geçerli olduğunu ve eş değer puanın kullanılabildiğini nasıl belgeleyebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim Hocam...

A

Akademik Forum

Guest
ielts trf doğrulama servisi üzerinden mi başvuru tarihleri gözüküyor yoksa buradan sadece sonuç belgesinin doğruluğumu kanıtlanıyor bilgisi olan var mı acaba ?

darklion1

Öğrenci
Hocam bu açıklamanın yapıldığı resmi genelgeye nerden ulaşabilirim acaba ? ÖSYM nin "basın açıklamaları ve genel duyurular" kısmında 18.07.2014 tarihli duyurusunda var ve yine aynı yerde yeni eş değerlilik tablosu da var. Ancak, pdf dosyasını indirince sadece yeni eşdeğerlilik görünüyor, yukarıda bahsettiğiniz açıklama inmiyor buna nerden ulaşabilirim acaba ? biraz karışık oldu bu saate kusuruma bakmayın hocam. En kısa ve öz şekliyle 18 temmuz 2013 de aldığım sınav sonucumun geçerli olduğunu ve eş değer puanın kullanılabildiğini nasıl belgeleyebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim Hocam...
O resmi genelgeye ulaşılamıyor. Sistemlerinden de kaldırıp sadece güncel 18 Temmuz 2014 resmi genelgesi var.
O duyuruya ulaşamamak büyük bir sorun.

medre

Öğrenci
O resmi genelgeye ulaşılamıyor. Sistemlerinden de kaldırıp sadece güncel 18 Temmuz 2014 resmi genelgesi var.

kesinlikle size katılıyorum Hocam, cari başvuruda eş değerlilik kaldırıldı deyip eleme yaptıklarında veya başvuruyu almadıklarında hakkımızı nasıl savunacağız hiç bir fikrim yok, olan varsa lütfen paylaşsın ^_^

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

kesinlikle size katılıyorum Hocam, cari başvuruda eş değerlilik kaldırıldı deyip eleme yaptıklarında veya başvuruyu almadıklarında hakkımızı nasıl savunacağız hiç bir fikrim yok, olan varsa lütfen paylaşsın ^_^

Şu mu hocam? http://www.ktu.edu.tr/dosyalar/36_00_00_c0e02.pdf