Arkadaşlar, bir çok arkadaşımız gibi bende Ösym'nin ani olarak aldığı karardan mağdur oldum. Şu bir buçuk ayda yaklaşık 1200 TL para ve zaman kaybetmiş oldum -kurs, sınav ücreti vs-. Kararın açıklanmasından sonraki gün bulunduğum şehirdeki birçok ielts kursu gibi benim kursumda British Council'in yöneticileriyle görüştüler -ki bir tanesine bizzat şahit oldum yanımda yapıldı-. Yapılan görüşmelerden sonra, öğrencilerin en kısa zamanda başvurmaları ve BC'nin de başvuruları el altından 14 şubat öncesinde yapılmış gibi gösterileceği söylendi. Çaresiz durumdaki birçok arkadaşımızla birlikte bir umut/risk alarak başvurularımızı yaptık 15 Mart'tada sınava girmiş bulunduk. Girdiğim sınav merkezinde yaklaşık 90 kişi sınava girdi ve emin olun bunların yüzde 90'nın durumu bizim durumumuzla aynıydı. Demek istediğim şu ki ösym aldığı kararla kendi vatandaşlarını mağdur etmekle kalmayıp BC'ünde argo tabirle kucağına bıraktı. Duyduğum kadarıyla yukarıda bahsettiğim olay birçok şehirde aynıymış ki sınavlardaki yoğunluğu da göz ününde alacak olursak, çok büyük meblağlarda paramız çarçur edilmiş olacak. Ösym'nin bu konuyu göz önünde tutarak en azından başvuru süresi ibaresini gözden geçirmesi mağdurların yararına olur. Şu sınav kolaydı kalsın şu sınav öcü gibi bir yaklaşıma gerek yok sadece tek bir şey istiyoruz. Eğer bir değişiklik yapılacaksa belli bir süre önceden duyrulup insanlar mağdur edilmesin (tabi bu dileğimiz her sene miss turkey güzellerinin tekrarladığı dünya barışı istiyoruz klişesi gibi safça olduğunu biliyorum).