IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

scofield

Öğrenci
Ben de bunu demek istiyorum. Gerçi süresi geçmemişti ama TOEIC denkliği yok diye aktarmadı ÖSYM ödeneği üniversiteme. Nazmi hoca ödeneği TOEIC ile aldım diyor ama nasıl oldu bunu çözmek mümkün değil !!!

IELTS için de aynı şeyler yaşanmaması dileğiyle.

hocam zaten toeic geçerli olsada onu mayıs ayına kadar sadece akademik alanlarda kullanılabilir diye bir ömür biçtiler...belkide toeic sınavının 1.5 yıl daha geçerliliği de olsa bu böyledir ben yaptım oldu dediler...

önümüzde çok kısa süre önce böyle örnekler varken ösym nin tutarsız hiç güven vermeyen ben yaptım oldu tarzında uygulamaları varken bundan sonra hakların araması ve alınması için adımlar atılması gerekiyor...artık neler yapılabilir onları tartışmalıyız...önerilerinizle yol haritamızı çıkarmalıyız..bu konuda öneriler nelerdir?

amar

Araştırma Görevlisi
yds veya toefl veya başka bir sınav
hangisi uygunsa çalışmalı artık
şu anda yapacağımız bu
yapmamız gereken de bu diye düşünüyorum
ama baskıya devam
ÖGEDER den bir açıklama gelirse memnun olunacaktır

aDNA

Profesör
Hocam burası yeri değil ama ÖYP esas ve usulleri ile ilgili dava hakkında da bir gelişme var mı acaba? Danıştaydan bilgi filan gelecekti. YDS davası ile ilgili gitmişken sorma şansınız oldu mu acaba?

Hocam bu ay içerisinde dosyamız görüşmek üzere ilgili Hakimlere gidecektir. 1-2 haftaya kadar Danıştay'a görüşmeye gideceğiz.

scofield

Öğrenci
Arkadaşlar ösymnin ielts kaldırma gerekçesi

"IELTS'in kaldırılma gerekçesi, IELTS'e katılanların YDS'ye katılanlara oranla bir kat avantaj elde etmesidir. Asıl olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girmektir.ÖSYM yabancı dil sınavlarına eşdeğerlik vermenin yanında, daha önce verilen eşdeğerlikleri elde edilen bilgi, belge ve şikayetler ışığında yeniden değerlendirmekle yükümlüdür. IELTS Akademik Sınavının yeniden eşdeğerlik sürecine tabi tutulması da böyle olmuştur. Kanun gereği, uzman kurul toplanarak, kendilerinden IELTS Akademik Sınavının YDS'ye eşdeğerliğini gözden geçirmeleri istenmiştir. Eşdeğerlik Komisyonu, ÖSYM çalışanı olmayan Üniversite Öğretim Üyelerinden oluşur. Komisyon toplanarak gerekçeli kararını bir raporla ÖSYM Yönetim Kuruluna sunmuştur. ÖSYM Yönetim Kurulu da bu rapora ve değerlendirmelere dayanarak kararını almış ve ilan etmiştir."

sadece kırmızı ile yazanı okusanız da yeter....
ieltsnin denkliğinin neden kaldırıldığını şimdi anladınız mı?

muammer61

Öğrenci
Arkadaşlar ösymnin ielts kaldırma gerekçesi

"IELTS'in kaldırılma gerekçesi, IELTS'e katılanların YDS'ye katılanlara oranla bir kat avantaj elde etmesidir. Asıl olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girmektir.ÖSYM yabancı dil sınavlarına eşdeğerlik vermenin yanında, daha önce verilen eşdeğerlikleri elde edilen bilgi, belge ve şikayetler ışığında yeniden değerlendirmekle yükümlüdür. IELTS Akademik Sınavının yeniden eşdeğerlik sürecine tabi tutulması da böyle olmuştur. Kanun gereği, uzman kurul toplanarak, kendilerinden IELTS Akademik Sınavının YDS'ye eşdeğerliğini gözden geçirmeleri istenmiştir. Eşdeğerlik Komisyonu, ÖSYM çalışanı olmayan Üniversite Öğretim Üyelerinden oluşur. Komisyon toplanarak gerekçeli kararını bir raporla ÖSYM Yönetim Kuruluna sunmuştur. ÖSYM Yönetim Kurulu da bu rapora ve değerlendirmelere dayanarak kararını almış ve ilan etmiştir."

sadece kırmızı ile yazanı okusanız da yeter....
ieltsnin denkliğinin neden kaldırıldığını şimdi anladınız mı?

Ösym sınava giren adayların ingilizce yeterliliğinin tespitine değil insanları bu sınavla nasıl elerim derdinde olduklarından çok normaldir
Önemli olan insanları elemekse Yds ile İelts boy ölçüşemez
Yılda sadece 2 defa yapılması da Ösym aklı için çok zekice bir uygulama

Moderatör tarafında düzenlendi:

dairy

Öğrenci
arkadaslar mart ayi itbariyle yapilan henhangi bir ielts sinavina girip sonucu belli olan arkadslardan osym ye basvuran ve de osym nin ielts basvuru belgeniZide istiyoruz diye bir sonucla karsilan var mi acaba

dairy

Öğrenci
tipta uzmanlik sinavi icin basvuracagim hocam ielts den 4 almam gerekiordu. ben 16 subatta basvurdum ve de 8 mart taki ielts e girdim hocam sonuc belgemle osym ye basvurdgumda benden basvuru belgesi isteyebilir mi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
tipta uzmanlik sinavi icin basvuracagim hocam ielts den 4 almam gerekiordu. ben 16 subatta basvurdum ve de 8 mart taki ielts e girdim hocam sonuc belgemle osym ye basvurdgumda benden basvuru belgesi isteyebilir mi
Hocam 14 şubat sonrası olan başvurlarda denklik vermiyorlar. OSYM zaten normalde de bir denklik belgesi vermiyor.

amar

Araştırma Görevlisi
biz işimize bakalım
çalışacağız artık
yürütme falan boş
şu bir gerçek artık IELTS kaldırıldı

gzt

Öğrenci
Arkadaşlar bir sorum olacak. 1 Mart IELTS sınavına girmiştim. Sonuç bu gün belli oldu. İstediğim puanı aldım. Ancak sınava 14 şubat tarihinde başvuru yaptım. Başvuru işlemlerimi tamamladığımda daha böyle bir karar ilan edilmemişti. Bu durumda benim puanımın denkliği var mıdır?