IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

tomreader2010

Öğrenci
Arkadaşlar bakın bunu göz ardı etmeyin:

Ayrıca, Başkanlığımızın 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;

Başvuruları güncelleme tarihine güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.

Eski sınavlar ve 14 Şubat'a kadar başvurusu yapılmış sınavlar geçerli.

Evet hocam bunu bende yeni gordum gecerli sanirim 8 mart sinavim

palio78

Öğrenci
arkadaşlar iki sorum olacak yazın ielts e girdim ve 6 almıştım,bu puanla doktoraya başvurdum eylül ayında,bununla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?Bu 1.sorum.

Bir de öğretim gör veya ar.gör kadro ilanları kovalıyordum bu puanımla,artık işe yaramayacak mı,ösym nin açıklamasından bişey anlamadım ben,kazanılmış hak denilen mevzu kapsamına girer mi benim durumum sizce.Nereden sağlıklı bilgi alabilirim.

aDNA

Profesör
IELTS denkliği kalktı. Bundaki amaç 3 kez yazdım bunu; ÖSYM'nin KPDS-ÜDS ile TUS-DUS-KPSS sınavlarının yerine tek YDS olmasına rağmen katılım azdı. Nedeni belli. Ayrıca ücretler IELTS sınavı ile Brit. Counc. ile yurt dışına gidiyordu. Tamamen parasal bir durum.

sidneh

Profesör
arkadaşlar iki sorum olacak yazın ielts e girdim ve 6 almıştım,bu puanla doktoraya başvurdum eylül ayında,bununla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?Bu 1.sorum.

Bir de öğretim gör veya ar.gör kadro ilanları kovalıyordum bu puanımla,artık işe yaramayacak mı,ösym nin açıklamasından bişey anlamadım ben,kazanılmış hak denilen mevzu kapsamına girer mi benim durumum sizce.Nereden sağlıklı bilgi alabilirim.

ÖSYM'nin açıklaması gayet net hocam, üstte de yazdık;

Ayrıca, Başkanlığımızın 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;

"Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.

Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır."

asaasa

Öğrenci
London School of Economics, Oxford vd. dünyanın önde gelen üniversitelerinin kabul ettiği sınavın geçerliliğini kaldırıp kıymeti kendinden menkul olan ve Türkiye dışında hiçbir ama hiçbir ülkenin kabul etmediği, sorularının her yıl çalındığına dair duyumların alındığı saçma sınavın geçerliliğini devam ettirmek için açıkça kötü niyetli olmak gerekir. Evet bizi yönetenler, onların atadığı bürokratik elitler kötü niyetli insanlar. Hepimize geçmiş olsun.

MERKAM

Öğrenci
Bundan önce almış oldugumuz ilets puanlarını temmuz oyp de kullanabilicekmiyiz. ? Esdegerlilik tablosunda artik olmamasindan ötürü başvuru esnasinda bir sıkıntı yaşanır mi ?

tapatalk gönderi

palio78

Öğrenci
Para+Hakim ve Savcı alımında cemaat mensuplarının İELTS sınavından yüksek puanlar aldırılması,twitterda bir süredir konuşuluyordu bu.Bence daha çok hükümet+cemaat geriliminden

IELTS denkliği kalktı. Bundaki amaç 3 kez yazdım bunu; ÖSYM'nin KPDS-ÜDS ile TUS-DUS-KPSS sınavlarının yerine tek YDS olmasına rağmen katılım azdı. Nedeni belli. Ayrıca ücretler IELTS sınavı ile Brit. Counc. ile yurt dışına gidiyordu. Tamamen parasal bir durum.

ysfczl

Öğrenci
Arkadaşlar ÖSYM'yi aradım. 14 Şubat öncesi başvuru yapıp da 14 Mart öncesi IELTS'e girecekler için normal geçerlilik devam ediyormuş, böyle söylediler.

aDNA

Profesör
ielts denkligi kalkıyor mu ? konuyu açan kişinin yazdığı tarihe bakın 29 mayıs 2013. Nereden biliyoru bu insanlar bunlarıda bizim haberimiz olmuyor.

Hocam ben dile getirdim. Geçen sene Şubatta yapılan bir ÖSYM toplantısında dile geldi. Bu sebeple ön görülen bir durumdu. Ancak ben eş değerlilik düşer ama IELTS devam eder ÖSYM bu kadar keskin bir karar almaz diye düşünüyordum. Hatta bu aralar ben yeni bir eş değerlilik bekliyordum. Bunu 2-3 kez de dile getirdim.

palio78

Öğrenci
ÖSYM'nin açıklaması gayet net hocam, üstte de yazdık;

"Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.

Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır."

Buradan ielts sonucumu ben ne kadar süre kullanabileceğim sorusunun cevabı çıkar mı,yani evet ben bir kere girdim ve o zaman denklik kabul ediliyordu,yapılan başvurular için sıkıntı yaşanmaz deniyor ama sonrasına ait bir bilgi anlayamadım ben yoksa şuan çok telaşlı olduğumdan mı anlayamıyorum.

sidneh

Profesör
Buradan ielts sonucumu ben ne kadar süre kullanabileceğim sorusunun cevabı çıkar mı,yani evet ben bir kere girdim ve o zaman denklik kabul ediliyordu,yapılan başvurular için sıkıntı yaşanmaz deniyor ama sonrasına ait bir bilgi anlayamadım ben yoksa şuan çok telaşlı olduğumdan mı anlayamıyorum.

Evet çok telaşlı olduğunuzdan anlayamıyorsunuz. Aldığınız puanın geçerlilik süresi 2 yıldır, yani sınav tarihinden itibaren 2 yıl boyunca kullanabilirsiniz.

göktürk_

Öğrenci
ben yds ye başvuru yapmadım buna gireceğim diye ne yapacağım ben ne? bişeyler yapalım bimere şikayet etsek yada ösym ye şikayet başvurusu nasıl yapılıyor

hasan444

Öğrenci
Göktürk hocam ben de aynı durumdayım. Üstelik öyp de 2. Senem dolacak ekimde ve görevim den atilacagim. Yds'ye kayıt bile yapmadim.

the end

Öğrenci
Sadece parasal ise sebebi gerçekten akıl alır gibi değil. Senede 3 kez YDS olursa şaşırmam. TOEFL'a göre YDS daha kolay gibi.

Son düzenleme: