İyi akşamlar ielts sınavının orijinal sonuç belgesi ben de yok kadro başvurularında sıkıntı yaşar mıyım denklik için Ankara ya gönderdim geri göndermediler
madem bir dernek var insanlar savunma bekliyor evet ösym ye gidip geri alın diyecek aynen öyle olmazsa da dava açacak siz ne sanıyordunuz?Hocam pardon da Vahdet hocamızdan ne yapmasını bekliyorsunuz? ÖSYM'ye gidip geri alın kararınızı diyecek, ÖSYM de hay hay mı diyecek?
Hocam pardon da Vahdet hocamızdan ne yapmasını bekliyorsunuz? ÖSYM'ye gidip geri alın kararınızı diyecek, ÖSYM de hay hay mı diyecek?
Peki bu dediklerinizin yapilmadigini mi saniyorsunuz da gelip burada Vahdet hocayi suclayabiliyorsunuz? Oncelikle bir acin da Vahdet hocamiz nelerle mesgul bir ona bakin. Eminim su an o kadar mesguliyetin arasinda ne yapilmali diye dusunmeye baslamistir. Buraya yazmiyor olusu, dusunmedigini, cabalamadigini gostermez. Asil sizin direkt suclamaniz ayip.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yav arkadaşlar ben şunu anlamiyorum. Sinav sonuç belgesi üzerinde sinava başvuru yaptigimiz tarih yazıyormu? Sonuçta bu belge baz alınacak.
Ayrıca, Başkanlığımızın 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;
Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.
Eski sınavlar ve 14 Şubat'a kadar başvurusu yapılmış sınavlar geçerli.
Arkadaslar sizleri cok iyi anliyorum ve OSYM nin bircok arkadasimizi magdur etmesini kiniyorum. Ancak soyle bir gercek var ki; Turkiyede alinan IELTS puanini sinava giren kimse Ingilterede alamaz. Cunku ulkemizde sinavi yapan kisinin bilgisi, ciddiyeti ve sinavin yapildigi kurumun kurallari kesinlikle Ingilteredeki ile esdeger degildir. O nedenden dolayidir ki YDS den 30-40 alan bircok kisi IELTS ile docentligini almis veya baraj puani gecmistir. Tabi burada hakkiyla ve bilgisiyle yeterli IELTS puani alanlari tenzih ederim.
Osym simdi diyor ki; madem ingilizceniz o kadar iyi YDS ye girin ve paraniz cebinizde kalsin. YDS nin ingilizce bilgisini olcmedigini mi dusunuyorsunuz? O zaman TOEFL IBT ye girin diyor. Su da bilinmelidirki TOEFL IBT`nin tum testleri bilgisayar karsinda yapilir ve speaking kisminda bilgisayara konusup sesiniz kaydedilir ve tum bu testler native speakerlar tarafindan degerlendirilir. Bu nedenden dolayida TOEFL IELTS e kiyasla cok daha zor bir sinavdir. Bunlari tum dil sinavlarina girip yeterli puanlari almis biri olarak dile getirdim. Biz Turk ogrenciler icin, edindigim deneyime gore siralama yapmak gerekirse, docentlik icin yeterli puani alma konusunda kolaydan zora dogru, IELTS, YDS ve TOEFL IBT olarak siralayabilirim. Bu arada ABD de bazi universiteler IETLS sinavini kabul etmemektedir.