IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

göktürk_

Öğrenci
herkes boş boş tartışıyor kimse çözüm önerisi sunmuyor.ne yapacağız şimdi? eylüle kadar bekleyecek miyiz? ben yds ye başvurmadım.bu sınavdan alıp araştırma görevlisi ilanlarına başvuracaktım. katil olacağım sonunda katil!!! ösym lanet olsun

barisss

Öğrenci
İyi akşamlar ielts sınavının orijinal sonuç belgesi ben de yok kadro başvurularında sıkıntı yaşar mıyım denklik için Ankara ya gönderdim geri göndermediler

aku

Öğrenci
İnsanları örgütleyebilir.Örnek bir dilekçe oluşturabilir.Bu dilekçenin nereye gönderileceğini belirtebilir.Dernekler niye kurulur? Bir kurumun; o derneğin üyelerini mağdur eden düzenlemesini yayinlamak için mi? Az önce CNN'de TEMAD (Türkiye Muvazzaf Astsubaylar Derneği) başkanı Astsubayların mağdur edildiği alanları saydı. Onları mağdur eden açıklamaları okumadı.Ne yapsın demeniz gerçekten çok tuhaf ve çok gayretsiz bir bakış açısı.
Hocam pardon da Vahdet hocamızdan ne yapmasını bekliyorsunuz? ÖSYM'ye gidip geri alın kararınızı diyecek, ÖSYM de hay hay mı diyecek?

sidneh

Profesör
Peki bu dediklerinizin yapilmadigini mi saniyorsunuz da gelip burada Vahdet hocayi suclayabiliyorsunuz? Oncelikle bir acin da Vahdet hocamiz nelerle mesgul bir ona bakin. Eminim su an o kadar mesguliyetin arasinda ne yapilmali diye dusunmeye baslamistir. Buraya yazmiyor olusu, dusunmedigini, cabalamadigini gostermez. Asil sizin direkt suclamaniz ayip.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aku

Öğrenci
O zaman neden soruyosunuz ne yapsın diye? Siz dediniz ne yapacak Osym'ye mi gidecek diye.Madem bu kadar özverili bir dernek şuan buranin sallanmasi medyaya bildirilmesi pazartesi osym önünde toplaniyoruz demesi gerekmez mi? Tüm bunları demese de olur ama sanki sıradan bir düzenlemeymis gibi burada aciklama yayinlamak insanlarin ne yapacağız demelerine cevap vermemek hoş değil.
Peki bu dediklerinizin yapilmadigini mi saniyorsunuz da gelip burada Vahdet hocayi suclayabiliyorsunuz? Oncelikle bir acin da Vahdet hocamiz nelerle mesgul bir ona bakin. Eminim su an o kadar mesguliyetin arasinda ne yapilmali diye dusunmeye baslamistir. Buraya yazmiyor olusu, dusunmedigini, cabalamadigini gostermez. Asil sizin direkt suclamaniz ayip.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bigthunder

Doçent
acaba yds sınavını nasıl yapacaklar belkide son 10 yılın en kolay sınavı olacak puanlar yükselecek biz yine atanamıcaz çünkü ieltsye girdik

hasan444

Öğrenci
Yav arkadaşlar ben şunu anlamiyorum. Sinav sonuç belgesi üzerinde sinava başvuru yaptigimiz tarih yazıyormu? Sonuçta bu belge baz alınacak.

bigthunder

Doçent
Şu anda 654 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (12 kayıtlı ve 642 misafir)

kimse ses çıkarmadığına göre haklı bir karar olmuş galiba.

gökhanaş

Öğrenci
Arkadaşlar topluca harekete geçelim. Bir hafta önce ösym açıklama yaptığında hissetmiştim böyle bir şey olabileceğini ve buraya yazdığımda böyle bir şey yok denmişti. Bu saatten sonra bir şeyler yapmamız lazım. Bu anlamda fikirlerini olan arkadaşlar var mı? Acaba bir metin hazırlayıp toplu bir imza kampanyası başlatsak?

bigthunder

Doçent
Yav arkadaşlar ben şunu anlamiyorum. Sinav sonuç belgesi üzerinde sinava başvuru yaptigimiz tarih yazıyormu? Sonuçta bu belge baz alınacak.

hocam sadece sınava girdiğniz tarih yazıyor. Mesela ben 2013te aldım sıkıntı olmayacaktır ama yeni başvuranlar nasıl kanıtlıyacak mesela 13 şubatta başvuran birisi bilmiyorum

phxcoded

Öğrenci
Arkadaslar sizleri cok iyi anliyorum ve OSYM nin bircok arkadasimizi magdur etmesini kiniyorum. Ancak soyle bir gercek var ki; Turkiyede alinan IELTS puanini sinava giren kimse Ingilterede alamaz. Cunku ulkemizde sinavi yapan kisinin bilgisi, ciddiyeti ve sinavin yapildigi kurumun kurallari kesinlikle Ingilteredeki ile esdeger degildir. O nedenden dolayidir ki YDS den 30-40 alan bircok kisi IELTS ile docentligini almis veya baraj puani gecmistir. Tabi burada hakkiyla ve bilgisiyle yeterli IELTS puani alanlari tenzih ederim.
Osym simdi diyor ki; madem ingilizceniz o kadar iyi YDS ye girin ve paraniz cebinizde kalsin. YDS nin ingilizce bilgisini olcmedigini mi dusunuyorsunuz? O zaman TOEFL IBT ye girin diyor. Su da bilinmelidirki TOEFL IBT`nin tum testleri bilgisayar karsinda yapilir ve speaking kisminda bilgisayara konusup sesiniz kaydedilir ve tum bu testler native speakerlar tarafindan degerlendirilir. Bu nedenden dolayida TOEFL IELTS e kiyasla cok daha zor bir sinavdir. Bunlari tum dil sinavlarina girip yeterli puanlari almis biri olarak dile getirdim. Biz Turk ogrenciler icin, edindigim deneyime gore siralama yapmak gerekirse, docentlik icin yeterli puani alma konusunda kolaydan zora dogru, IELTS, YDS ve TOEFL IBT olarak siralayabilirim. Bu arada ABD de bazi universiteler IETLS sinavini kabul etmemektedir.

amar

Araştırma Görevlisi
Ayrıca, Başkanlığımızın 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;

Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.

Eski sınavlar ve 14 Şubat'a kadar başvurusu yapılmış sınavlar geçerli.

hocam 11 ekim 2013 derken ne kastediliyor anlamadım

BlackAndWhite

Öğrenci
Arkadaslar sizleri cok iyi anliyorum ve OSYM nin bircok arkadasimizi magdur etmesini kiniyorum. Ancak soyle bir gercek var ki; Turkiyede alinan IELTS puanini sinava giren kimse Ingilterede alamaz. Cunku ulkemizde sinavi yapan kisinin bilgisi, ciddiyeti ve sinavin yapildigi kurumun kurallari kesinlikle Ingilteredeki ile esdeger degildir. O nedenden dolayidir ki YDS den 30-40 alan bircok kisi IELTS ile docentligini almis veya baraj puani gecmistir. Tabi burada hakkiyla ve bilgisiyle yeterli IELTS puani alanlari tenzih ederim.
Osym simdi diyor ki; madem ingilizceniz o kadar iyi YDS ye girin ve paraniz cebinizde kalsin. YDS nin ingilizce bilgisini olcmedigini mi dusunuyorsunuz? O zaman TOEFL IBT ye girin diyor. Su da bilinmelidirki TOEFL IBT`nin tum testleri bilgisayar karsinda yapilir ve speaking kisminda bilgisayara konusup sesiniz kaydedilir ve tum bu testler native speakerlar tarafindan degerlendirilir. Bu nedenden dolayida TOEFL IELTS e kiyasla cok daha zor bir sinavdir. Bunlari tum dil sinavlarina girip yeterli puanlari almis biri olarak dile getirdim. Biz Turk ogrenciler icin, edindigim deneyime gore siralama yapmak gerekirse, docentlik icin yeterli puani alma konusunda kolaydan zora dogru, IELTS, YDS ve TOEFL IBT olarak siralayabilirim. Bu arada ABD de bazi universiteler IETLS sinavini kabul etmemektedir.

Farkı nasıl göz ardı edersiniz?

Burda türkçe sınavını bir ingilize yapıp ondan ana dili gibi türkçe konuşmasını beklemek ne derece yanlış ve adil değilse, bir türk ün de ingiliz gibi ingilizce konuşmasını ve anlamasını bekleyemeyiz. YDS ye oranla en mantıklı ve en doğru ölçüm yapan sınav İELTS tir bunu inkar edebilir miyiz? Bu son alınan karar yine YDS ye katılımı arttırmayacak. Tam tersine TOEFL ve PTE katılımlar artacak. O zaman ne yapacak ÖSYM çok merak ediyorum?

Bu alınan karar usulsuzluktur. Bir çok kişiyi mağdur edecektir. Şuanda ÖYP dil eğitimlerinde İELTS e yönelik eğitim verilmektedir. Ve bu kursun ardından sınava girmeyi düşünenler için bir hayal kırıklığı olacaktır. En azından yeni dönem YDS gelene kadar İELTS devam etmelidir.

Bu konuda ki görüş ve sıkıntılarımızı ÖSYM ye bir dilekçe göndererek dile getirirsek sanıyorumki bir düzenlemeye gidilecek ve mağduriyetler ortadan kalkacaktır.

Son düzenleme: