Şimdi herkes bunu soruyor: Ielts neden kalktı? Kesin olarak söylüyorum, TOEFL LOBİSİ'nin parmağı var arkadaşlar bu işte. Niye ielts geçerlilik kalktı da toefl geçerlilik kalkmadı ? Açıklıyorum: Ielts, Toefl karşısında paralel bir yapıydı ve bu ülkede paralel yapılar kabul EDİLEMEZ. İnanmazsınız diye söylüyorum: ÖSYM'nin elinde belgeler var. Bakın yayınlarlar haa ona göre!!
Her konuda olduğu gibi yabancı dil öğrenme ve ölçme konusunda başarımız aşikar. Bu konuyu acayip iyi ingilizce konuşan bu kurumlara vermek varken elin ingilizine bırakmak KİMSE KUSURA BAKMASIN rant kaynağıdır. Hem bakın Cumhuriyet tarihinde eskiden de yabancı bir sınav geçerliliği kaldırılmıştı. Şimdi itiraz edenler ozaman NEREDEYDİLER? Hem bu iş batıda da böyle. Devlet burada sınav yapacak siz onu beğenmeyip ieltse gireceksiniz. Benim ÖSYM'mi yedirmeyiz!!
Arkadaşlar bu kısma kadar okuyan varsa kusura bakmasın, haberi görünce beynim yandı. Sanırım bu sefer gerçekten yandı. Ben aklıma gelen muhtemel açıklamaları yazmaya çalıştım. Bilmiyorum artık daha ne kadar saçmalayabilirler. Seyfi Hoca muhtemel sebep olarak şunu göstermiş:
Paralel sıçrama tahtası: TÜBİTAK-Sabah - 29 Ocak 2014
Bu ülkede akademisyenlik yapmaya çalışan her arkadaşa akıl ve fikir sağlığı diliyor, gözlerinizden öpüyorum.