IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

the end

Öğrenci
Göktürk hocam ben de aynı durumdayım. Üstelik öyp de 2. Senem dolacak ekimde ve görevim den atilacagim. Yds'ye kayıt bile yapmadim.

Hocam artık eylüldeki sınava girersiniz ama mesela diyelim ki eylülde görevi son bulacak olanlar ne yapacak? Mağduriyet bu resmen, YDS başvurusundan epey önce deselerdi.

aDNA

Profesör
Başvuruları güncelleme tarihinden önce (14 Şubat 2014) yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Yani IELTS sınavı geçerlidir.

Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.

göktürk_

Öğrenci
Başvuruları güncelleme tarihinden önce (14 Şubat 2014) yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Yani IELTS sınavı geçerlidir.

Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.

ben 5 nisanda samsundaki sınava girecektim,hazılanıyordum.dersaneye 2400 lira veriyoruz. ama başvuru yapmadık.hadi ücret önemli değil bir yerde.ama boşa mı gitti herşey yapılacak birşey yok mu

sinemaa

Öğrenci
ösym gene yapmış yapacağını. insanlar mağdur olmuş kimin umrunda. güçlü ve organize bir sesle bu durumu değiştirmek için uğraşılmadığı sürece. o zaman isteseler de istemeseler de...

papirus

Araştırma Görevlisi
inanın mağdurum diyen arkadaşlar daha beterini yazın yaşadık sınava girmeden 3 gün önce eşdeğerlik değişti dava açtık ben ve benim gibi binlerce kişi. Ösym geri adım attı başvuru tarihini esas aldı şuan başvuru tarihini esas alıp 30 gün içerisindeki sınavları kabul edeceği büyük şans ki bu bizim meyvemizdir, helal olsun bundan faydalanacak arkadaşlarıma. Şimdi IELTS'e güvenip yds ye başvuru yapmayan arkadaşlar için mahkeme kapısı göründü sizi destekliyorum her türlü, bu işin peşini bırakmayın.

mehsaidmet

Öğrenci
Şimdi herkes bunu soruyor: Ielts neden kalktı? Kesin olarak söylüyorum, TOEFL LOBİSİ'nin parmağı var arkadaşlar bu işte. Niye ielts geçerlilik kalktı da toefl geçerlilik kalkmadı ? Açıklıyorum: Ielts, Toefl karşısında paralel bir yapıydı ve bu ülkede paralel yapılar kabul EDİLEMEZ. İnanmazsınız diye söylüyorum: ÖSYM'nin elinde belgeler var. Bakın yayınlarlar haa ona göre!!

Her konuda olduğu gibi yabancı dil öğrenme ve ölçme konusunda başarımız aşikar. Bu konuyu acayip iyi ingilizce konuşan bu kurumlara vermek varken elin ingilizine bırakmak KİMSE KUSURA BAKMASIN rant kaynağıdır. Hem bakın Cumhuriyet tarihinde eskiden de yabancı bir sınav geçerliliği kaldırılmıştı. Şimdi itiraz edenler ozaman NEREDEYDİLER? Hem bu iş batıda da böyle. Devlet burada sınav yapacak siz onu beğenmeyip ieltse gireceksiniz. Benim ÖSYM'mi yedirmeyiz!!

Arkadaşlar bu kısma kadar okuyan varsa kusura bakmasın, haberi görünce beynim yandı. Sanırım bu sefer gerçekten yandı. Ben aklıma gelen muhtemel açıklamaları yazmaya çalıştım. Bilmiyorum artık daha ne kadar saçmalayabilirler. Seyfi Hoca muhtemel sebep olarak şunu göstermiş: Paralel sıçrama tahtası: TÜBİTAK-Sabah - 29 Ocak 2014

Bu ülkede akademisyenlik yapmaya çalışan her arkadaşa akıl ve fikir sağlığı diliyor, gözlerinizden öpüyorum.

aku

Öğrenci
Dernek Başkanı yazıyor ünvanınızda bu insanlara bir yardımcı olun.bir açıklama yapın. Osym'nin yazısını paylaşmak mı göreviniz sadece? Bu kadar insan mağdur oluyor. Siz daha açıklama peşindesiniz.Ayıp yahu.
Hocam ben dile getirdim. Geçen sene Şubatta yapılan bir ÖSYM toplantısında dile geldi. Bu sebeple ön görülen bir durumdu. Ancak ben eş değerlilik düşer ama IELTS devam eder ÖSYM bu kadar keskin bir karar almaz diye düşünüyordum. Hatta bu aralar ben yeni bir eş değerlilik bekliyordum. Bunu 2-3 kez de dile getirdim.

göktürk_

Öğrenci
13 şubata kadar yapılan başvurular kabul ediliyormuş şimdi aradım bugünküler kabul edilmiyormuş yds ye başvuru yapmadım diyorum "ANLIYORUM" diyor.

sidneh

Profesör
Dernek Başkanı yazıyor ünvanınızda bu insanlara bir yardımcı olun.bir açıklama yapın. Osym'nin yazısını paylaşmak mı göreviniz sadece? Bu kadar insan mağdur oluyor. Siz daha açıklama peşindesiniz.Ayıp yahu.

Hocam pardon da Vahdet hocamızdan ne yapmasını bekliyorsunuz? ÖSYM'ye gidip geri alın kararınızı diyecek, ÖSYM de hay hay mı diyecek?