IELTS Sınavı Hakkında Sorular

nathan

Öğrenci
Arkadaşlar ben IELTS'den 7.5 aldım, YÖK'e göre 95 ediyor. YDS'den ise 91.25 adım. Doğal olarak ÖYP başvurusunda IELTS puanımı kullanmak istiyorum. Bunun bir sakıncası var mıdır?

Aslı yldz

Öğrenci
evet hocam ben vesikalık yüklemiştim hiç bir sıkıntı olmadı. Adamlar ufak tefek şeylere takılmıyorlar hocam. Soruları doğru yapmanız için ellerinden geleni yapıyorlar.

- - - Güncellendi - - -

doğrudur hocam ama ben hiç problem yaşamadım. Sınav sabahı kendileri dijital fotograf makinesi ile resim çekip bilgisayara yüklüyorlar. Hocam hatta şimdi sonuç belgesini kontrol ettim kendi çektikleri fotografı değil de benim yüklediğim fotografı basmışlar ama pasaport boyutunda. Hocam her ihtimale karşı siz pasaport ebatında yaptırın ne olur ne olmaz.

çok teşekkür ederim yorumlarınz için çok yardımcı oldu:)

Aslı yldz

Öğrenci
Aynen hocam bende de yüklendi yazdı ama tıkladığımda göstermedi. 25 Mayıs'a başvurdum ben birkaç gün önce ben de hala onay mailini bekliyorum. Web sitesinde sınav tarihinden 1 hafta ya da 10 gün öncesine kadar gelir diyor ama gergin bir bekleyiş tabi foto yüzünden :)

Hocam onay mailiniz geldi mi acaba:)

sidneh

Profesör
Ben mail attım, yapmam gereken başka bir şey var mı diye,

Başvurunuz sistemimize kaydedilmiş olup konfirmasyon e-mailiniz sınava 10-15 gün kala tarafınıza iletilecektir.

Ödemenizi tamamladıysanız yapmanız gereken başka adım kalmamıştır.

Orjinal Başvuru Form’unu sınav günü getirmeniz yeterlidir.

Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Kind Regards / Saygılarımızla

diye cevap geldi. 15 hatta 10 günden önce beklemeyelim. =)

janıs

Öğrenci
Arkdaşlar, sınav ücreti kimi yerde 345 TL kimi yerde 375 TL diye belirtiliyor. Ne kadar yatıracağım?
Bilgi verirseniz sevinirim.

Podof

Araştırma Görevlisi
Sınav ücreti 375 lira hocam britirish council'in kendi web sitesine ve bankadan söylediklerine göre.
345 TL zamdan önceki halidir muhtemelen.

Podof

Araştırma Görevlisi
25 Mayıs tarihli sınava yaptığım başvurunun onay maili bu gün gelmiş. Başvuranlar mail kutularını kontrol etmeye başlayabilirler.

Sözlü sınavın falan tarih ve saati verilmemiş, ancak sınavdan en geç üç gün önce belli olur web sitemize aday numaranızla girip bakabilirsiniz diyor.

sidneh

Profesör
Benimki de geldi, sınav yerleri belli değil henüz, haftaya belli olur herhalde. Para yatırmadan bir hafta önce deneme olsun diye başvuru yapıp akademik seçmiştim, parayı yatırdığım gün tekrar başvuru yapıp genel seçtim, ilk başvurumu dikkate almışlar, akademikten giriyorum sınava. =)

Bu arada Yandex tarayıcı kullanan varsa ilk gönderilen ID ve şifreyi benim tarayıcım kabul etmedi, Firefox ile girebildim. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

alcngz

Öğrenci

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Sınav tarihleri için hangi siteyi referans almak lazım? Farklı tarihler var. Ankara için

IELTS Sınav Tarihleri - IELTS -Eğitim - British Council - Türkiye (8,15 Haziran)
IELTS Sınav Tarihleri (8,22 Haziran)
IELTS 2013 Sınav Tarihleri Haziran)

British Council güvenilir kaynak diye biliyorum ama diğer sitelerin hepsi birden yanlış tarih girmiş olabilir mi? Bu karışıklık sebebiyle 404 Error page mail gönderdim ama daha yanıt gelmedi.

Direkt telefonla bilgi alın Hocam..

Telefon: 0 312 455 36 00

alcngz

Öğrenci
Az önce aradım. Ankara'da 8 ve 15 Haziran tarihlerinde yapılacakmış. 22 Haziran diye duyuru yapan siteleri ciddiye almamak lazım demek ki.

gsfanatik

Öğrenci
Sanırım ÖYP' ye Temmuz'da baş vuracağız. Sınava daha fazla hazırlanmak için girebieceğim en son IELTS sınavına girmek istiyorum. 8 ve 22 haziran'daki sınavlarda Genel Eğitim sınavı var. 6 ve 15 haziranda sadece Akademik Eğitim sınavı varmış. daha yüksek puan alabilirim diye sadece Genel Eğitim sınavına girmeyi düşünüyorum. 8 Haziran'daki sınavın sonucunu 21 Haziran'da, 22 Haziran'daki sınavın sonucunu ise 5 Temmuz'da öğrenebiliyormuşuz. sizce ÖYP tercihlerine yetişmesi için hangi sınava girmeliyim. 22 Haziran sınavı yetişir mi? ÖYP tercihleri Temmuz'un ilk haftasında olacaksa yetişmez sanırım :(

neseliol

Öğrenci
sadece british council mi yapıyor sınavı onun tarihleri bana uymuyor arkadaşımın da dediği gibi 15 haziranda sadece akademik varmış ben 15 haziranda girmeyi planlıyordum ama genele girmem lazım :(