Kadro Dereceleri

A

Acemi16

Guest
Kadro derecesi

Hocam merhabalar. Ben devlet üniversitesinde mühendislik fakültesine kadro derecesi 4 olan araştırma görevlisi kadrosuna atandım. Bu normal bir kadro mudur? Çünkü yeni başlayan birkaç araştırma görevlisi arkadaşlarım 7/1den başlamışlar. Bir problem olur mu? İlk atamam olduğundan başka bir devlet kurumunda iş tecrübem yok. Bir de eğer bu kadro derecesi doğruysa 3 sene sonra yeşil pasaporta başvurabilir miyim?
 

agoodperson

Öğrenci
yukarıda bazı yanlış bilgiler var; açıklamak gerekirse üniversitelerde öğretim görevlisi kadroları 1-6 arş. gör. kadroları ise 4-7 arasındadır. Bu kadrolara atama yapılırken herhangi bir hizmet şartı aranmaz. Akademik kadrolara öncelikle 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanuna göre atama yapılır. Dolayısıyla; 4.dereceli veya daha aşağıdaki bir kadroya atama yapılırken hizmet yılı şartı aranmaz.. Hizmet yılı şartı aranarak atama yapılan kadrolar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68/B maddesi uyarınca düzenlenmiştir. Akademik personeli bu hüküm kapsamaz.. Yüksek Lisans yapmış bir mühendis araştırma görevlisi kadrolarına veya herhangi bir öğretim elemanı kadrolarına atandığı takdirde de 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 6.maddesine göre 1 kademe hakkından yararlanır.. yani 6/2'den başlarsınız...

Üstteki mesajda yıllar önce söylenen şey göz ardı edilmiş sanırım.

Biliyorum, hala bazı üniversiteler belirli kadro derecelerindeki ilanlar için kamu hizmeti olmayan adayları reddedebiliyor ve/veya ilanlarda "ilan edilen kadro derecesine atanma niteliklerini taşımak" minvalinde ifadeler kullanabiliyor.

Sanıyorum ki bu konuda bir bilgi karmaşası veya görüş farklılığı var. Çeşitli başvurular yapıyorum, yarın bir gün böyle bir kadro kazanır ve çalışmaya başlarsam işten çıkarılır mıyım diye çok korkuyordum. Daha önce başka bir konu başlığındaki mesajımda da bahsettiğim üzere, yakın zamanda bu konuyla ilgili olarak bir üniversitenin pdb şefiyle görüştüm ve sorun olmayacağı, akademik kadroların hizmet şartına bağlı olmadığı yanıtını aldım.


Bilgilerinize sunarım...
 
Son düzenleme:
Üst