eskilerden biri
Doçent
16 yıllık çalışmanız emekliliğinize sayılır. Bu kesin.
hocam çok teşekkür ederim16 yıllık çalışmanız emekliliğinize sayılır. Bu kesin.
Arkadaşlar bir üniversitede neredeyse 10 yıla yakın süredir okutman( öğretim görevlisi ) olarak çalışmaktayım. Lise hazırlık okuduğum için lise okulumdan aldığım belgeyi ve yüksek lisans belgemi derece kadememe artı kazandıracağı için Personel Daire ye 8 ay önce verdim. E-bordro dan bakıyorum "derece kademe" bölümünde 4/3 yazıyor. Yeşil pasaport almak istiyorum. Personel Daire 3 görünüyorsun bu yaptıklarımızla diyor. Ama bordroda böyle yazıyor. Pasaport başvurusu yapabilir ve alabilir miyim? Nazmi abi ve arkadaşlar ne dersiniz?
Sayın hocam tabiki o kanuna da baktım. Zira bahsettiğiniz 7 derecesi görev aylığı için belirlenen derecedir, kazanılmış hak aylık derecesi değildir. 45. Madde ise kazanılmış hak aylığını baz aldığı için 9. dereceye göre en fazla 3 yukarısı yani 8-7-6 dereceli kadrolara atanabilir demektedir. Burada benim bir hatam var mı?
merhaba hocam, son alımları incelediğimde 1. derece kadrolara arkadaşlarımın atandığını gördüm.Daha önce kamuda çalışmamış kişi 1.dereceye atanabiliyor mu ?
Örneğin 4. derecede ilan çıkılmışsa buna hiç iş hayatına atılmamış biri giremez. Normalde akademik kadrolara başlama derecesi 7'dir. Bu derecelendirmeler 3 yılda bir artar. Yani sizin 4. dereceye başvurabilmeniz için12 yıl gibi bir çalışma süresine sahip olmanız gerekir. O kadro derecesini haketmeniz gerekir dediği odur.
Üstad ben bu yıl derece kademe işini anlamadım
2005 yılında memuriyete başladım
2011 yılında lisansımı bitirdim
Toplam kamu görevim 13 yıl 7 ay
Mezuniyet sonrası kamu görevim 7 yıl 10 ay
5 6 7 derecelere herkes başvurabiliyor
Ben 4 3 2 1 bunlardan hangilerine başvurabiliyorum
Şu an 4ün 3üyüm
Bir ay sonra 3ün 1i olcam
YÖK bu işlerde mezuniyet sonrasına bakıyor gibi bir yazı gördüm ama hesabı nasıl yapacağımızı anlamadım
13 yıldır kamu çalışanı olarak 657yi iyi biliyor olmanız gerekir . 3/1 olacağınıza göre 3 ve üzeri derecelere başvurabilirsiniz.
Mezuniyetle derece kademenin ne ilgisi var pek anlamadım ama siz ilanlardaki tecrübe koşuluyla karıştırdınız herhalde.
13 yıldır kamu çalışanı olarak 657yi iyi biliyor olmanız gerekir . 3/1 olacağınıza göre 3 ve üzeri derecelere başvurabilirsiniz.
Mezuniyetle derece kademenin ne ilgisi var pek anlamadım ama siz ilanlardaki tecrübe koşuluyla karıştırdınız herhalde.